Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΚΕ: Η Χρυσή Αυγή είναι πιστός υπηρέτης του συστήματος


Πληθαίνουν και στο νησί μας τα κρούσματα ρατσιστικής βίας ενάντια σε μετανάστες εργάτες. Όλο και πιο συχνά, τάγματα εφόδου της «Χρυσής Αυγής» χτυπούν, μαχαιρώνουν και κυνηγούν μετανάστες σε όλες τις περιοχές της χώρας.
Τι είναι όμως η «Χρυσή Αυγή»; Πρόκειται για δύναμη αντισυστημική ή μήπως τελικά το ίδιο το σύστημα την τρέφει για να το υπηρετεί ενάντια στο λαϊκό κίνημα;

Μπορεί – για ευνόητους λόγους η Χρυσή Αυγή να μην αυτοαποκαλείται ως οργάνωση φασιστική, όμως βάση των ιδεολογικοπολιτικών της αντιλήψεων και αντλώντας στοιχεία από την ιστορία του διεθνούς κινήματος, είναι φως φανάρι ότι για τέτοια πρόκειται.

Ας δούμε μερικά στοιχεία.
1. Η ακραία εθνικιστική ιδεολογία της «Χρυσής Αυγής» με την πρόταξη του έθνους ως «ανώτερης πνευματικής εκδήλωσης» της φυλής και του κράτους ως στοιχείου που σταθεροποιεί και αναπτύσσει το έθνος. Η προβολή του ελληνικού έθνους ως υπεράνω όλων.
2. Τα ιδεολογήματα για την πραγμάτωση μιας «Μεγάλης Ελλάδας», σε συνδυασμό με τις επιθετικές, τυχοδιωκτικές θέσεις σε μια σειρά μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής (Βόρεια Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη, κ.τ.λ.).
4. Η μη αναγνώριση της εργατικής τάξης ως αυτοτελούς κοινωνικού υποκειμένου και ο συνεπαγόμενος αντικομουνισμός ως συστατικό στοιχείο της ιδεολογίας. Σημαία τους είναι η αντικομουνιστική προπαγάνδα της άρχουσας τάξης που εκπορεύονται από ...ευαγή - γνωστά για την αντικομουνιστική τους δράση - ιδρύματα, όπως το Γέιλ, αλλά και την επίσημη αντικομουνιστική ιδεολογία της ΕΕ.
5. Η αναζήτηση ενός φυλετικού εχθρού, καταρχάς στο εσωτερικό της χώρας, που ευθύνεται για μια σειρά άμεσα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων (Εβραίοι στη ναζιστική Γερμανία, σκουρόχρωμοι και μαύροι μετανάστες στη σημερινή Ελλάδα).
6. Προσπάθειες δημιουργίας δυναμικών, εκπαιδευμένων, ημιστρατιωτικών ομάδων κρούσης, που εμφανίζονται όλο και συχνότερα. Στόχος αυτών των ομάδων είναι η ένοπλη αντιμετώπιση του εργατικού κινήματος και η στήριξη του αστικού καθεστώτος. Χαρακτηριστική είναι η «εκπαίδευση» τμημάτων της σε ορεινές περιοχές, σε συνεργασία με ποιος ξέρει τι μηχανισμούς...

