Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Συνδιάσκεψη με θέμα την οργανωτική ανασυγκρότηση και τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης διακήρυξης θέσεων


Το ΔΗΚΚΙ Σοσιαλιστική αριστερά ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για συνδιάσκεψη με θέμα την οργανωτική ανασυγκρότηση και τη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης διακήρυξης θέσεων μπροστά και στο ενδεχόμενο άμεσα να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες. Καλεί τα μέλη και τους φίλους του να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να καταθέσουν αιτήσεις εγγραφής μέλους, διαδικασία που αρχίζει τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και τελειώνει 23 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή. Τη διαδικασία μαζικής εγγραφής μελών θα διευκολύνει η συνέντευξη που θα δώσει για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Αλ. Τσίπρας  τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου Το ΔΗΚΚΙ- Σοσιαλιστική Αριστερά προτείνει στα μέλη και τους φίλους του να θέσουν υποψηφιότητα για τη συνδιάσκεψη ώστε να υπάρχει ισχυρή παρουσία του σοσιαλιστικού – πατριωτικού χώρου σε αυτή. Το δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας λήγει την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου μαζί με τη λήξη εγγραφής μελών.
Οι συνελεύσεις που θα εκλέξουν τους συμμετέχοντες στη συνδιάσκεψη θα γίνουν το επόμενο Σάββατο 24 ή Κυριακή 25 Νοεμβρίου. Η πανελλαδική συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα  την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012. Θα συζητήσει και θα εγκρίνει τη διακήρυξη, το νέο οργανωτικό σχήμα και θα εκλέξει τα νέα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Έχει μεγάλη σημασία στις συνελεύσεις που θα διεξαχθούν τα μέλη και οι φίλοι μας να τοποθετηθούν πάνω στις θέσεις που είναι υπό διαμόρφωση ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ να χαρακτηρίζεται από δημοκρατικά – πατριωτικά – κοινωνικά χαρακτηριστικά, πράγμα που θα τον οδηγήσει σε μια ριζική αλλαγή της πορείας της χώρας.
Για να βοηθηθείτε στις παρεμβάσεις σας θα σας αποστείλουμε άμεσα τις θέσεις – προτάσεις που καταθέσαμε σαν ΔΗΚΚΙ-  Σοσιαλιστική Αριστερά στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την πανελλαδική συνδιάσκεψη.
Έφτασε η ώρα για  μία μεγάλη λαϊκή – πατριωτική Αριστερά προς όφελος της κοινωνίας.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, στη συνεδρίαση της 12ης/11/2012 αποφάσισε τα εξής:
  1. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα γίνει στην Αθήνα – κατά πάσα πιθανότητα στο ΣΕΦ – την Παρασκευή 30/11/2012 έως την Κυριακή 2/12/2012.
  2. Το μέτρο αντιπροσώπευσης των Οργανώσεων προς την Π.Σ. είναι  1/10 επί των εγγεγραμμένων μελών.
  3. Η διαδικασία ανάδειξης των αντιπροσώπων είναι η εξής:
-          Στην Γενική Συνέλευση της Οργάνωσης εκλέγεται Εφορευτική Επιτροπή.
-          Στην Εφορευτική Επιτροπή υποβάλλονται υποψηφιότητες έως το βράδυ της Παρασκευής 23/11/2012. Η Εφορευτική Επιτροπή έχει την ευθύνη της διεξαγωγής των εκλογών (ψηφοδέλτιο, κάλπη,  εξαγωγή αποτελέσματος συμπεριλαμβανομένης και της ποσόστωσης γυναικών).
-          Η εκλογική διαδικασία γίνεται είτε Σάββατο 24/11/2012, είτε την Κυριακή 25/11/2012 σε μία μόνο μέρα που θα αποφασίσει η Γ.Σ.. Οι κλαδικές – εργασιακού χώρου κ.λ.π. Οργανώσεις μπορούν να διεξάγουν εκλογές και την Δευτέρα 26/11/2012 (πάλι η επιλογή αφορά μόνο μια μέρα).
-          Την Παρασκευή 23/11/2012 η Εφορευτική Επιτροπή σε συνεργασία με την Γραμματεία της Οργάνωσης καθορίζει το πλήθος των σταυρών προτίμησης με βάση την αρχή ότι οι σταυροί προτίμησης είναι ίσοι με το 30% των εκλεγομένων αντιπροσώπων. Αν ο αριθμός περιέχει κλάσμα, τότε ο αριθμός σταυρών είναι ο αμέσως επόμενος ακέραιος. Εγγραφές μπορούν να γίνονται και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Τα εγγραφόμενα μέλη, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν όχι όμως και του εκλέγεσθαι.
Παραδείγματα:
α) Έστω ότι ο αριθμός των εκλεγομένων είναι 7. Το 30% του 7 είναι 2,1 ή 2 1/10. Ο αριθμός των σταυρών είναι 3.
β) Έστω ότι μια Οργάνωση έχει 100 μέλη. Τότε ο αριθμός των αντιπροσώπων είναι 10 εκ των οποίων 4 γυναίκες.
Έστω μια Οργάνωση έχει 104 μέλη. Ο αριθμός των αντιπροσώπων είναι 10 κ.λ.π. 
Έστω μια Οργάνωση έχει 105 ή 106 μέλη. Ο αριθμός των αντιπροσώπων είναι 11 εκ των οποίων 4 γυναίκες κ.ο.κ.
γ) Έστω μια Οργάνωση το βράδυ της Παρασκευής έχει 100 μέλη. Ο αριθμός των σταυρών επιλογής είναι 3 καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Αν κατά την διάρκεια της διαδικασίας εγγραφούν άλλα 10 μέλη και άρα κατά την λήξη της ψηφοφορίας η Οργανωτική κατάσταση αριθμεί 110 μέλη, ο αριθμός των αντιπροσώπων που εκλέγει η Οργάνωση είναι 11( 110:10 = 11) κ.ο.κ.
-          Με το πέρας της διαδικασίας η Εφορευτική συμπληρώνει τη φόρμα εκλογής που θα σας σταλεί και αμέσως την στέλνει με fax στους αριθμούς 210.3217003, 210.3219914, 210.3378639
  1. Οι νέοι/νέες ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εγγράφονται στις Τοπικές Οργανώσεις, όπου και μπορούν να εκλέγουν. Οι φοιτητές/τριες, σπουδαστές/στριες συγκροτούν συνελεύσεις νέων ΣΥΡΙΖΑ με βάση κατάλογο ανά σχολή ή Ίδρυμα που θα εγκριθεί από την κεντρική Γραμματεία και εκλέγουν αντιπροσώπους. Σε κάθε περίπτωση η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θέλει την ισχυρή εκπροσώπηση νέων συντρόφων.
-          Η Γραμματεία της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και η Εφορευτική Επιτροπή πρέπει να πάρει όλα τα μέτρα δημόσιας πρόσκλησης εγγραφής και δημόσιας ανακοίνωσης του χώρου ψηφοφορίας.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και επίλυση απορίας παρακαλούμε να συνεργάζεστε με τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ 
13/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/