Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Στο κενό η πρόταση της ΔΕΑΣ (ΠΑΜΕ) για απεργία!!


Δημοκρατική Ευρεία Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΕΑΣ)
(Η παράταξη στο ΕΚΡ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ)

Δελτίο Τύπου

Στη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη  Τρίτη στις 4 Σεπτέμβρη, η πρόταση της ΔΕΑΣ (ΠΑΜΕ) για οργάνωση απεργίας μέσα στο Σεπτέμβρη όταν θα ψηφίζεται το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων έπεσε για άλλη μια φορά στο κενό. Η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΡ (ΠΑΣΚΕ) σε ότι αφορά την οργάνωση της απεργίας παρέπεμψε σε αποφάσεις ομοσπονδιών και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Φάνηκε για άλλη μια φορά, ότι ο προσανατολισμός τους δεν είναι να οργανώνουν αγώνες που να συγκρούονται με την εργοδοσία και της αντιλαίκές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά είναι αυτοί που και σε επίπεδο ΓΣΕΕ αλλά και σε επίπεδο Εργατικού Κέντρου, σαν άλλος δούρειος ίππος φροντίζουν και να απαξιώνουν το νόημα των αγώνων παζαρεύοντας όσες ακόμα κατακτήσεις έχουν απομείνει, στα τραπέζια του “κοινωνικού διαλόγου”.

Τώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι στο νησί παραμένουν απλήρωτοι, τα χαράτσια, η φοροληστεία εξαθλιώνουν μαζικά την εργατική τάξη, την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν για 2 και 6 μήνες και παραμένουν απλήρωτοι στην Τοπική Διοίκηση, την ώρα που οι παροχές υγείας γίνονται άπιαστο όνειρο για τους χιλιάδες απόμαχους της δουλειάς, τους ανάπηρους, τους ανεργους, τους εργαζόμενους, την ώρα που χιλιάδες συνταξιούχοι δεν ξέρουν αν θα πληρώσουν την επόμενη μέρα το φάρμακο από την τσέπη τους και ταυτόχρονα η περιουσία του νησιού ξεπουλιέται το συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής έχει ευθύνη να οργανώσει μαζικούς αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στην ίδια συνεδρίαση τέθηκε το ζήτημα της αποβολής του συναδέλφου Κώστα Γιαννόπουλου από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και εκεί η στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, δεν ήταν άλλη από το να στηρίξει τη βρώμικη επίθεση στο πρόσωπο του συναδέλφου Κώστα Γιαννόπουλου (ΠΑΜΕ), στάση που παραπέμπει στις πιο μαύρες σελίδες του εργατικού κινήματος.

Καλούμε τους εργαζόμενους μέσα από μαζικές διαδικασίες, σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, μέσα από γενικές συνελεύσεις, να πάρουν αυτοί την υπόθεση στα χέρια τους και να αποφασίσουν για συμμετοχή στην απεργία όποτε αυτή ανακοινωθεί. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρός αυτή την κατεύθυνση.


Τετάρτη 5 Αυγούστου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/