Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Το Ίδρυμα ‘‘Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ’’ αντιμετωπίζει τις ολέθριες συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ίδρυμα «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» επισκέφτηκε σήμερα 5 Νοεμβρίου η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ της Β΄ Πειραιά, κα Τζένη Βαμβακά.
 «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» είναι κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός Ν.Π.Ι.Δ., λειτουργεί από το 1954 και άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες .
Κατά την επίσκεψή της συναντήθηκε με τον κο Γ. Μυγιάκη εκπρόσωπο του Διοικητικού Συμβούλιου, την κα Α. Κορογιαννάκη Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων καθώς και μέλη του Ιδρύματος, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα που καθιστούν δυσχερή την ομαλή λειτουργία του.
Κατά την συνάντηση, συζητήθηκε:
·         η καταβολή ενός μικρού μόνο μέρους ύψους 240.000 ευρώ από τις 600.000 ευρώ της επιχορήγησης του Υπουργείου Υγείας,
·         η μη καταβολή νοσηλίων ύψους 2 εκατ. ευρώ από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καθώς και
·         η μη απόδοση 200.000 ευρώ από το πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. προς το ίδρυμα.
·         η μεταφορά της χρηματοδότησης του Ιδρύματος από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας στο Υπουργείο Εργασίας αποτελεί εμπαιγμό για τους εργαζόμενους του.
Κατά την παρουσία της στο Ίδρυμα η κα Τ. Βαμβακά ανέφερε ότι «μετά από 58 χρόνια συνεχούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, το Ίδρυμα ‘‘Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ’’ αντιμετωπίζει τις ολέθριες συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής που η συγκυβέρνηση του κου Σαμαρά υιοθετεί. Την αδιαφορία της δωσίλογης κυβέρνησης, προσπαθούν να καλύψουν με το φιλότιμό τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι από τον Ιούλιο, ‘’καταθέτοντας’’ την ψυχή τους ώστε να μη κλείσει το Ίδρυμα.
Η κα Τ. Βαμβακά ήδη από τις 28 Αυγούστου 2012 με την υπ. αριθμ. 1105/28-8-12 ερώτηση που είχε καταθέσει στο Εθνικό Κοινοβούλιο είχε επισημάνει τις δυσκολίες που «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» αντιμετώπιζε ώστε να «ληφθούν εγκαίρως οι αναγκαίες δράσεις προκειμένου να εξασφαλιστούν στα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες, τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους».
Όπως η ίδια δήλωσε «Γίνεται πλέον φανερό, ότι η Κυβέρνηση μη πράττοντας τα απαραίτητα, δημιούργησε ένα σύγχρονο καιάδα υπό την ‘’ευγενική’’ χορηγία της Τρόικα. Δικαιολογίες στη βάση μετάθεσης αρμοδιοτήτων δεν πείθουν πλέον κανέναν».
Ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ
Κλείνοντας, απηύθυνε κάλεσμα για κινητοποιήσεις την            Τρίτη και Τετάρτη τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θα πρωτοστατήσει και θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στη ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων και σχολείων Ειδικής Αγωγής, εξασφαλίζοντας στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες το δικαίωμα στην Εκπαίδευση».

Πολιτικό Γραφείο
Τζένης Βαμβακά
Βουλευτού Β΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ- Ε.Κ.Μ
Τηλ. 210 3708180, 210 4929349
E-mail : vamvaka@parliament.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/