Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Οι μεγαλοξενοδόχοι έχουν εξαπολύσει άνευ προηγουμένου επίθεση στους ξενοδοχοϋπαλλήλους.


Οι μεγαλοξενοδόχοι του νησιού με τις πλάτες της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχοντας εξασφαλισμένη τη στήριξη από την εργοδοτική πλειοψηφία στη Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, έχουν εξαπολύσει άνευ προηγουμένου επίθεση στους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Στα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, ορισμένοι και από πέρυσι, με την τουριστική σαιζόν να φτάνει στο τέλος της. Η τρομοκρατία δίνει και παίρνει για να μη σηκώσουμε κεφάλι. Πετσόκοψαν τους μισθούς μας με φαρδιές πλατιές τις υπογραφές των εργατοπατέρων που βρίσκονται στην ηγεσία του Σωματείου. Διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις γεμίζοντας τα ξενοδοχεία με καραβιές ενοικιαζόμενων εργαζόμενων με τη βούλα της ΕΕ.

Η συγκυβέρνηση, πιστός υπηρέτης των μεγαλοξενοδόχων, τους ετοίμασε νέο μποναμά 150 εκ. ευρώ επιδότηση για να προσλαμβάνουν νέους σε ηλικία εργαζομένους. Τζάμπα εργατική δύναμη για την κρεατομηχανή τους στην πραγματικότητα, την ίδια στιγμή μάλιστα που έκοψαν το επίδομα ανεργίας για τους εποχιακούς ξενοδοχοϋπαλλήλους!

Με τα νέα μέτρα που από καιρό έχουν αποφασίσει κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση, μεγαλοξενοδόχοι και λοιποί μεγαλοεπιχειρηματίες θα θωρακίσουν και θα απογειώσουν τα κέρδη τους, οδηγώντας τους εργαζόμενους κυριολεκτικά στην εξαθλίωση.  Κάνουν το ωράριο μας λάστιχο. Μας θέλουν να δουλεύουμε ως και 13 ώρες την ημέρα με αμοιβή οχταώρου, καταργούν τις αποζημιώσεις για να μας απολύουν ευκολότερα. Αν δεν αγωνιστούμε η ζωή μας θα γίνει κόλαση.

Τώρα λοιπόν, όσο τα ξενοδοχεία είναι ακόμη ανοιχτά, πρέπει να ριχτούμε στη μάχη για την οργάνωση του αγώνα, για την επιτυχία της απεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 19 - 20 και της Γενικής πανεργατικής απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη. Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού σε κάθε μεγάλο ξενοδοχείο. Με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, με εκλογή επιτροπών αγώνα, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, οργανώνουμε την πάλη μας.
Υπάρχουν θετικά παραδείγματα και στην περιοχή μας! Εκεί που οι συνάδελφοι οργάνωσαν τον αγώνα τους και πάλεψαν αποφασιστικά, έφεραν αποτελέσματα, νίκησαν. Ξεπέρασαν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία που συστηματικά καλλιεργούν αφεντικά και εργοδοτικοί συνδικαλιστές.
Για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την οργάνωση της πάλης σε κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, την πολιτικοποίηση του αγώνα τους, τη σύνδεση με τα γενικότερα ζητήματα της εργατικής τάξης.
Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΗ 10πμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/