Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου με τη γραμματεία του ΠΑΜΕ και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 23 Νοέμβρη τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου,Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Ρόδου και η Γραμματεία Ρόδου του Π.Α.ΜΕ, συναντήθηκαν με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου.
Μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι των σωματείων και του ΠΑΜΕ επεσήμαναν ότι τα Μνημόνια, οι Εφαρμοστικοί Νόμοι, οι Δανειακές Συμβάσεις, καθώς και η Στρατηγική των Ευρωπαϊκών Μονοπωλίων οδηγούν σε παραπέρα συρρίκνωση των όποιων κρατικών δαπανών στον χώρο της Υγείας και της Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης προκειμένου να εξασφαλίσουν πόρους για τη χρηματοδότηση του Κεφαλαίου και την στήριξη της Ανταγωνιστικότητας και της Επιχειρηματικής δράσης στον χώρο της Υγείας ,καθώς και στην παραγωγή-διάθεση του Φάρμακου.
Δεν είναι ζήτημα του εξορθολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης όπως επικαλούνται η τρικομματική κυβέρνηση και διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες στον χώρο της Υγείας,αλλά αντικειμενική απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων, που σε συνθήκες βαθιάς και συγχρονισμένης καπιταλιστικής κρίσης απαιτούν:
-Να μην έχουν οι εργαζόμενοι Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά
-Να μην καταβάλλουν οι εργοδότες την ασφαλιστική εισφορά που τους αναλογεί, που έτσι κι αλλιώς παρακρατούν από τα δεδουλευμένα
-Να πετσοκόψουν κι άλλο τις Συντάξεις και τα Προνοιακά Επιδόματα
-Να μειωθεί κι άλλο η χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό
-Να μην διεκδικούν οι εργαζόμενοι την επιστροφή των κλεμμένων από τα Αποθεματικά των Ταμείων που συντελέστηκε από την δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα
-Να συμβιβαστούν οι εργαζόμενοι που επί χρόνια πλήρωναν τις εισφορές τους με τις αλλεπάλληλες διαγραφές των εργοδοτικών οφειλών προς τα  Ασφαλιστικά Ταμεία
-Και τέλος να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι την λογική, ότι το ‘’Κούρεμα’’ των Ομολόγων των Ασφαλιστικών Ταμείων,  γίνεται για να σωθούν τα Ταμεία.
Όλα τα παραπάνω πρέπει να σημάνουν συναγερμό στους ασφαλισμένους, συνταξιούχους, άνεργους αλλά και τους Φαρμακοποιούς του νησιού.
Τα Σωματεία Ιδ. Υπαλλήλων Ρόδου, Συνταξιούχων και η Τοπική Γραμματεία Π.Α.ΜΕ Ρόδου καλεί τους Φαρμακοποιούς που και οι ίδιοι στενάζουν κάτω από την μπότα των Φαρμακοβιομηχάνων και των στρατηγικών επιλογών της Ε.Ε να συμπορευτούν στους αγώνες με το ταξικό εργατικό κίνημα.
Δεν υπάρχει δυνατότητα επιβίωσης των φαρμακοποιών, την στιγμή που όλο και πιο άμεσα πραγματοποιείται η διείσδυση μεγάλων, μονοπωλιακών, επιχειρηματικών ομίλων και στη διάθεση του Φαρμάκου. Σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης δεν είναι δυνατόν να βγούν κερδισμένοι και οι Φαρμακοβιομήχανοι και οι Φαρμακοποιοί.
Δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία και το Φάρμακο ως ποιοτικό δημόσιο κοινωνικό αγαθό, την στιγμή που όλο και πιο πολύ διεισδύουν στην αγορά τα ΄΄γενόσημα΄’ αναμφιβόλου ποιότητας αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ο εργαστηριακός έλεγχος από τον Ε.Ο.Φ ,και  η παραγωγή του Φαρμάκου είναι στα χέρια των φαρμακοβιομηχάνων.
Οι Φαρμακοποιοί έχουν αντικειμενικά συμφέρον ν απ παλέψουνμαζί με τα λαϊκά στρώματα που ήδη σήμερα αδυνατούν να εξασφαλίσουν την πρόσβαση τους στην φαρμακευτική αγωγή και μαζικά οδηγούνται στην Ανεργία και τη εξαθλίωση.

Σήμερα ρεαλιστικό και εφικτό είναι αυτό που αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων,των συνταξιούχων ,των λαϊκών στρωμάτων και από αυτήν την άποψη καλούμε τους Φαρμακοποιούς του νησιού να παλέψουν με τα ταξικά Σωματεία για :
-Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία χωρίς Επιχειρηματική Δράση
-Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
-Για Κρατικό Οργανισμό Φαρμάκου που θα έχει την ευθύνη της Παραγωγής ,Εισαγωγής,Ελέγχου και Διάθεσης όλων των σύγχρονων σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά.
Καμιά λύση δεν είναι δυνατόν να βρεθεί, ούτε για τους Φαρμακοποιούς, αλλά ούτε για τα λαϊκά στρώματα, εάν ο αγώνας δεν δίνεται με όρους Ανυπακοής και Απειθαρχείας απέναντι στην Στρατηγική των Ευρωπαϊκών Μονοπωλίων με προοπτική:
    Κατάργηση των δανειακών Συμβάσεων, των μνημονίων και όλων των Εφαρμοστικών νόμων
    Μονομερή διαγραφή του χρέους
    Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση με Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ
Δευτέρα 26 Νοέμβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/