Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ Ε.Ο.Ζ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑ-ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


          ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
             www.dikki.org  Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289       13/9/2012

ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ Ε.Ο.Ζ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑ-ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ – Συγκλονιστική αποκάλυψη της εφημερίδας «ΤΟ ΧΩΝΙ»

«Οι περίφημες «σκούπες» και τα «Κέντρα Κράτησης» της εσωτερικής τρόικας  (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) γίνονται για να συγκρατήσουν και όχι για να επανα-προωθήσουν, και επιπλέον για να νομιμοποιήσουν ντε φάκτο μεταναστευτικό πληθυσμό χρησιμοποιώντας τον ως κρέας στο Νταχάου των Ε.Ο.Ζ.»

Είναι γνωστό ότι η χώρα οδηγείται ταχύτατα στον πολυκερματισμό της σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες οι οποίες ουσιαστικά θα λειτουργούν με το προ αιώνων ισχύον καθεστώς των «διομολογήσεων» που εφαρμοζόταν από τους αποικιοκράτες. Δηλαδή με καθεστώς ξένης κυριαρχίας και ισχύ ξένου δικαίου και εργατικής νομοθεσίας σε αυτές. Αυτή άλλωστε ήταν και η βαθύτερη φιλοσοφία - όπως είχαμε τότε καταγγείλει - του «Καλλικράτη» ο οποίος κατατεμάχιζε τη χώρα με το ίδιο μάλιστα σχέδιο-πλάνο που είχε ακολουθήσει και η Γερμανική κυβέρνηση κατοχής το 1941 (Αυτή τουλάχιστον είχε προαναγγείλλει την παράδοση των διάφορων περιοχών σε Ιταλία, Βουλγαρία κ.ά.)
Είναι τέλος γνωστό ότι θεμελιακό στοιχείο των Ε.Ο.Ζ. είναι και η δυνατότητα να εργάζονται εκεί (το εργάζονται τρόπος του λέγειν εφόσον οι αμοιβές δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα διατροφής) ξένοι υπήκοοι που μεταφέρονται στη χώρα από γειτονικές χώρες ανά μια ημέρα και εργάζονται με συμβάσεις μιας ημέρας! και μετανάστες ( Έτσι βέβαια μπορεί να υλοποιηθεί η τέταρτη βασική αρχή της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης και του Μάαστριχτ για ελεύθερη διακίνηση εργατικού δυναμικού και κατ΄ επέκταση για πλήρες τσάκισμα των ημερομισθίων και των εργατικών δικαιωμάτων.
Το συγκλονιστικό στοιχείο που αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ» είναι ότι οι περίφημες «σκούπες» και τα Κέντρα Κράτησης της εσωτερικής τρόικας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) έχουν εμπνευσθεί από αυτόν ακριβώς τον σκοπό.
Γίνονται για να συγκρατήσουν και όχι για να επαναπροωθήσουν, και επιπλέον για να νομιμοποιήσουν ντε φάκτο μεταναστευτικό πληθυσμό χρησιμοποιώντας τον ως κρέας στο Νταχάου των Ε.Ο.Ζ. Και όχι μόνο: Παρατηρούμε ότι και μια μεγάλη επένδυση στην Κρήτη από γνωστούς παρασιτικούς επιχειρηματικούς κύκλους που μεσουράνησαν τις τελευταίες δεκαετίες σχεδιάζεται σε σημείο όπου επισκευάζεται παλαιό δημόσιο κτίριο το οποίο προορίζεται για Κέντρο Κράτησης μεταναστών. Είναι βέβαια λογικό με τις Ε.Ο.Ζ. - έστω και με την αρχική «πιλοτική» εφαρμογή τους - αυτόματα όλη η χώρα ουσιαστικά να υπαχθεί σε εργασιακό καθεστώς Ε.Ο.Ζ. Επομένως δεν έχουμε άδικο όταν από χρόνια επιμένουμε στη θέση ότι η ελληνική οικονομική ολιγαρχία - σε στενή συνεργασία με την Ε. Ένωση - είναι αυτή που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη μεταναστευτικού πληθυσμού και τον έλληνα εργάτη μετανάστη στην ίδια του τη χώρα. Το παρακάτω δημοσίευμα αποδεικνύει την πλήρη δημαγωγία και τις πραγματικές διαθέσεις των ΝΔ, Χ. ΑΥΓΗΣ, ΛΑΟΣ κ.λ. στο Μεταναστευτικό και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το τι θα επακολουθήσει στο μείζον αυτό πρόβλημα.
Παραθέτουμε απόσπασμα από το δημοσίευμα το οποίο φυσικά δεν διαψεύσθηκε από την κυβέρνηση και αφορά το εργασιακό καθεστώς στις Ε.Ο.Ζ.
  
Το προβλέπει ήδη ο νόμος. Ο νόμος 3907 του 2011 στο άρθρο 37 παρ. 5 αναφέρεται:
"Σε περίπτωση αδυναμίας των αρμόδιων κατά περίπτωση αρχών να διασφαλίσουν με ίδιους πόρους ή μέσα ότι οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων η απομάκρυνση έχει αναβληθεί, απολαμβάνουν κατά το χρονικό διάστημα της αναβολής, στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς προσωρινής στέγασης σε εγκαταστάσεις δημόσιου ή κοινωφελούς χαρακτήρα και γενικότερα ότι καλύπτουν τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες, μπορεί να επιτραπεί, μετά από σχετική άδεια, να απασχολούνται ως μισθωτοί σε τομείς απασχόλησης σε συγκεκριμένες περιοχές της Χώρας. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας του Πολίτη, καθορίζονται οι τομείς απασχόλησης και οι περιοχές της Χώρας όπου μπορούν να ασχολούνται ως μισθωτοί οι υπήκοοι τρίτων χωρών των οποίων έχει αναβληθεί η απομάκρυνση, το καθεστώς της ασφαλιστικής τους κάλυψης, οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι διαδικασίες και τα αρμόδια για τη χορήγηση της άδειας εργασίας όργανα, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα."
Καταλαβαίνουμε τι έχουν νομοθετήσει; Ότι όποιον παράνομο μετανάστη έχουν συλλάβει και έχουν κλείσει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, αλλά έχουν αναβάλει - για οποιονδήποτε λόγο - την απέλασή του, μπορεί η κυβέρνηση να τον στείλει να δουλέψει ως μισθωτό οπουδήποτε στην χώρα».

                                                                                           ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ζητώ συγγνώμη γιατί εξ’ αιτίας της κακής σύνδεσης που είχα αυτές τις μέρες δεν μπόρεσα να αναρτήσω εγκαίρως την ανακοίνωση σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/