Αντισυστημική; Ούτε γι' αστείο...
Μπορεί να αυτοαποκαλείται αντισυστημική δύναμη, δηλαδή δύναμη εναντίωσης στο σύστημα, όμως όχι μόνο η πολιτική της δεν εναντιώνεται στο σύστημα, αλλά και έμπρακτα δείχνει τη στήριξή της στο κεφάλαιο.
·  Η φρασεολογία αγανάκτησης που χρησιμοποιεί («Όχι στο μνημόνιο της υποταγής», «Όχι στους πολιτικούς της διαφθοράς»), σε καμιά περίπτωση δεν εναντιώνεται στην εκμετάλλευση του λαού από τα μονοπώλια. Κουβέντα δε λέει για τους μισθούς πείνας, για τις συνθήκες μεσαίωνα που επικρατούν στους χώρους δουλειάς. Επικεντρώνει την κριτική στα σκάνδαλα  ενώ φυσικά δεν αναφέρεται στους κλέφτες του πλούτου που παράγεται με τον ιδρώτα του λαού, λέξη δεν λέει για τους καπιταλιστές, τα μονοπώλια, τους μεγαλοεπιχειρηματίες Έλληνες και ξένους, ), για να αφήσει στο απυρόβλητο το ελληνικό κεφάλαιο, αυτό που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι η «Χρυσή Αυγή» στη «Χαλυβουργία» στο Βόλο καλούσε τους εργάτες να μην προχωρήσουν σε απεργία και να μην ενωθούν με τους συναδέλφους τους του Ασπρόπυργου, λέγοντας πως πρέπει να κάνουν ό,τι τους λέει το αφεντικό, δηλαδή 400 - 500 ευρώ μηνιάτικο, άθλιες συνθήκες εργασίας και να ζουν στην πείνα οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. Τότε τρομοκρατούσαν τους εργάτες για να μην απεργήσουν. Το έχουν κάνει και με τους ναυτεργάτες, θα το κάνουν και στο μέλλον.
·  Πιστή στις στρατηγικές επιλογές του συστήματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι υπέρ της εξόδου από το Ευρώ, και πως η κρίση είναι μια ευκαιρία για τη διάσωσή του.
·  Μιλά για «κατοχή» από την τρόικα αλλά στηρίζει γενικά τους Έλληνες κεφαλαιοκράτες, τα μονοπώλια. Επίσης, εναντιώνεται στη Γερμανία, αλλά συμφωνεί για συμμαχίες του κεφαλαίου με άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη όπως, π.χ., η Ρωσία, η Κίνα, κ.λπ.
·  Για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ανησυχεί μόνο για «να μην πουληθεί σε ξένους», λες και αν πουληθούν σε ντόπιους κεφαλαιοκράτες, οι συνέπειες για τους εργαζόμενους και το λαό θα είναι λιγότερο επώδυνες.
·  Στοχοποιεί ως «εχθρό» τους μετανάστες, εγκληματώντας σε βάρος τους. Σήμερα μοιράζοντας συσσίτια και δίνοντας αίμα «μόνο για Έλληνες», περνούν το μήνυμα ότι οι πεινασμένοι μετανάστες αξίζει να πεθάνουν απλά και μόνο επειδή έχουν διαφορετική θρησκεία και χρώμα, και αύριο οι χρυσαυγίτες ως δύναμη κρούσης του συστήματος θα επιχειρήσουν να τσακίσουν και τους Έλληνες εργαζόμενους, μόλις αντιδράσουν στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική..

Παίζει ρόλο μεσάζοντα στην εργοδοσία
Εκμεταλλευόμενη την ανεργία που καλπάζει και τα αδιέξοδα των εργατικών οικογενειών, παίζει το ρόλο του μεσάζοντα προς εύρεση φτηνών, δίχως δικαιώματα, εργατικών χεριών για τη μεγαλοεργοδοσία σε πρόσκαιρες, εποχιακές δουλειές. Υποστηρίζει ότι έτσι καταπολεμά την ανεργία για την οποία, σύμφωνα με τους χρυσαυγίτες, δεν φταίει η καπιταλιστική κρίση αλλά οι ...μετανάστες. Λες και στην Ισπανία που το ποσοστό της ανεργίας φτάνει το 25,1%, φταίνε οι μετανάστες!
Φτιάχνου δουλεμπορικά γραφεία και προτρέπουν Έλληνες εργαζόμενους να δουλέψουν με μισθούς πείνας, αντί να διεκδικήσουν, μεσολαβώντας τάχα στο να τους βρουν δουλειά. Αυτό έκαναν και στη Χαλκίδα σε εποχικές δουλειές και στα βενζινάδικα, αλλά και στα ξενοδοχεία, κάνοντας πλάτες στους μεγαλοξενοδόχους. Οι εργοδότες φυσικά με μισθούς 400 ευρώ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διώξουν τους μετανάστες αφού τους ξεζούμισαν, και να ξεζουμίζουν Έλληνες.

Μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης και των ΜΜΕ
Η αλήθεια είναι ότι τα αστικά πολιτικά κόμματα έστησαν μαζί με τη Χρυσή Αυγή ένα βρώμικο παιχνίδι σε βάρος του λαού. Η συγκυβέρνηση πυροδοτεί τη ρατσιστική της δράση με την πολιτική καταστολής σε βάρος των μεταναστών, τους στοχοποιεί, τους κυνηγά, δίνει το πάτημα για τραμπούκικες ενέργειες βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.
Ταυτόχρονα, τα αστικά ΜΜΕ κάνουν πως καταγγέλλουν τη Χρυσή Αυγή, αναπαράγοντας ειδήσεις για τις εγκληματικές επιθέσεις φασιστοειδών. Όμως, τις συνταιριάζουν άμεσα και με άλλα «ρεπορτάζ» περί της εγκληματικότητας των «αλλοδαπών», τις γειτονιές όπου «δεν μπορεί να περπατήσει άνθρωπος» κλπ. και πως η συγκυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα, πως δεν εφαρμόζεται ο νόμος, βγάζοντας εντέλει λάδι τους κάθε λογής επίδοξους φονιάδες. Ο ρόλος αυτών των ΜΜΕ είναι βρώμικος. Προβάλλουν και προσυπογράφουν τα ιδεολογήματα της «Χρυσής Αυγής» με τον τρόπο τους και σπρώχνουν τις λαϊκές συνειδήσεις στη νομιμοποίηση τέτοιων συμπεριφορών.
Μια άλλη απόδειξη της στήριξης που προσφέρει το σύστημα στη «Χρυσή Αυγή» και αντίστροφα είναι η συζήτηση της ερώτησης του ΚΚΕ στη βουλή, σχετικά με τα δουλεμπορικά γραφεία που στήνουν οι χρυσαυγίτες. Ο υφυπουργός απασχόλησης έδωσε τις ευλογίες του για τη λειτουργία τους, αφού όπως είπε, «υπάρχει νομικό πλαίσιο σχετικά με τη σύσταση και τη λειτουργία ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας.» Για το δουλεμπορικό παραμάγαζο της «Χρυσής Αυγής», αρκέστηκε να παρατηρήσει ότι μέχρι τώρα δεν έχει υποβάλει στις αρμόδιες υπηρεσίες αναγγελία έναρξης της δραστηριότητάς του! Επέμεινε ότι αρκεί να προχωρήσει στην αναγγελία έναρξης του παραμάγαζου και δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του!
Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια από τη συγκυβέρνηση και άλλες πολιτικές δυνάμεις όσο και των αστικών ΜΜΕ που τις στηρίζουν να ταυτίσουν τους τραμπουκισμούς και τη βαρβαρότητα με τους ταξικούς αγώνες, τις μορφές πάλης που επιλέγει το ταξικό κίνημα για να διεκδικήσει το δίκιο του, στοχοποιώντας ευθέως το εργατικό λαϊκό κίνημα, αναμασώντας τη «θεωρία των άκρων», τα περί «μαύρου και κόκκινου φασισμού».

Μόνο το εργατικό κίνημα μπορεί να δώσει απάντηση
Οι ίδιοι εργάτες με ταξικά οργανωμένο κίνημα, με την αλληλεγγύη ντόπιων και ξένων εργατών είναι αυτοί που θα βάλουν στο περιθώριο τη «Χρυσή Αυγή». Όπως ακριβώς έκαναν οι εργαζόμενοι στην «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ» που δεν τους επέτρεψαν να μπουν στο εργοστάσιο, καταγγέλλοντας το διχασμό που προσπαθούν να σπείρουν ανάμεσα στους εργάτες. Την ίδια καταγγελία έκανε και το σωματείο καθαριστριών Αττικής.

Ν.Ε. Νοτ. Δωδ/σου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/