Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου: καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους.


Ανακοίνωση

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου μαζί με εργαζόμενους μέλη του Σωματείου, από διάφορες υπηρεσίες του Δήμου που απασχολούνται μέσω του προγράμματος της λεγόμενης “κοινωφελούς εργασίας”, κατέθεσαν σήμερα καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη σε επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τον Οκτώβρη και μέρος του Σεπτέμβρη και σε λίγες μέρες το πρόγραμμα τελειώνει. Κανείς δεν τους δίνει απάντηση για το αν και πότε πρόκειται να πληρωθούν.

Όπως είναι γνωστό εργολάβος του συγκεκριμένου προγράμματος στην περιοχή μας είναι το τοπικό παράρτημα του Ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ! Πρόκειται για πρόγραμμα που αφορά δουλειά για 5 μήνες για μακροχρόνια ανέργους. Πρόγραμμα που εκτός από το ότι στην ουσία ανακυκλώνει την ανεργία, καταργεί ακόμα και την ίδια την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τη βούλα μάλιστα της ΓΣΕΕ αφού προβλέπει μισθούς 625 Ευρώ ξερά, χωρίς δώρα, επιδόματα, υπερωρίες κλπ.

Οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα εισέπραξαν απειλές και τρομοκρατία με το τσουβάλι για να μην οργανώσουν την πάλη τους και από την πλευρά των στελεχών του Δήμου αλλά και από τους υποτίθεται εκπροσώπους των εργαζομενων, στην ουσία εργοδότες τους. Μάλιστα αρνήθηκαν να τους γράψουν μέλη και στο Σύλλογο Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου αλλά και στο Σωματείο της πρώην ΔΕΚΡ όπου απευθύνθηκαν αρχικά.

Εδώ και μήνες Δήμος και ΙΝΕ / ΓΣΕΕ εμπαίζουν τους εργαζόμενους ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Ο κ. Μοσχογιάννης πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και νυν πρόεδρος του παραρτήματος του ΙΝΕ / ΓΣΕΕ έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί ως και τη δόση του δανείου της Ελλάδας ως δυσκολία για την καταβολή των δεδουλευμένων στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Δήμο για το ζήτημα.

Η ουσια είναι μία. Δήμος και ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - πλειοψηφία Εργατικού Κέντρου Ρόδου είναι συνεταιράκια στο τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος. Ο μεν Δήμος επικαλούμενος την απαγόρευση στις προσλήψεις προσέλαβε μαζικά φτηνό εργατικό δυναμικό, καταργώντας στην πράξη τις κατακτήσεις των δημοτικών υπαλλήλων, με εργολάβο την πλειοψηφία της Διοίκησης στο ΕΚΡ - ΓΣΕΕ που προσπάθησε να παραστήσει και τον ευεργέτη που τάχα έδωσε δουλειά σε μακροχρόνια ανέργους. Να λοιπόν τι σημαίνει εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένουν προγράμματος όμως έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Δε θα κάνουν πίσω.

Να αφήσουν λοιπόν τα προσχήματα, τις πονηριές και τις απειλές και να απαντήσουν εδώ και τώρα οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου και της ΓΣΕΕ πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Να κόψουν το λαιμό τους και αυτοί και το υπουργείο και να δοθεί άμεση λύση. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα βρεθεί δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας.

Ρόδος, 28 Νοέμβρη 2012

Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γραμματέας

Μιχάλης Κατσουράκης                                                       Κώστας Τσουρούτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/