Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Τριήμερο για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα και τη δικτύωση των ΜΚΟ


Από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου με τίτλο: "Τριήμερο για τη Νεανική Επιχειρηματικότητα και τη δικτύωση των ΜΚΟ".


Οι «Νέοι Επιχειρηματίες Θεσσαλονίκης – YET», θέλοντας να διευρύνουν την πρόσβαση στις δεκάδες δράσεις τους και σε νέους επιχειρηματίες από την υπόλοιπη Ελλάδα, ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό την πρώτη μεγάλη τους διεύρυνση, αναθέτοντας στο νέο επιχειρηματία Μιχάλη Καβουκλή, που δραστηριοποιείται στη Ρόδο, τον ρόλο του «Πρέσβη Νεανικής Επιχειρηματικότητας στο Νότιο Αιγαίο».

Η πρώτη μεγάλη δράση του YET είναι η διοργάνωση στη Ρόδο ενός τριημέρου αφιερωμένου στην Νεανική Επιχειρηματικότητα και την δικτύωση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Σε αυτό βρήκε συμπαραστάτη το «Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο», έναν ΜΚΟ με δοκιμασμένο μηχανισμό, σημαντικό έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με συμμετοχή σε διεθνή δίκτυα και πρωτοβουλίες, αλλά και δεκάδες δράσεις αφιερωμένες στους νέους, για τις οποίες έχει ήδη λάβει και διεθνή θεσμική αναγνώριση.

Το «Τριήμερο  για την Νεανική Επιχειρηματικότητα και τη δικτύωση των ΜΚΟ» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, το βράδυ με κλειστή συνάντηση του Προέδρου των Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλη Τσουλή, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Νέων του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο. Θα έχει προηγηθεί σύντομος περίπατος και ξενάγηση στη Μεσαιωνική Πόλη από την Πρόεδρο του Σπιτιού, κ. Μαρίλενα Σωκιανού.

Την Τρίτη, το πρωί, προγραμματίζονται συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς και το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου. Θα ακολουθήσουν επαφές και επισκέψεις σε φορείς και επιχειρήσεις της Ρόδου, προς διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας, εξαγωγικών ευκαιριών και ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Το βράδυ της Τρίτης, στις 19:00, στο Ακταίον, θα λάβει χώρα ημερίδα αφιερωμένη στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με γενικό τίτλο: «ΜΚΟ: η δικτύωση σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και διεθνές περιβάλλον». Ειδικότερα θα υπάρξουν ομιλίες για παραδείγματα δικτύωσης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, παραδείγματα συνεργασιών ΜΚΟ από όλο τον κόσμο και παρουσίαση της Πρωτοβουλίας Ελληνο-Γερμανικής Συνεργασίας για την Κοινωνία των Πολιτών, μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε από Ελληνικούς και Γερμανικούς κοινωνικούς φορείς το 2012 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό τη συνεργασία ΜΚΟ των δύο χωρών για ενίσχυση της μεταφοράς τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα όπως παρεμβάσεις υπέρ των αδυνάτων στην Ευρώπη, οι σχέσεις πολιτείας και αυτοδιοίκησης με τα σχήματα της κοινωνίας πολιτών, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η μετανάστευση και η εκπαίδευση. Οι Νέοι Επιχειρηματίες Θεσσαλονίκης – YET αποτελούν από τους βασικούς εμπνευστές και διοργανωτές της Πρωτοβουλίας, ενώ το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή, ήδη από την πρώτη συνάντησή της. (Περισσότερα:https://www.facebook.com/events/162139423936095)

Την Τετάρτη, 20/2, θα συνεχιστούν οι επαφές με επιχειρήσεις και φορείς. Το βράδυ της ίδιας ημέρας διοργανώνεται ημερίδα με γενικότερο τίτλο «Επιχειρείν εν καιρώ κρίσης: Νεανική Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ευκαιρίες». Στο Α’ μέρος της ημερίδας έχουν προσκληθεί να τοποθετηθούν οι τοπικές αρχές και οι εκπρόσωποι των τοπικών παραγωγικών και οικονομικών φορέων. Το Α’ μέρος θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του νέου τοπικού εγχειρήματος: την ίδρυση και λειτουργία του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Νοτίου Αιγαίου, μίας προσπάθειας που μπορεί να συντελέσει καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων στον τόπο μας.

Στο Β’ μέρος, ο πρόεδρος των Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης – YET, κ. Βασίλης Τσουλής θα μιλήσει για τις προοπτικές της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και θα παρουσιάσει την ψηφιακή πλατφόρμα Pro-Greece, ένα διαδραστικό κοινωνικό δίκτυο για Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες. Στη συνέχεια, ντόπιοι επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων θα μοιραστούν με το κοινό την εμπειρία και την γνώση που απέκτησαν μέσα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, χωρισμένοι σε τρεις βασικές ενότητες: i. «Επιχειρείν εν καιρώ κρίσης», ii. «Τοπικό προϊόν», και iii. «Τεχνολογία και Καινοτομία». Θα ακολουθήσει συζήτηση. (Περισσότερα:https://www.facebook.com/events/329851557135307/)

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και στις δύο ημερίδες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε με τον κ. Καβουκλή στο 2241030486 και στο e-mailrhodes@yet.org.gr

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία,

Από το Γραφείο Τύπου του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο 
Γραφείο Τύπου - Press Office
Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο - The House of Europe in Rhodes
30, Evraion Martyron Sq. and Byzantiou St., Medieval Town, P.C. 85100, Rhodes, GREECE
Postal Box 226, 85100, Rhodes, GREECE

Visit our website 
www.houseofeurope-rhodes.eu
Connect with us on 
Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/