Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η διαρκής επέκταση της φορολόγησης οδηγεί τις τοπικές επιχειρήσεις σε αδιέξοδα και μαρασμό.


Ρόδος, 8 Νοεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε αύξηση της τοπικής φορολογίας ασχολήθηκε η δημοτική παράταξη «Η Ρόδος Μπροστά» σε συνάντηση των μελών της που πραγματοποιήθηκε χθες.

Στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου, ο Αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών κ. Τσουκαλάς κατέθεσε προτάσεις σχετικά με την επέκταση της επιβολής Τέλους Παρεπιδημούντων και σε κατηγορίες επαγγελμάτων που δεν ανήκουν στις κατά το νόμο υποχρεωτικές κατηγορίες αλλά συμπεριλαμβάνονται στις δυνητικές.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Η Ρόδος Μπροστά» που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου καταψήφισαν την επέκταση της επιβολής του τέλους παρεπιδημούντων και υπερψήφισαν την παραπομπή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ως προς το σκέλος των κατηγοριών που ο νόμος κατατάσσει στις υποχρεωτικές.

Σχετικά με το θέμα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Η Ρόδος Μπροστά» κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε τα εξής:

Η διαρκής επέκταση της φορολόγησης οδηγεί τις τοπικές επιχειρήσεις σε αδιέξοδα και μαρασμό. Ο Δήμος, οφείλει να πρωτοστατεί στην προσπάθεια νοικοκυρέματος και πρέπει να εγκαταλείψει κάθε σκέψη επιβολής επιπλέον φόρων σε μία τοπική επιχειρηματική κοινότητα που φορολογείται ήδη με τον σκληρότερο και αγριότερο τρόπο που φορολογείται οποιαδήποτε επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα.
Ο Δήμος Ρόδου δεν πρέπει να χρησιμοποιεί το επιχείρημα της εξίσωσης των διαφόρων επιβαρύνσεων στο νησί της Ρόδου μόνο προς τα πάνω. Η εξίσωση μπορεί να επιτευχθεί και με εξίσωση των επιβαρύνσεων ως προς τις υποχρεωτικές μόνο κατηγορίες.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ πρέπει να στηριχθεί ο ιδιωτικός τομέας και να πάψουν οι κοντόφθαλμες λογικές της υπερφορολόγησης που κάποιοι έχουν βρει ως τον εύκολο και μόνο δρόμο που ξέρουν να ακολουθήσουν.
Δεν θα στηρίξουμε τις λογικές αυτές, όχι μόνο ως προς το τέλος παρεπιδημούντων αλλά και ως προς τα άλλα τέλη που η δημοτική αρχή απέσυρε από την συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και καλούμε την δημοτική αρχή να επιδείξει επιτέλους πνεύμα κατανόησης των καταστάσεων που βιώνει η κοινωνία”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/