Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση – κάλεσμα για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη


Οι  Γραμματείες Ρόδου των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ με αφορμή την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στη νεολαία, στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες της χώρας μας.
Ο ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης. Η εξέγερση δεν πραγματοποιήθηκε σε ιστορικό κενό αλλά ήταν συνέχεια μια μακρόχρονης παράνομης πάλης, ενώ είχαν προηγηθεί οι καταλήψεις της Νομικής. Στα γεγονότα του Πολυτεχνείου ισχυρή και καθοριστική ήταν η συμμετοχή εργατών, με πρωτοπορία τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους νυχτερινούς μαθητές.
Η παλλαϊκή κινητοποίηση στο Πολυτεχνείο απέδειξε πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο και αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος, δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την υπεροχή, τη γιγαντιαία δύναμη του οργανωμένου και ταξικά προσανατολισμένου εργατικού – λαϊκού κινήματος. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν πράξη κόντρα στη νομιμότητα της αστικής εξουσίας, τη δικτατορία και των νόμων της. Ήταν πράξη ανυπακοής και απειθαρχίας. 
Η αντοχή και ο μαζικός ηρωισμός, τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και στόχοι αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, την νεολαία και μάλιστα την περίοδο αυτή που ο καπιταλισμός με το πολιτικό του προσωπικό στη χώρα μας και συνολικά στον κόσμο σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Ο καπιταλισμός δε μπορεί και δεν θέλει να ικανοποιήσει τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, παρά τα απίστευτα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν καθημερινά με τραγικό τρόπο την απάνθρωπη - αντιλαϊκή πολιτική του για να βγει από την κρίση που τον μαστίζει. 
Μέσα από την δράση για την προστασία, την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών από την φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, βασικό χρέος είναι να υπάρξει φιλολαϊκή διέξοδος με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και αποδέσμευση από την ΕΕ.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου συμπυκνώνεται σήμερα στα αιτήματα:
·         Να ανατραπούν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
·         Κίνημα και αγώνας για να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.
·         Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την Ε.Ε.

Όσο η χώρα θα είναι στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, όσο κουμάντο θα κάνουν τα μονοπώλια και οι τραπεζίτες, «άσπρη μέρα» δεν πρόκειται να δούμε. Δεν θα ματώσουμε για μια καλύτερη διακυβέρνηση και διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά! Εμείς παράγουμε τον πλούτο κι αγωνιζόμαστε να περάσει στα χέρια μας.
Όλοι στo Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στις 17 Νοέμβρη 2012, ώρα 4μ.μ.
Λεύτερος λαός είναι μόνο αυτός που είναι κυρίαρχος
στον πλούτο που παράγει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/