Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο μέρες πριν την Απεργία καλούν σε σύσκεψη στο Ε.ΚΡ. Ρόδου τους εργαζόμενους για να οργανώσουν δήθεν την Απεργία.


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν έχουν τον θεό τους οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) του Εργατικού Κέντρου Ρόδου.
Μόλις δύο μέρες πριν την Απεργία της 26ης Σεπτέμβρη, καλούν σε σύσκεψη στο Ε.ΚΡ.Ρ. τους εργαζόμενους για να οργανώσουν δήθεν την Απεργία.
Αφού καθυστέρησαν την προκήρυξη της Απεργίας, η οποία αποφασίστηκε μετά από την πίεση των ταξικών συνδικάτων και παρατάξεων του ΠΑΜΕ, δεν κούνησαν στο ελάχιστο το δακτυλάκι τους για να οργανώσουν την Απεργία, μέρες πριν.
Αλάργα και μακριά πρέπει νά’ναι οι εργαζόμενοι στο νησί από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές , που  χρόνια τώρα κάθονται στο σβέρκο μας.
Να ξεμπερδεύουν τώρα πρέπει από τα τσιράκια της εργοδοσίας και της εκάστοτε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πριν και τώρα της τρικομματικής, με την συμμετοχή της «κυβερνώσας αριστεράς» ΔΗΜΑΡ.
Ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να δούν , ότι μέσα από την τακτική τους, χρόνια τώρα στο κίνημα, έστειλαν τους εργαζόμενους δεκαετίες πίσω.
Υπηρετούν και εξακολουθούν να υπηρετούν την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, στην Παιδεία, στο Φάρμακο.
Καταπίνουν την γλώσσα τους, όταν τους λες, ότι εκατοντάδες οικογένειες στο νησί δεν θα στείλουν φέτος τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς και ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα τροφεία, , όταν οι ίδιοι φυσικά σαν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, φύσει και θέσει στήριζαν και στηρίζουν τον Καλλικράτη.
Σπάνε οι ίδιοι τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όταν χειροκροτούν και υιοθετούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας , χρησιμοποιώντας εργαζόμενους με 625 ευρώ για πέντε μήνες, ανακυκλώνοντας την ανεργία, την απλήρωτη εργασία και εκμαυλίζοντας συνειδήσεις. Πρωταγωνιστεί σ’αυτό το σκλαβοπάζαρο η ΓΣΕΕ.
Κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά στα χαράτσια, στις αυξήσεις  των προϊόντων και στην άνευ προηγουμένου φοροληστεία .
Ασπάζονται την «επιχειρηματικότητα» και την ανταγωνιστικότητα, λέξεις ψωμοτύρι, των μεγαλεμπόρων και μεγαλοξενοδόχων και ταυτόχρονα βγάζουν λάδι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και δεν λένε ποιος και γιατί θέλει σήμερα την τιμή της εργατικής δύναμης στο πάτο.
Στέλνουν SOS στην Εργατική Τάξη του νησιού και οι ίδιοι απαξιώνουν και υποσκάπτουν τους αγώνες στους χώρους δουλειάς, εκεί που ματώνει η εργατική τάξη.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους , τους αυτοαπασχολούμενους , τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους , να μην περιμένουν άλλο.
Τώρα είναι η ώρα, μαχητικά, οργανωμένα με συσκέψεις στους τόπους δουλειάς, στα ξενοδοχεία, στα γραφεία, στα πολυκαταστήματα, στις γειτονιές να σπάσουν την τρομοκρατία. Κάθε γειτονιά και μια Λαϊκή Επιτροπή, κάθε τόπος δουλειάς και μια Επιτροπή Αγώνα. Κανένας να μην μείνει μόνος του.
Τώρα είναι ώρα μάχης. Όχι στην υποταγή και την εξαθλίωση.
 Να μην λείψει κανένας από την Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου 11.00 π.μ.

Ρόδος 21/09/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/