Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Aντισυνταγματική η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι εγκατάστασης και λειτουργίας του νέου θερμοηλεκτρικού σταθμού της Δ.Ε.Η;


Ρόδος, 20 Νοεμβρίου 2012 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


H απόφαση του Ε’ Τμήματος του Σ.τ.Ε. σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι εγκατάστασης και λειτουργίας του νέου θερμοηλεκτρικού σταθμού της Δ.Ε.Η. με καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου στην θέση  Πίσω Κάμπος – Πλάκα Στενή της Νότιας Ρόδου, ήρθε να βάλει τέλος σε ένα σήριαλ που όσο διήρκησε απέδειξε όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση σε όλα τα επίπεδα αυτής. 

Η έκπληξη που σήμερα εκφράζεται δημόσια από πολλά πρόσωπα του δημόσιου βίου, δεν είναι παρά η αντανακλαστική αντίδραση εκπροσώπων μίας πολιτικής σχολής που πορεύθηκε σταθερά στο “περίπου”. 

Σχετικά με το ζήτημα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Η Ρόδος Μπροστά” κ. Γιώργος Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση : 

“Έχω την αίσθηση ότι η συγκεκριμένη απόφαση λειτούργησε περισσότερο σαν άλλοθι και ήρθε να απαλλάξει αρκετούς από το δυσάρεστο έργο της δημόσιας ανακοίνωσης περί της ματαίωσης ενός έργου που ούτως η άλλως έδειχνε να οδεύει εκεί και είναι πολλά τα στοιχεία που οδηγούν σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα που έχει επιδειχθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι τεράστια, όπως και οι ευθύνες που υπάρχουν όχι μόνο σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Η Ρόδος σε ότι έχει να κάνει με το ενεργειακό της ζήτημα, γυρίζει δεκαετίες πίσω και από μηδενικό σημείο πρέπει τώρα να ξανασχεδιάσει το ενεργειακό της μέλλον. Αυτή την φορά όμως με αποφασιστικότητα και καθαρότητα σκέψης και απαλλαγμένη από τις παθογένειες και τις κουτοπονηριές του παρελθόντος”  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/