Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

94 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση
στις 16 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου
Τα 94 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ τιμά η Νομαρχιακή Οργάνωση Νότιας  Δωδ/σου που διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση την Παρασκευή 16 Νοέμβρη, στις 6:30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.
Φέτος το ΚΚΕ συμπληρώνει 94 χρόνια ζωής και δράσης, μεγάλων αγώνων και θυσιών στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Διδασκόμαστε απ' αυτή τη μεγάλη ιστορική διαδρομή, η γνώση της αποτελεί αναντικατάστατο παράγοντα στην οργάνωση και αποτελεσματικότητα της πάλης κατά των μονοπωλίων, για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάζει το λαό στα μάτια. Στεκόμαστε πάντα στο πλευρό του, τα δίκια του είναι το αποκλειστικό κριτήριο για τη χάραξη της πολιτικής του Κόμματος. 94 χρόνια αγώνων και πάλης που μας κάνουν να αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια.
Επεσαν και θα πέσουν στο κενό οι επιδιώξεις και οι ελπίδες όσων θέλουν να βάλουν στη γωνία το ΚΚΕ. Στις σημερινές συνθήκες, που ο λαός υποφέρει από την επίθεση που δέχεται από τα κόμματα της αστικής τάξης, των μονοπωλίων, το ΚΚΕ με τη στάση και τη δράση του κρατά τη φλόγα της ελπίδας και της αισιοδοξίας αναμμένη, παλεύει για το σάρωμα της ψυχολογίας της ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας, του συμβιβασμού με την πλουτοκρατία.
Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος αγώνας από τον οποίο το ΚΚΕ απουσίασε. Οι αγώνες που έγιναν και γίνονται τα τελευταία χρόνια με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, έχουν την αποφασιστική και πρωτοπόρα συμβολή των μελών - οπαδών και φίλων του ΚΚΕ.
Αγκάθι στα σχέδιά τους το Κόμμα

Ζούμε ημέρες άγριας επίθεσης στην εργατική τάξη τη φτωχολογιά, τη νεολαία από την αστική τάξη και τα κόμματά της. Θέλουν το λαό καθηλωμένο, φοβισμένο και στο βαθμό που δεν το πετυχαίνουν, χειραγωγημένο, για να διοχετευτεί η αγωνία, η αγανάκτηση σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια, να μην αμφισβητηθούν οι μονόδρομοι της ΕΕ, της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας.
Η δράση του ΚΚΕ, η συμβολή του στην οργάνωση της πάλης, στον προσανατολισμό του κινήματος, οι αποκαλύψεις του για το ρόλο των πολιτικών δυνάμεων, είναι αγκάθι στους σχεδιασμούς τους και γι' αυτό έχουν στόχο να μειώσουν το κύρος και το εύρος απήχησης των θέσεών του στα λαϊκά στρώματα. Προφανής στόχος τους να χτυπηθεί η στρατηγική και ο ρόλος του ως πρωτοπορία της εργατικής τάξης στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού.
Το γεγονός ότι ως Κόμμα αντέξαμε σε δύσκολες συνθήκες, δεν λυγίσαμε από την αντεπανάσταση, κάνει τους αστούς να επιτίθενται πιο σφοδρά. Δεν υποχωρούμε σπιθαμή, ειδικά σήμερα που η καπιταλιστική κρίση και οι συνέπειές της στα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι άμεσες και αφορούν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Τώρα που η ίδια η πραγματικότητα και η ζωή του καθένα ανατρέπει τις θεωρίες που λένε ότι μπορούν μονοπώλια και λαός να συνυπάρχουν αρμονικά, προβάλει ως η μόνη ρεαλιστική διέξοδος η πρόταση του ΚΚΕ που απαντά στα άμεσα και ζωτικά συμφέροντα των εργαζομένων. Σύγκρουση και ρήξη με τα μονοπώλια, την ΕΕ, λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία. Η διέξοδος από την κρίση είτε θα είναι υπέρ των μονοπωλίων είτε υπέρ του λαού.
Σημαντική παρέμβαση στις εξελίξεις

Θέλουμε, επιδιώκουμε δουλεύουμε όλες οι κομματικές οργανώσεις, οι οργανώσεις της ΚΝΕ να κάνουμε ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα στο λαό και τη νεολαία καλώντας τους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση για τα 94 χρόνια του ΚΚΕ στις 16 Νοέμβρη στις 6:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.
Θέλουμε η εκδήλωση να φανερώσει την ακλόνητη πεποίθηση όλων ότι θα βαδίσουμε κόντρα στο ρεύμα, με βαθιά πίστη στο δίκιο της εργατικής τάξης, με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών, αλλά και με βαθιά γνώση ότι η νίκη θα είναι του λαού. Καλούμε όλους τους φίλους, τους οπαδούς του Κόμματος, αλλά και όσους προβληματίζονται για την κατάσταση και αναζητούν διέξοδο, δείχνοντας ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τι λέει το ΚΚΕ, να παρευρεθούν.
Η εκδήλωση αποτελεί παρέμβαση του Κόμματος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έχοντας ως σταθερή βάση τα διδάγματα και συμπεράσματα της 94χρονης πορείας του.
Στο πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης η μουσική, οι στίχοι, η ποίηση, θέλουμε όλα μαζί να αποτελέσουν φόρο τιμής στις χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, κρατώντας το Κόμμα όρθιο και ταυτόχρονα να εμπνεύσουν όλους μας στον καθημερινό, ίσως μονότονο πολλές φορές αγώνα, που τα αποτελέσματά του δεν έρχονται άμεσα, έρχονται όμως σίγουρα στην ώρα τους.
Πιο αποφασισμένοι, πιο έτοιμοι

Ελπίζουμε ότι η ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα μας βρει πιο αποφασισμένους, πιο έτοιμους, πιο μαχητικούς. Με τα διδάγματα της Ιστορίας του Κόμματος, με την πίστη ότι διέξοδος για το λαό είναι η πολιτική του πρόταση, με τη δύναμη της μουσικής, των λέξεων, των στίχων θα επιβεβαιώσουμε το στίχο του ποιητή "μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή... έχουμε τη ζωή πάρα πολύ αγαπήσει".
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
·         Ντοκιμαντέρ για τα 94χρονα του ΚΚΕ
·         Ποιήματα
·         Ομιλία από τη Ν.Ε. Νότιας Δωδ/σου του ΚΚΕ
·         Μουσικό πρόγραμμα με ορχήστρα της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/