Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λίλα Καφαντάρη πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στη Ρόδο.


Δελτίο Τύπου

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου και στέλεχος του ΚΚΕ, Λίλα Καφαντάρη, με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στη Ρόδο. Περιόδευσε σε χώρους δουλειάς μαζί με κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ από το μαζικό κίνημα.

Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 29 Οκτώβρη επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΔΕΗ όπου έγινε σύσκεψη με τους εργαζόμενους παρουσία και συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων. Έγινε κουβέντα για τις εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας, το περαιτέρω ξεπούλημα της ΔΕΗ και την παράδοσή της στους μονοπωλιακούς ομίλους, πράγμα που θα σημάνει δραματική χειροτέρευση των όρων ζωής και δουλειάς των εργαζομένων στη ΔΕΗ αλλά και υποβάθμιση των υπηρεσιών, καθώς και δραστική αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος. Η κ. Καφαντάρη ανέλυσε την πρόταση του ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης όπου κριτήριο είναι η ευημερία του λαού και όχι τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Σε μια τέτοια κοινωνία με τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία θα είναι δυνατή η παραγωγή ενέργειας με σύγχρονα μέσα, φιλικά προς το περιβάλλον, με εκμετάλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας προς όφελος του λαού και τα δικαιώματα των εργαζομένων εξασφαλισμένα.

Στη συνέχεια η κ. Καφαντάρη επισκέφθηκε το κατάστημα “Hondos Center” όπου μίλησε σε σύσκεψη των εργαζομένων εν όψει και της απεργίας. Στην κουβέντα αναδείχθηκαν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι με τη διαρκώς εντεινόμενη επίθεση στα δικαιώματά τους. Η κ Καφαντάρη τόνισε την αξία της μαζικής συμμετοχής στην απεργία, της διαπαιδαγώγησης των νεολαίων μέσα στους αγώνες και της οργάνωσης της πάλης τους μέσα στον κάθε τόπο δουλειάς ξεχωριστά.

Η Τετάρτη 31 Οκτώβρη ήταν ημέρα αφιερωμένη σε παρεμβάσεις σε χώρους της Υγείας

Συγκεκριμένα:

Στις 10 το πρωί η κ. Καφαντάρη και τα στελέχη του ΚΚΕ επισκέφθηκαν το ΙΚΑ όπου κουβέντιασαν με τους ασφαλισμένους που βρίσκονταν στο χώρο. Τους κάλεσαν να πάρουν μέρος μαζικά στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις  6 και 7 Νοέμβρη πυκνώνοντας την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Έγινε επίσης συνάντηση με εκρόσωπο του ιατρικού προσωπικού με τον οποίο έγινε συζήτηση για τα γενικότερα προβλήματα της υγείας, για τη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα φάρμακα και τις εξετάσεις των ασφαλισμένων οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν υπηρεσίες υγείας.

Έγινε παρέμβαση στη διευθύντρια του υποκαταστήματος του ΙΚΑ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζομένοι με το πρόγραμμα “κοινωφελούς εργασίας” και οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ να ανανεώσουν τα βιβλιάριά ασθενείας τους. Η κ. Καφαντάρη και τα στελέχη του ΚΚΕ ζήτησαν να σφραγιστούν τα βιβλιάρια των εν λόγω εργαζομένων υπερβαίνοντας το “γράμμα του νόμου” κάτι που η διευθύντρια αρνήθηκε κατηγορηματικά. Πάγια θέση του ΚΚΕ, η οποία έχει κατατεθεί και ως πρόταση νόμου στη βουλή είναι η ανανέωση των βιβλιαρίων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ιδιαίετερα τώρα σε περίοδο κρίσης όπου το να συγκεντρώσουν οι εργαζόμενοι τα απαιτούμενα ένσημα είναι πραγματικός γολγοθάς.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο νοσοκομείο όπου και έγινε συνάντηση με εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίοι ενημέρωσαν για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο της Ρόδου, τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά ακόμη και τρόφιμα που απειλούν την υγεία των κατοίκων της Ρόδου και  των γύρω νησιών και ουσιαστικά οδηγούν το νοσοκομείο σε κλείσιμο.

Η κ. Καφαντάρη τόνισε ότι η κατάσταση σήμερα στο χώρο της Υγείας, οι δραστικές περικοπές που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται στη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, το σπρώξιμο στην ιδιωτικοποίηση και στη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια είναι πολιτική κατεύθυνση της ΕΕ. Αντίστοιχη είναι άλλωστε η κατάσταση και στα νοσοκομεία και τους φορείς υγείας στην υπόλοιπη Ελλάδα. Απαιτείται λοιπόν το ζήτημα της υγείας, της κατάστασης του νοσοκομείου της Ρόδου, άμεσα να γίνει υπόθεση του ίδιου του εργατικού κινήματος της περιοχής. Σε κατεύθυνση όμως ρήξης με το δρόμο ανάπτυξης της κυβέρνησης - ΕΕ και των μονοπωλίων και κόντρα στη λογική να αντιμετωπιστεί με οποιονδήποτε τρόπο το άμεσο πρόβλημα προσωρινά, λογική που έφτασε σήμερα το νοσοκομείο να κινδυνεύει να κλείσει.

Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

31 Οκτώβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/