Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ MIRAMARE WONDERLAND


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο της Ρόδου MIRAMARE WONDERLAND στηρίζει την Πρόταση Νόμου του ΚΚΕ που κατάθεσε στην βουλή για την, Κατάργηση των Μνημονίων, του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 και του Εφαρμοστικών τους νόμων-Καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων.
Οι σχετικοί νόμοι υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας, είναι εργαλείο για την  μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, την κατάργηση βασικών εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων και έχουν οδηγήσει στην πτώχευση του λαού.
Απορρίπτουμε τα μέτρα και τα μνημόνια τους.
Είναι παράνομα , αντεργατικά και αντιλαϊκά.
Δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση, άλλα σε βαθιά φτώχεια και δυστυχία για το λαό.
Τέρμα στην αρπάγη του μόχθου μας, στην λεηλασία του τόπου.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να συστρατεύτουν με το ταξικό πόλο του εργατικού κινήματος απομακρύνοντας τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό αλλάζοντας το συσχετισμό δύναμης στο κλαδικό Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος ,ώστε να βάλουμε φραγμό σε αυτό το έγκλημα  που γίνεται ενάντια στην πλειοψηφία των εργαζομένων.                                    
Καλούμε επίσης τους συναδέλφους να συμμετάσχουν καθολικά, παρόλο που ο κλάδος βρίσκετε εκτός παραγωγής, στην 48ωρη Απεργιακή κινητοποίηση στις 6-7 Νοεμβρίου, με κορύφωση την πορεία του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου δείχνοντας την καθολική τους αντίθεση στα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ , ΕΕ, ΔΝΤ, ΤΡΟΙΚΑΣ, ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ και ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.
Επίσης καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού κ.Προύτζο (ΠΑΣΚΕ) ο οποίος μετά από δυο ολόκληρα χρόνια απουσίας (από συνελεύσεις, μακριά από τα προβλήματα των εργαζομένων του ‘Λίδρα Μάριοτ’ όπου και ο ίδιος εργάζεται) κάλεσε τους εργαζόμενους στη Γενική Συνέλευση να πάρουν απόφαση για μείωση μισθών. Αυτός είναι ο ρόλος του Εργοδοτικού-Κυβερνητικού Συνδικαλισμού  και γι’αυτό πρέπει να ανατραπεί.
ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
                        -Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/