Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ MIRAMARE


Όπως  πληροφορηθήκαμε η πλειοψηφία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου προσανατολίζεται να κάνει μήνυση στη Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση για το ζήτημα των απλήρωτων ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Δεν μας κάνει εντύπωση. Η κατρακύλα που έχει πάρει η πλειοψηφία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου δεν έχει πάτο. Είναι πλέον προφανές το ποιους υπερασπίζονται. Ανεβαίνουν στα κεραμίδια επειδή χαρακτηρίστηκαν εργοδοτικοί. Είναι κοντά όμως οι εικόνες με τα μισθωμένα πούλμαν που μετέφεραν εργαζόμενους για να τους ψηφίσουν, καθώς και η στελέχωση του ψηφοδελτίου τους με στελέχη της εργοδοσίας.

Αντί να θιγούν και να απαντήσουν οι μεγαλοξενοδόχοι και ο εισαγγελέας, η πλειοψηφία της Διοίκησης του Σωματείου ανέλαβε την εργολαβία υπεράσπισης του σάπιου συστήματος τους. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν φαίνεται να δείξουν την πίστη τους στα αφεντικά τους!

Δήλωσαν σε τοπική εφημερίδα ότι έχουν εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τον εισαγγελέα, δίνοντας και τα διαπιστευτήριά τους ότι είναι φρόνιμοι, δεν κάνουν ...αταξίες. Την ίδια δικαιοσύνη που βγάζει παράνομες τις περισσότερες απεργίες. Αυτή τη δικαιοσύνη θέλουν και υπερασπίζονται. Αυτήν που καταργεί ακόμα και το ίδιο δικαίωμα της απεργίας. Το απέδειξαν άλλωστε κατά τη διάρκεια της τουριστικής σαιζόν, όταν κάλεσαν τους εργαζόμενους του Cosmopolitan, οι οποίοι απεργούσαν για τα δεδουλευμένα τους αναγκάζοντας και την πλειοψηφία να πάρει σχετική απόφαση, να μην απεργήσουν γιατί ο εισαγγελέας θα βγάλει την απεργία τους παράνομη.

Αυτό που θέλουν οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου είναι η διαιώνιση της εξουσίας των μεγαλοξενοδόχων, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Γι αυτό κάνουν αγώνες γιαλαντζί που φτάνουν από την επιθεώρηση εργασίας μέχρι το γραφείο του εισαγγελέα και αυτό με τα ξενοδοχεία κλειστά και με τους εργαζόμενους μακριά.

Φοβούνται το ΠΑΜΕ γιατί τους αποκαλύπτει. Θέλουν ένα Σωματείο αποστειρωμένο από την ταξική πάλη και άμαζο, με εργαζόμενους που δε συμμετέχουν στις διαδικασίες του γιατί φοβούνται ότι αν μπουν στον αγώνα νέες μάζες εργαζομένων θα αποκαλυφτεί καθαρά ο ρόλος τους στο εργατικό κίνημα, ο οποίος είναι υπονομευτικός και παλεύει να καθυστερήσει τη ριζοσπαστικοποίηση του. Αργά η γρήγορα όμως η εργατική τάξη θα τους καρφώσει στον πάσαλο της ιστορίας.

Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι, το ταξικό κίνημα θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και την εγκαθίδρυση της εργατικής εξουσίας - λαϊκής εξουσίας όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Λαϊκή οικονομία με κεντρικό σχεδιασμό στην παραγωγή, με τα βασικά μέσα παραγωγής να είναι στα χέρια της εργατικής τάξης και με εργατικό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω.


                                -Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ-      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/