Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Διακήρυξη της ΔΕΑΣ (Δημοκρατική Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία), της παράταξης που στηρίζει το ΠΑΜΕ στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ρόδου


                                                                                ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Ε.Α.Σ)
(Που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ)
Προς τους συναδέλφους αντιπροσώπους του 28ου Συνεδρίου του Ε.Κ.Ρ
Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους  που μέσα από την πείρα των αγώνων και τις πολιτικές εξελίξεις διαπιστώνουν ότι επιτακτικά αναδεικνύεται η ανάγκη ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος και της αλλαγής του συσχετισμού δύναμης στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.
Απευθυνόμαστε σε κάθε έντιμο αντιπρόσωπο, κάθε συνδικαλιστή που πραγματικά αναζητά να αγωνιστεί κόντρα στον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος της περιοχής μας και τον καλούμε να ενισχύσει την ταξική γραμμή των δυνάμεων της Δ.Ε.Α.Σ που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ.
Αυτό που σήμερα έχουμε ανάγκη είναι ένα κίνημα ισχυρό  πρώτα και κύρια στους χώρους δουλειάς, καλά οργανωμένο, που θα βάζει φρένο, θα δυσκολεύει,και θα ματαιώνει την εφαρμογή των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων της εκάστοτε αστικής κυβέρνησης.
Επιτακτικά μπαίνει η αναγκαιότητα μαζικοποίησης των Σωματείων και το στήσιμο Σωματειακών Επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς σε  κατεύθυνση ταξική που θα απειθαρχούν, θα συγκρούονται με τα σχέδια της εργοδοσίας και θα αποκτούν γερά πόδια με την συμμετοχή των εργαζομένων μέσα από μαζικές, ζωντανές διαδικασίες,όπου θα αποφασίζεται η οργάνωση των αγώνων.
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε  έχουμε ανάγκη από ένα συνδικαλιστικό κίνημα  που θα βάζει στόχο την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στα Μνημόνια, τους Εφαρμοστικούς Νόμους, τις Δανειακές Συμβάσεις και θα κοντράρεται με την μήτρα που τις  γεννούν.
Εχουμε ανάγκη από ένα κίνημα  που θα βγαίνει μπροστά, θα οργανώνει αγώνες, θα αποτρέπει τι απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την αφαίρεση δικαιωμάτων.
Δεν έχουμε ανάγκη από ένα συνδικαλιστικό κίνημα που ανταλλάσσει επιστολές και κινείται ανάμεσα στα γραφεία των υπηρεσιακών παραγόντων, ανακοινώνει απεργίες  χωρίς  οργάνωση και περιφρούρηση εκτονόνωντας τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση και συντηρεί τους εργατοπατέρες .
Αυτό που σήμερα η ζωή η ίδια καθώς και η πείρα των αγώνων βασανιστικά βάζουν είναι ότι, απαιτείται ένα κίνημα με συνδικαλιστές και εργάτες πρωτοπόρους, που δεν κάθονται στα τραπέζια των διαλόγων με τους εργοδότες να σφαγιάζουν κατακτήσεις και δικαιώματα στο όνομα του “μικρότερου κακού” ,αλλά θα είναι ζωντανό, ετοιμοπόλεμο στους χώρους δουλειάς κάθε φορά που θα σηκώνεται η γροθιά της εργοδοσίας. Ενα κίνημα που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη το κεντρικό πρόβλημα-ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι. Ανάπτυξη για το λαό με απαλλαγή από το ζυγό των μονοπωλίων της Ε.Ε ή Ανάπτυξη για τα μονοπώλια με το λαό εξαθλιωμένο.
Πάνω σε αυτή τη βάση κτίζεται η ενότητα του εργατικού λαϊκού κινήματος και η συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά, τους σπουδαστές, το κινημα των γυναικών.
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου και να χαράξουμε την προοπτική με στόχους πάλης που να εξασφαλίζουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.
Σήμερα και όχι αύριο πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί
·          Να απαλλαγούμε από τις δυνάμεις της σημερινής πλειοψηφίας στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου που στήριξαν και υπηρέτησαν και μάλιστα με αρκετή μαεστρία την υποταγή και τον συμβιβασμό.
·          Να  απαλλαγούμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που καλλιέργησαν τις αυταπάτες, ότι μέσα από μια καλύτερη διαχείριση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργάτες και τις εργάτριες.
