Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΜΕ: Απεργία στις 20 Φλεβάρη


Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που ακόμη και σήμερα προσκυνούν την ΕΕ, τα ντόπια και ξένα μονοπώλια, δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο. Μείωσαν το μισθό με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, έκλεψαν το εισόδημα με χαράτσια και φοροεπιδρομές, κατάργησαν βαρέα, το 8ωρο, 5θήμερο, επίδομα ανεργίας και μια σειρά δικαιώματα κατακτημένα από τον προηγούμενο αιώνα.
Οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές που κάθονται στο σβέρκο της εργατικής τάξης εδώ και χρόνια σε ΓΣΕΕ  Ομοσπονδία και Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων μέσα από νόθα συνέδρια, με τη στήριξη της εργοδοσίας, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην ξεσηκωθείς, να μην καταλάβεις το χαρακτήρα αυτής της κρίσης, να μην οργανωθείς στα σωματεία σου. Να μείνεις μακριά από την οργανωμένη δράση. Να μείνεις μόνος, αδύναμος, αποκομμένος από τον συνάδελφό σου, από τα άλλα σωματεία, από τους άλλους κλάδους. Μέχρι χτες σου λέγανε να ψηφίσεις τα κόμματα που σήμερα κυβερνούν και σε έφεραν στην εξαθλίωση. Σήμερα σου λένε να περιμένεις κάποιο νέο μεσσία που από τα πάνω θα έρθει να σε γλιτώσει από τα χειρότερα.
Οι μεγαλοξενοδόχοι (ντόπιοι και πολυεθνικές) που είναι και τραπεζίτες-εφοπλιστές-καναλάρχες-κατασκευαστές, ποτέ δεν έκρυψαν ότι σε θέλουν εξαθλιωμένο, κακοπληρωμένο, ανασφάλιστο και το βασικότερο ΜΟΝΟ ΣΟΥ. Να διαπραγματεύεσαι μονάχος τι μισθό θα παίρνεις, πόσες και ποιες ώρες θα δουλεύεις, αν και πόσα ρεπό θα παίρνεις τη σαιζόν. 'Οτι ήθελε η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου να γίνει νόμος το εφάρμοζε πρώτα στις πλάτες τις δικές σου. Θέλουν τους χώρους δουλειάς αποστειρωμένους από τους αγώνες των εργαζομένων. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου επαναλαμβάνει προκλητικά “ Όχι πορείες, καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις, από Ιούνιο έως Οκτώβριο. Με τάξη. ”  Δηλαδή βάλτε το κεφάλι κάτω και δουλέψτε με ψίχουλα, απλήρωτοι, χωρίς ωράρια και μην αντιδράτε γιατί πλήττετε τα κέρδη μας. Πρέπει να πάρει μυριόστομη απάντηση από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και στην απεργία στις 20 Φλεβάρη αλλά και ολόκληρη τη σαιζόν με την οργάνωση της πάλης τόπο τον τόπο δουλειάς.
Όλοι  μαζί προβάλλουν την ανάγκη να επικρατήσει η «νομιμότητα» και να διατηρηθεί η «κοινωνική συνοχή»
Πρώτα η κυβέρνηση βάζει τα κόμματά της να ψηφίζουν νόμους που βολεύουν το μεγάλο κεφάλαιο και μετά οι συνδικαλιστές τους επικαλούνται την αστική νομιμότητα ως μορφή πάλης! Κι όμως με αυτούς τους νόμους στρέφονται ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στους πρωτοπόρους εργάτες. Στο όνομα αυτών των νόμων φυλακίζουν, διώκουν, απολύουν. Κι  αν ακόμη έχει απομείνει νόμος που δεν τους βολεύει τον γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Θυμήσου μόνο τον κουρνιαχτό που είχε σηκώσει τον περασμένο Νοέμβρη η πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου με τις εισαγγελικές παρεμβάσεις και τις μηνύσεις που τάχα θα έλυναν το πρόβλημα των χιλιάδων απλήρωτων ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού. Τι έγινε τελικά; Οι συνάδελφοι αυτοί στη μεγάλη τους πλειοψηφία παραμένουν απλήρωτοι.
