Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Δηλώσεις Λούκας Τ. Κατσέλη μετά την κατάθεση της στους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 3 Σεπτέμβρη 2012Δημοσιογραφος.: Είχατε πει από πολύ νωρίς ότι το φάρμακο της Τρόικας σκοτώνει. Αυτό το επαναλάβατε και στην κατάθεση σας στο κύριο Πεπόνη ;

Λούκα Κατσέλη: Η κατάθεση μου είχε δυο σκέλη, το πρώτο αφορούσε τις επίμαχες δηλώσεις του κυρίου Ρουμελιώτη σχετικά με την ενημέρωση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών για τις θέσεις του ΔΝΤ και κυρίως του κυρίου Στρος Καν. Σ’ αυτό ανέφερα στον εισαγγελέα ότι δεν είχα καμία γνώση γιατί δεν συμμετείχα στις επαφές αυτές.

Το δεύτερο σκέλος αφορούσε στην ίδια την κρίση και τη διαχείριση της και επανέλαβα στους εισαγγελείς την πάγια θέση μου την οποία έχω εκφράσει και δημοσίως. Ότι η ουσιαστική κρίση χρέους της Ελλάδας και η κρίση ανταγωνιστικότητας δεν λύνεται με πολιτικές βίαιης λιτότητας και δημοσιονομικής απότομης προσαρμογής, αλλά απαιτεί μια συντονισμένη πολιτική με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για αναδιάρθρωση του χρέους, μείωση του κόστους δανεισμού και αναπτυξιακά μέτρα.

Δημ.: Έγιναν σε κάποια φάση λάθη;

Λ.Κ.: Δυστυχώς τα λάθη εξακολουθούν να γίνονται και τώρα. Η χώρα αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα εδώ και δυο χρόνια. Ουσιαστικά, δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της διαχειρισιμότητας και βιωσιμότητας του χρέους, αλλά  παίρνονται μέτρα τα οποία δυστυχώς δυσχεραίνουν το πρόβλημα και οδηγούν τη χώρα σε βαθιά ύφεση, με μεγαλύτερη ανεργία και τελικά διευρύνουν τα ελλείμματα.

Δημ.: Υπήρξε ενημέρωσή σας από τον κύριο Ρουμελιώτη?

Λ.Κ.: Είχαμε ιδιωτικές συζητήσεις όπως και με άλλους οικονομολόγους για το τι δέον γενέσθαι. Δεν υπήρχε όμως επίσημη θέση από το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/