·          Να κτίσουμε ένα κίνημα που θα είναι καρφί στο μάτι της εργοδοσίας και αντίστοιχο της επίθεσης που δεχόμαστε, χειραφετημένο από τους μονοδρόμους της καπιταλιστικής  ανάπτυξης και τα εκβιαστικά διλλήματα.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
Συνάδελφε,
1.      Σήμερα, που ο καπιταλιστικός  τρόπος ανάπτυξης στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη εμφανίζει την πιο βαθιά συγχρονισμένη κρίση του μετά τον πόλεμο, ο καθένας και η καθεμιά  πρέπει να αντιληφθεί τις αιτίες που οδηγούν  στην κρίση και να ξεχωρίσει τον πραγματικό αντίπαλο.
2.      Μέσα σε κάθε Σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς με μαζικές διαδικασίες να συζητηθούν οι  αιτίες τις κρίσεις για να μπορέσουμε με σχέδιο και καλή οργάνωση να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε  τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας ,της τρικομματικής κυβέρνης  Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗΜ.ΑΡ,και της Ε.Ε και ταυτόχρονα να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και όχι την εξασφάλιση του καπιταλιστικού κέρδους.
3.      Είναι φανερό ότι χρόνια  τώρα η αντικειμενική ανάγκη του Κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη οδήγησε στην υπερσυσσώρευση Κεφαλαίων και Αγαθών που με την σειρά τους  έφεραν χρέη και ελλείμματα. Το  χρέος είναι αποτέλεσμα της κρίσης και όχι η αιτία. Ειναι πρωτοφανής ο πλούτος που συγκεντρώθηκε στα  θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών,των εφοπλιστών,των επιχειρηματικών ομίλων των “off shores” ,που τώρα καραδοκούν για επενδύσεις με εξασφαλισμένο ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους, μετά το ξεπέρασμα της κρίσης.
4.      Προϋπόθεση όμως για επενδύσεις για την “επανεκκίνηση της οικονομίας” και επανάκαμψη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που όταν θα έρθει θα είναι αναιμική και θα τροφοδοτήσει τη  νέα  πιο σφοδρή καπιταλιστική κρίση είναι η “μείωση του εργατικού κόστους” ,δηλ. το τσάκισμα της τιμής της εργατικής δύναμης, το πετσόκομμα των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων καθώς και την παραπέρα εμπορευματοποίηση των βασικών αναγκών σε Πρόνοια, Υγεία, Παιδεία.
5.      Ανεξάρτητα από τον αέρα που φυσά  σε  κάθε χώρα της Ευρωζώνης από νεοφιλελεύθερο μέχρι σοσιαλδημοκρατικό και αριστερό και τα μείγματα πολιτικής διαχείρισης  που προτείνονται, ένα είναι το ζητούμενο: Η  εξασφάλιση της Ανταγωνιστικότητας από την μεριά των Ευρωπαϊκών Μονοπωλίων  απέναντι στις αναδυόμενες  οικονομίες  της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας, της Ν. Αφρικής, που  είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων τους.
6.      Σ’αυτήν την κατεύθυνση  του καπιταλιστικού δρόμου Ανάπτυξης
·          Τσακίζουν το σύνολο της εργατικής τάξης και των συμμμάχων της.
·          Οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες σε μαζικές απολύσεις με το πρόσχημα του εξορθολογισμού και της καλύτερης “διαχείρισης  ανθρώπινου δυναμικού”.
·          Προχωρούν με γρήγορες διαδικασίες σε συγχωνεύσεις και εξαγορά με το συστηματικό ξεπούλημα της  Δημόσιας Περιουσίας.

Αυτή είναι η Ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε.
Μέσα σε αυτήν αντικειμενικά αναμενόμενη εξέλιξη όπου οι κυβερνήσεις στη χώρα μας και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη ανεξάρτητα από τα Μνημόνια και το βάθος της κρίσης υλοποιούν τα  αντεργατικά μέτρα, που χρόνια πρίν έχουν αποφασίσει και τώρα σε συνθήκες οξυμένης κρίσης επιταχύνουν την εφαρμογή τους, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου υπερασπίστηκε τη θέση:
·          Μέσα στην Ε.Ε και την δικτατορία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, με τις  αντεργατικές, αντιλαϊκές ντιρεκτίβες-οδηγίες, με όρους Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας, με ρίξιμο του “μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους” και ταυτόχρονα με διασφαλισμένα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Είναι φωτιά με νερό ο συμβιβασμός της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με την αντικειμενική ανάγκη του Κεφαλαίου για εξασφάλιση ικανοποιητικού ποσοστού κέρδους.

