Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών για το ζήτημα με το σχολείο της Κάσου και τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων


ΕΛΕΟΣ!ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ!!

 Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Την ώρα που το δημόσιο σχολείο, η εκπαίδευση, ο εκπαιδευτικός και το έργο του περνάν σε όλο και μεγαλύτερη απαξίωση, με δραματικές ελλείψεις σε καθηγητές, με σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα ούτε για πετρέλαιο ούτε για τα βασικά αναλώσιμα, όταν ο μισθός πετσοκόβεται ενώ αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας, την ώρα που δρομολογούνται απολύσεις εκπαιδευτικών μέσω της «αξιολόγησης», το Υπουργείο Παιδείας  ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στους ιδιώτες!
Τα παραδείγματα είναι πολλά. Πασχίζουν να μπουν στα σχολεία από πολυεθνικές τύπου κόκα κόλα μέχρι οίκοι ανοχής! Μέχρι και οι σφαγείς του ΝΑΤΟ προσφέρουν «φιλανθρωπία» με αντάλλαγμα ευχαριστήριο στον Τύπο! Οι σωτήρες μέρα με τη μέρα πληθαίνουν κι εφόσον «η πείνα κάστρα παραδίνει» ελπίζουν να βρουν χώρο για να εκθέσουν την πραμάτεια τους, όποια κι αν είναι, και να φτιάξουν την πελατεία τους μέσα στα σχολεία.
Στην Κάσο το σωματείο ιδιοκτητών φροντιστηρίων Δωδεκανήσου ζήτησε χώρους του σχολείου για να πραγματοποιήσει διημερίδα φροντιστηριακών μαθημάτων. Τα μαθήματα θα γινόταν βέβαια δωρεάν για τους μαθητές αλλά δεν διευκρινίσαν αν θα είναι δωρεάν και οι υπηρεσίες τους στο μέλλον. Γιατί πραγματικά δυο μέρες δωρεάν μαθήματα όπως δεν προσφέρουν τίποτα στα παιδιά έτσι και δεν κοστίζουν τίποτα σ’ αυτούς (δεδομένων των συμβάσεων εργασίας των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση) αλλά η πελατεία που προσελκύουν ή η διαφήμιση για την αγαθοεργία τους είναι σίγουρα προσοδοφόρα. Άσε που και εδώ η κηδεία γίνεται με ξένα κόλλυβα εφόσον η φιλανθρωπία των φροντιστηριαρχών γίνεται με επιδοτούμενο πρόγραμμα.
Βαρύτατες ευθύνες φέρει και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος έδωσε την άδεια στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων να χρησιμοποιήσουν χώρους του δημόσιου σχολείου για τους δικούς τους σκοπούς. Από πότε η παραπαιδεία καλείται και επίσημα  να υποκαταστήσει το δημόσιο σχολείο;
Η διευθύντρια του Γυμνασίου Λ.Τ. Κάσου δεν δέχθηκε να παραδώσει το σχολείο ευθύνης της βορά στις ορέξεις της παραπαιδείας.
Το σωματείο ιδιοκτητών φροντιστηρίων Δωδεκανήσου, με καταγγελίες που στέλνει σε ΜΜΕ, έχει το θράσος να εξαπολύει μύδρους κατά της Διευθύντριας και να της αποδίδει «αναχρονιστικά στεγανά». Όσο όμως η δημόσια και δωρεάν παιδεία για τους φροντιστηριάρχες είναι αναχρονιστική, για μας είναι αίτημα αγώνα και διεκδίκησης. Όποιος πραγματικά «ενδιαφέρεται να βοηθήσει τα παιδιά» δεν κάνει ένα διήμερο φροντιστηριακό μάθημα και μάλιστα επιδοτούμενο αλλά αγωνίζεται καθημερινά για την παιδεία, το σχολείο και τον εκπαιδευτικό των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, αγωνίζεται για την απαλλαγή από την μάστιγα της ακριβοπληρωμένης παραπαιδείας
Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και εξοπλισμό των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό,  για ένα σχολείο που θα χειραφετεί τους νέους και δεν θα είναι έρμαιο της υποκρισίας και του κέρδους του ιδιώτη.
Στηρίζουμε τη διευθύντρια του Γυμνασίου Λ.Τ. Κάσου και καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν κι εκείνοι στην ματαίωση και περαιτέρω απαξίωση του σχολείου.
Καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση του σωματείου ιδιοκτητών φροντιστηρίων Δωδεκανήσου.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να πάρουν αποφάσεις μη συμμετοχής των σχολείων τους σε τέτοιου είδους φιλανθρωπίες- χορηγίες
Τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών δε χρειάζονται ελεημοσύνη! Χρειάζονται γονείς με μόνιμη δουλειά, χρειάζονται ζωή, μόρφωση και δουλειά με πλήρη δικαιώματα!!

23 Νοέμβρη 2012

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/