Τι άλλο έχεις να περιμένεις; Πόσο ακόμη θα δοκιμάζεις την τύχη σου επιλέγοντας την ανοχή αντί την αντίδραση, τον συμβιβασμό από τη ρήξη, την υποταγή από την οργανωμένη απειθαρχία σε όλα αυτά που σου έκαναν και σε όσα ακόμη σου ετοιμάζουν; Χθες κατήργησαν τις κλαδικές συμβάσεις και τώρα τελειώνουν και με τα κατώτερα μεροκάματα και όρους εργασίας της εθνικής συλλογικής σύμβασης.
Ο φόβος θα είναι μικρότερος αν δεν είσαι μόνος απέναντι στον εργοδότη, στην εφορία, στην τράπεζα, στη ΔΕΗ. Σε έναν τέτοιο αγώνα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης θέλεις και άλλους συμμάχους. Δεν φτάνει μόνο ένα σωματείο, ή ένας κλάδος. Μέχρι πριν λίγο καιρό το αίτημα του διπλανού σου φαίνονταν ξένο για σένα. Σήμερα ο άνεργος, απλήρωτος ναυτεργάτης έχει τον ίδιο καημό με τον δικό σου: να βρει δουλειά, να πληρωθεί τον κόπο του, για να μπορείς κι εσύ να πηγαινοέρχεσαι στο νησί σου φτηνά και με ασφάλεια. Ο αγρότης παλεύει να επιβιώσει και η παραγωγή του να φτάσει στο τραπέζι σου για να μην πληρώνεις τα μονοπώλια και τις μεταλλαγμένες εισαγωγές που επιβάλει η ΕΕ. Ο ιδιοκτήτης ενός μικρομάγαζου αγωνίζεται να το κρατήσει ανοιχτό γιατί πελάτης του είσαι εσύ και κοινός σας εχθρός είναι οι πολυεθνικές, οι μεγάλες αλυσίδες που θέλουν να σας λιώσουν και τους δυο.
Το αποτέλεσμα του κάθε αγώνα κρίνεται από τη ΔΙΚΗ ΣΟΥ συμμετοχή!
Οι Ταξικές Δυνάμεις, η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου (ΠΑΜΕ) σε καλούν να συμμετάσχεις ενεργά στην επιτυχία της πανεργατικής απεργίας. Να αξιοποιήσουμε τη μάχη αυτή για να οργανώσουμε την πάλη ανά τόπο δουλειας και όταν θα ξεκινήσει η σαιζόν να μπορούμε από καλύτερες θέσεις να παλέψουμε. Να δημιουργήσουμε με τον συνάδελφο κλίμα αντίστασης. Να μάθει κι αυτός που δεν ξέρει, τι μας ετοιμάζουν. Να πειστεί ο δύσπιστος ότι εξελίξεις θετικές θα φέρει μονάχα η ταξική πάλη με όλες τις μορφές της. Αλλιώς θα είμαστε έρμαιο των διαθέσεων του κάθε μεγαλοξενοδόχου, των κομμάτων της ΕΕ που εξυπηρετούν αποκλειστικά τα μονοπώλια που ευθύνονται για την σημερινή οργάνωση της κοινωνίας, τα βάσανα και τα αδιέξοδα της εργατικής οικογένειας, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων.
Σήκωσε ανάστημα. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου. Θαρρετά πάρε το δρόμο που γενιές εργατών χάραξαν πριν από μας. ΕΣΥ δημιουργείς τον πλούτο που απολαμβάνουν μια χούφτα παράσιτα. Οργανώσου στο σωματείο σου και γίνε ενεργό μέλος. Πάλεψε με το ΠΑΜΕ να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης, να κάνουμε πέρα την εργοδοτική πλειοψηφία στη Διοίκησή του. Διεκδίκησε τη ζωή που σου αξίζει. Δώσε προοπτική πραγματικής ευημερίας στο παιδί σου που το θέλουν σήμερα αμόρφωτο, απλήρωτο, άνεργο, ζητιάνο της ίδιας της ζωής που ονειρεύεται.

Πάρε μέρος στην απεργία στις 20 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 πμ μπροστά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/