Η πλειοψηφία της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ(ΠΑΣΚΕ), εδώ και τρία χρόνια που εντείνεται η κλιμάκωση της επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη έκανε ότι ήταν δυνατόν για να εκφυλίσει το νόημα και το περιεχόμενο που πρέπει να έχουν σήμερα  οι αγώνες.
ΟΡΓΑΝΩΣΕ Σεμινάρια με θέμα “Τα αναπτυξιακά πρότυπα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας”, ξεκαθαρίζοντας ότι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα καθώς και το ξεπέρασμα της κρίσης τα  βλέπει μόνον μέσα από την καπιταλιστική Ανάπτυξη, και τις αιτίες που γέννησαν την κρίση.
ΕΔΩΣΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ, το πώς αντιλαμβάνεται την ταξική συνεργασία, αφού μέλη της πλειοψηφίας της Διοίκησης (εκλεγμένοι από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων) υπέγραψαν Σ.Σ.Ε με μειώσεις του 13% και χωρίς καν να γίνει Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης. Ποινικοποιούν του αγώνες απειλώντας το ταξικό κίνημα και αποπέμπουν πρωτοπόρους εργάτες από τις Διοικήσεις τους, όταν αποκαλύπτουν τον υπονομευτικό και αποπροσανατολιστικό ρόλο τους μέσα στο εργατικό κίνημα.
ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ήταν η σιωπή της τόσο στο κλεισίμο Συνεταιριστικών Τραπεζών όσο και στην επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι σε Εμπορική και Α.Τ.Ε
ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ σε εφαρμογή του Προγράμματος της “Κοινωφελούς Εργασίας” του Ινστιτούτου της Γ.Σ.Ε.Ε στο Δήμο καταργώντας και στην πράξη τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας(Σ.Σ.Ε.) .
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ με νύχια και με δόντια το φορομπηχτικό, αντιλαϊκό εργαλείο του “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”, που προέβλεπε την συγχώνευση των  Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών,την Αύξηση των Τροφείων, το πέρασμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους Δήμους, την  αύξηση των Δημοτικών Τελών, τη δημιουργία δίμηνων Συμβάσεων, την Ιδιωτικοποίηση της Αποκομιδής και Διαχείρισης των Απορριμάτων, της Υδρευσης και Αποχέτευσης, τις μαζικές απολύσεις, τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση χωρίς τους αντίστοιχους πόρους.
ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ να οργανώσει αγώνες με αφετηρία τα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο, που βέβαια αντανακλούν την γενικότερη πολιτική κατάσταση, όπως στο Νοσοκομείο, το Ι.Κ.Α, το Φ.Π.Α, το Νερό, την έλλειψη Αντισεισμικής Θωράκισης και Αντιπλημμυρικων Εργων, το Ακτοπλοϊκό, την Ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού και του Αεροδρομίου και περιορίστηκε σε επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες και την Ενωση Καταναλωτών της Γ.Σ.Σ.Ε, δηλαδή με όλους αυτούς που είναι εκφραστές των Μνημονίων, των Εφαρμοστικών Νόμων, των Δανειακών Συμβάσεων  με αποτέλεσμα να γίνονται αντικείμενο συζήτησης και διαβούλευσης και όχι στόχοι πάλης του εργατικού κινήματος στην περιοχή μας.
ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ούτε διαφωνεί με την επιχειρηματική δράση στο Νοσοκομείο, όπως με τα διόδια των 5 ευρώ και τα απογευματινά Ιατρεία, τα τσουχτερά εξέταστρα, αφού δεν όργανωσε αγώνες για να τα μπλοκάρουν αλλά αρκέστηκε σε παρεμβάσεις που αφορούσαν τις περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων χωρίς να ακουμπούν το βασικό:
·          Νοσοκομείο στελεχωμένο με επαρκές, μόνιμο, πλήρους απασχόλησης προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες.
·          Την υπεράσπιση του δικαιώματος στην  αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία χωρίς επιχειρηματική δράση.
Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΚΤΙΚΗ αντίδραση της πλειοψηφίας στην επιβολή των χαρατσιών βασίστηκε στην λογική ότι “εξαιρέθηκαν προκλητικά οι έχοντες και κατέχοντες, που σημαίνει απλά, ότι τα χαράτσια θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι με την προϋπόθεση, να τα πληρώσουν και οι “έχοντες” ,που για την πλειοψηφία της Διοίκησης δεν έχουν όνομα. Αρα νομιμοποιεί στην συνείδηση των εργατών και των εργατριών ότι και αυτοί πρέπει να τα πληρώσουν. Αλήθεια ποιους αγώνες οργάνωσε ενάντια στα χαράτσια;
ΧΥΝΕΙ  ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ δάκρυα για το πετσόκομμα των μισθών, των συντάξεων, των παροχών Πρόνοιας, την κατάργηση των ΒΑΕ, του ΕΚΑΣ, και από την άλλη για να αντιμετωπίσει υποτίθεται την θύελλα των μέτρων, τι κάνει;
ΣΤΕΛΝΕΙ  Δελτία Τύπου, επιστολές, κτυπά τις πόρτες του Δημάρχου, του Περιφερειάρχη, των Βουλευτών, δηλαδή απευθύνεται σε όλους αυτούς που με τα μπούνια στηρίζουν τις επιλογές των Μονοπωλίων, της ΕΕ, και μετά κλαίγονται υποκριτικά για τα βάσανα της  εργατικής τάξης.
ΧΩΡΙΣ  ΙΧΝΟΣ  ΝΤΡΟΠΗΣ επικαλείται ότι όλα αυτά συμβαίνουν “χωρίς ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο” με τους βιομήχανους, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλεμπόρους, λες και οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους μπορούν να ικανοποιηθούν στα τραπέζια των “ κοινωνικών διαλόγων”.
ΟΧΙ ΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ εξέφρασε την αγωνία της για την διατάραξη της περιβόητης “κοινωνικής συνοχής”. Δηλαδή τη στιγμή που μαζικά εκατομμύρια οδηγούνται στην εξαθλίωση και στην  ανεργία, νοιάζονται πως δε θα χάσουν τον ύπνο τους οι αστοί και κάθε λογής παράσιτα. Ετσι καλλιεργούν τη  μοιρολατρία,σπέρνουν το συμβιβασμό και την υποταγή μέσα στην εργατική τάξη. Ακόμα και με τις εξαγγελίες των μέτρων κάθε φορά ανέβαινε στα κεραμίδια αγανακτισμένη θεωρώντας ότι “η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική που ακολουθεί τυφλά τα κελεύσματα του Δ.Ν.Τ,της Ε.Ε,της Ε.Κ.Τ” και ζητούσε να “παρθούν πίσω τα σχέδια της κυβέρνησης ,που υιοθετεί με δουλικό τρόπο”.Με αυτό το σκεπτικό αθώωνε κάθε φορά τις κυβερνητικές επιλογές με το επιχείρημα, ότι όλα αυτά τα μέτρα παίρνονται  κάτω από την πίεση της Ε.Ε, του Δ.Ν.Τ της Ε.Κ.Τ,  λές και οι κυβερνήσεις , τα τσιράκια των Ευρωπαϊκών Μονοπωλίων έχουν φιλολαϊκά σχέδια στα συρτάρια τους.
Συνάδελφε,
Το ίδιο διάστημα οι δυνάμεις της Δ.Ε.Α.Σ και μέσα στο Δ.Σ αλλά κύρια μέσα στους χώρους δουλειάς έδωσαν την μάχη για να στηθεί ένα κίνημα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχει σήμερα ανάγκη η εργατική τάξη στην περιοχή μας.
Kάλεσαν τους εργαζόμενους να κατανήσουν τη φύση των μέτρων, πως οι κερδισμένοι της αντιλαϊκής επίθεσης έχουν όνομα. Να κατανοηθεί πως το τσάκισμα των συμβάσεων, το κτύπημα των μισθων και των συντάξεων, η απελευθέρωση του ωραρίου, τα χαράτσια έχουν από πίσω υπογραφή. Την υπογραφή των μονοπωλιακών ομίλων, της μεγαλοεργοδοσίας, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Ειναι όροι για να βγεί το κεφάλαιο από την κρίση.
Εδωσαν μάχες στα πολυκαταστήματα, στους ορόφους, στις κουζίνες, στις σάλες και στα υπόγεια των ξενοδοχείων για να οργανωθούν κινητοποιήσεις και απεργίες. Περιφρούρησαν από τα χαράματα τα εργοτάξια και τα ξενοδοχεία, τα πολυκαταστήματα στις απεργίες.
