Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Θεατρική παράσταση για το «καλό» του πολίτη έδωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις του Κουσουρνά και του Χατζημάρκου (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ΝΔ)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Θεατρική παράσταση για το «καλό» του πολίτη έδωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις  του Κουσουρνά και του Χατζημάρκου (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ΝΔ) με αφορμή την παραχώρηση σε Ιδιώτη μέρους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του νησιού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τσέπες των εργαζόμενων των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων, των ανέργων που έχουν να σταυρώσουν μεροκάματο εδώ και μήνες και τα λουκέτα στα μαγαζιά να δίνουν και να παίρνουν.
Οι Ιδιώτες δεν θα πάρουν την Αποκομιδή των Απορριμμάτων για την ψυχή της μάνας τους.Θα ακολουθήσουν βαρβάτα δημοτικά τέλη , μαζικές απολύσεις εργαζόμενων στην Καθαριότητα, υποβάθμιση των Υπηρεσιών. Υπάρχει ήδη ευρωπαϊκή εμπειρία , σε μια σειρά από μεγάλους Δήμους όπου αυτό έγινε. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις εξετάζεται ακόμη και η επαναδημοτικοποίηση των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων, αλλά βέβαια πάντα στην  βάση της αντιλαϊκής Ανταποδοτικότητας.
Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ εδώ και χρόνια αποκάλυψαν και τον εκτρωματικό ρόλο του «Σχεδίου Καποδίστριας», αλλά και τον εγκληματικό «Καλλικράτη» που αποτέλεσαν πολύτιμο εργαλείο για να παραδοθούν σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα υπηρεσίες και περιουσίες των Δήμων.
Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ έδωσαν αγώνα για να αποτρέψουν την αντίληψη ανάμεσα στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα ότι η Επιχειρηματικότητα και η Ανταποδοτικότητα εξασφαλίζει θέσεις εργασίας , Υγιεινής και Ασφάλειας, αλλά πολύ περισσότερο  ότι αντιμετωπίζει τις Υπηρεσίες Καθαριότητας ως κοινωνικό αγαθό.
Η μεθόδευση της παραχώρησης της Καθαριότητας σε Ιδιώτες είναι σχεδιασμένη εδώ και χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ,άρα οι ευθύνες για το έγκλημα έχουν όνομα και σε τοπικό επίπεδο. Όλους τους νόμους για τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, τις ιδιωτικοποιήσεις , οι πολιτικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ –ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ τους υποστήριξαν δραστήρια μέσα από τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης και της ΚΕΔΕ
Είναι υποκριτές όταν σήμερα ,προσπαθώντας να πείσουν τον λαό για την αναγκαιότητα της Ιδιωτικοποίησης της Καθαριότητας, επικαλούνται τον εξορθολογισμό των δαπανών, καλώντας ξανά και ξανά τα  λαϊκά στρώματα , που εδώ και δεκαετίες έχουν πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής τους, έχουν δώσει  δισεκατομμύρια σε έμμεσους , άμεσους φόρους σε ανταποδοτικά τέλη , που ποτέ δεν επέστρεψαν στους Δήμους
Όσοι αιρετοί κάθισαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου άλλα και σε άλλα θεσμικά όργανα που κάνουν πως δεν ήξεραν και τάχα αιφνιδιάστηκαν, δεν πρέπει να μείνουν σε χλωρό κλαρί, γιατί στήριξαν, υπερασπίστηκαν και υπηρέτησαν και τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη».Είναι φτηνή και πέρα για πέρα αποπροσανατολιστική η επιχειρηματολογία τους ότι τα Μνημόνια και η Κρίση είναι οι αιτίες για την σημερινή εξέλιξη.
Η σημερινή πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΡ φέρει την ευθύνη στο ακέραιο για την εξέλιξη αυτή. Με το ένα χέρι καμώνεται μέσω του Προέδρου τάχα, ότι νοιάζεται για να μην ιδιωτικοποιηθεί η Καθαριότητα, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, να χρηματοδοτηθεί η Υπηρεσία από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με το άλλο χέρι τα εκλεγμένα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΡ με την παράταξη της πλειοψηφίας ψήφισαν ως δημοτικοί σύμβουλοι υπέρ της Ιδιωτικοποίησης της Καθαριότητας. Ο μεν Μ. Παλαιολόγου με την ψήφο του παρευρισκόμενος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δε Η. Μπούκλας δια της πολύ βολικής απουσίας του ,έχοντας όμως ψηφίσει τον Προϋπολογισμό που προέβλεπε την Ιδιωτικοποίηση. Την ίδια ευθύνη έχει και πρόεδρος του Σωματείου της καθαριότητας Γ. Ντελάκης που από τη μία ισχυρίζεται ότι παλεύει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και από την άλλη συμμετέχει ως εκλεγμένος στη Διοίκηση του ΕΚΡ με την παράταξη που την ψηφίζει. Το λιγότερο που μπορεί να τους καταλογίσει κανένας είναι «Αιδώς Αργείοι».

Καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους στην Καθαριότητα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να παραμερίσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που τους ξεπουλούν και τους σκάβουν το λάκκο και να συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ Καλούμε ταυτόχρονα τα Σωματεία την εργατική τάξη όλου του νησιού  να αγωνιστούν  σήμερα :

  • Για τον αποκλεισμό της ιδιωτικοποίησης σε αποκομιδή και διαχείριση
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές. Να αρθεί η απαγόρευση προσλήψεων που ήδη υπάρχει για το εργατοτεχνικό προσωπικό μέχρι το 2016.
  • Για διασφάλιση σταθερής και μόνιμης εργασίας όλων των εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα, ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας τους.
  • Την μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, την προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή σε συνδυασμό με τον δραστικό περιορισμό του ρεύματος των σύμμεικτων και την ορθολογική μεταφορά.
  • Για άμεση προώθηση ουσιαστικών δράσεων ήπιας ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, περιλαμβανομένων και των οργανικών αποβλήτων.
  • Για διαμόρφωση Εθνικού Σχεδιασμού με χρηματοδότηση αποκλειστικά από κεντρικούς δημόσιους πόρους
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ
Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/