Ηρθαν κόντρα με την εργοδοσία καλώντας τους εργαζόμενους μέσα στους χώρους δουλειάς να ξεπεράσουν τις φοβίες,τις απειλές, τον αυταρχισμό και μπλόκαραν την αυθαιρεσία της εργοδοσίας
Οργάνωσαν δεκάδες, εξορμήσεις σε γειτονιές, σε χωριά σε γιαπιά, σε πολυκαταστήματα, σε ξενοδοχεία, σε Υπηρεσίες, στον Δήμο. Δεν έκρυψαν από τους εργατοϋπάλληλους ότι ο δρόμος είναι δύσκολος, θέλει υπομονή, επιμονή και αντοχή. Πραγματοποίησαν δεκάδες συλλαλητήρια και ήρθαν σε επαφή με χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, κτύπησαν πόρτες και ενημέρωσαν τις λαϊκές οικογένειες για τις εξελίξεις καλώντας τους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Ανέδειξαν τα προβλήματα της Υγείας και της Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης των λαϊκών στρωμάτων με παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο με αποκλεισμό των Ταμείων,στο Ι.Κ.Α, καλώντας ταυτόχρονα τα Σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση την δωρεάν πρόσβαση  στις Παροχές Υγείας.
Εκαναν παρεμβάσεις στην Τοπική Διοίκηση με συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων για τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους απλήρωτους για να εξαιρεθούν από τα δημοτικά τέλη και κάλεσε τα Σωματεία οργανωμένα  να κάνουν  πράξη το, “ένας για όλους και όλοι για έναν’’.
Πραγματοποίησαν εξορμήσεις και παρεμβάσεις στην ΔΕΚΡ, στην ΔΕΥΑΡ, στο ΡΟΔΑ, στην ΚΑΙΡ, ξεκαθαρίζοντας στους εργαζόμενους ότι καμιά θέση εργασίας δεν διασφαλίζεται από την στιγμή που υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια είναι έτοιμα να επενδυθούν και στην Αποκομιδή και στη Διαχείριση των Απορριμάτων, αλλά και στη Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων, στις αστικές συγκοινωνίες με την εξής προϋπόθεση: Φτηνή εργατική δύναμη χωρίς δικαιώματα και με όρους Ανταποδοτικότητας.
Στην ΚΑΙΡ έγιναν προσπάθειες ούτως ώστε να απεμπλακούν οι εργαζόμενοι από τις αυταπάτες ότι η βιωσιμότητα της Επιχείρισης εξαρτάται από την στάση των ίδιων, αλλά έχει να κάνει και με την στρατηγική των συγχωνεύσεων στο Τραπεζικό Σύστημα ,αλλά και με την εφαρμογή της Νέας Αναθεωρημένης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π),που ξεπατώνει αμπέλια και καταστρέφει τους φτωχούς και μικρομεσαίους παραγωγούς.
Η Δ.Ε.Α.Σ πραγματοποίησε δεκάδες παρεμβάσεις στην Δ.Ε.Η για να μην κοπεί το ρεύμα σε λαϊκές οικογένειες, που δεν ήθελαν και δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα χαράτσια.Εστησε κόντρα στην μοιρολατρία και τον συμβιβασμό Λαϊκές Επιτροπές για να παρεμβαίνουν άμεσα για την επίλυση λαϊκών προβλημάτων και κάλεσε τα Σωματεία να μην αφήσουν κανέναν χωρίς Νερό, Ρεύμα, Θέρμανση, Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κανένα παιδί χωρίς εμβόλιο.
Οργάνωσε παρεμβάσεις στον Ο.Α.Ε.Δ όχι μόνον για την καταβολή των Επιδομάτων αλλά και με ένα Πλαίσιο Αιτημάτων για τους άνεργους, που δεν περιόριζε την διεκδίκηση τους στα γραφεία του Ο.Α.Ε.Δ, καλώντας παράλληλα τα Σωματεία να κάνουν στόχο  πάλης την ικανοποίηση τους.
Συνάδελφε,
ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΡΟΜΟ και σε καλούμε με καθημερινό ανυποχώρητο αγώνα να φέρουμε πιο κοντά την προοπτική που η εργατική τάξη μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας που σπουδάζουν, τις γυναίκες να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές στο πεδίο της οικονομίας και αφεντικά στον πλούτο που παράγουμε, με κοινωνικοποιημένα τα Μέσα Παραγωγής.
Με σχεδιασμένη οικονομία που θα βάζει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας και σημερινής προόδου στην υπηρεσία της λαϊκής ευημερίας και δεν θα σπαταλά εργατοώρες για τη παραγωγή άχρηστων για τις ανάγκες των εργαζομένων προϊόντων και δεν θα καταστρέφει εργατικές δυνάμεις στέλνοντας τες μαζικά στην ανεργία. Κίνητρο αυτού του δρόμου ανάπτυξης θα είναι η λαϊκή ευημερία και μόνον αυτή.
ΣΟΥ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ:
-ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.
-ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑIΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/