Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη


Η απεργία της 26ης Σεπτέμβρη είναι κάλεσμα
Ταξικού πολέμου

Τα νέα εγκληματικά μέτρα κατά εργαζόμενων και συνταξιούχων, η νέα ληστεία των συντάξεων, οι επώδυνες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, ρίχνουν την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε μια βαρβαρότητα χωρίς τέλος. Η πολύχρονη επίθεση που εξελίσσεται με πρωτόγνωρη σκληρότητα τουλάχιστον για τα μεταπολιτευτικά χρόνια - και κορυφώνεται τις μέρες αυτές - μαρτυρά ότι το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει και μέσα σε αυτή την πορεία σαπίσματός του, γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο, ακόμα πιο βάρβαρο. Κάτω από το βάρος της κρίσης του, μπλεγμένο στις αντιφάσεις του και στους αναπόφευκτους ανταγωνισμούς του, εγκαταλείποντας τα προσχήματα άλλων εποχών, «απελευθερώνει» τις πιο καταστροφικές δυνάμεις του, αποκαλύπτεται!
Η επιβίωση του συστήματος, η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου προϋποθέτει όχι μόνο την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων, και την λήψη νέων μετά από μερικούς μήνες. Απαιτεί κάτι πιο σημαντικό: Την ολοκληρωτική καθυπόταξη της εργατικής τάξης στα συμφέροντα του κεφαλαίου, την υποδούλωση ενός ολόκληρου λαού στις επιδιώξεις των μονοπωλίων, το σκλάβωμα του εργάτη, την ολοκληρωτική εγκατάλειψη των γερόντων, την καταδίκη της νέας γενιάς σε μια ζωή - κόλαση.
Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί κάθε μέσο χειραγώγησης, τρομοκράτησης, εκβιασμού του εργαζόμενου, έτσι ώστε να είναι πειθήνιος σκλάβος. Χρησιμοποιεί τις στρατιές των ανέργων για να εκβιάζει τον εργαζόμενο να δεχτεί συνθήκες σκλαβιάς, χρησιμοποιεί το ψέμα ότι φταίει ο ξένος εργάτης, χρησιμοποιεί και την προπαγάνδα ότι η εξαθλίωση του λαού θα είναι μια προσωρινή κατάσταση, που θα αλλάξει μόλις ανακάμψει το κεφάλαιο. Σ’ αυτό συμβάλλουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι «εργατοπατέρες» του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που καλλιεργούν αυταπάτες για την ταξική ειρήνη και τη συνύπαρξη των κερδών και της λαϊκής ευημερίες, μέσα στα πλαίσια ενός «καλού καπιταλισμού».
Μέσα σε συνθήκες ενός ολοκληρωτικού ταξικού πολέμου, που θέτουν επιτακτικά το ζήτημα της ίδιας της επιβίωσης του λαού μας, δε χωρούν μεσοβέζικες απαντήσεις, ούτε μισόλογα. Απαιτείται ταξική, λαϊκή, αφύπνιση και ευθύνη, ταξικό σθένος και απόφαση για δράση.
Μια αφύπνιση που δεν μπορεί παρά να οδηγεί σε μια συνειδητή στράτευση στον αντιμονοπωλιακό αγώνα για να αποτραπεί ο εκβαρβαρισμός του λαού μας. Δεν αρκούν σήμερα κάποιοι αγώνες για να εμποδίσουμε το άλφα ή βήτα μέτρο. Δεν φτάνει μια απεργία για να διασώσουμε κάτι από τις συντάξεις και τους μισθούς. Γιατί είναι σίγουρο ότι και αυτό το «κάτι» θα επιδιώξουν να το πάρουν και πάλι στο επόμενο πακέτο μέτρων, στο επόμενο μνημόνιο. Όπως άλλωστε πολλές φορές έγινε στο παρελθόν. Όπως γίνεται και σήμερα με τη φοροληστεία, τα χαράτσια κλπ. Τώρα απαιτείται λαϊκή οργάνωση και πάλη που θα αμφισβητεί τα θεμέλια του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, θα απαιτεί ριζικές ανατροπές στην οικονομία και στην εξουσία, θα διεκδικεί έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.
Το δρόμο αυτό δείχνει το ΚΚΕ, την προοπτική αυτή ανοίγει η πρότασή του, για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που υποδουλώνουν το λαό, η αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μονομερής διαγραφή του χρέους, που προκάλεσαν αποκλειστικά οι καπιταλιστές και οι πολιτικοί τους υπηρέτες και η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Η Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα σ' αυτήν την κατεύθυνση με βασική επιδίωξη τώρα να παρεμποδίσουμε τα μέτρα, την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Να ενώσει τις σπίθες αντίστασης που άναψαν και εδώ στην περιοχή μας: Την πάλη των ξενοδοχοϋπαλλήλων για τα δεδουλευμένα, τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων στα sprinter ενάντια στο μισθό πείνας. Να δώσει μια απάντηση στους συμβιβασμένους συνδικαλιστές που υπογράφουν συμβάσεις με 13% μειώσεις στους μισθούς (βλ ξενοδοχοϋπάλληλοι)
Να συμβάλει στην κλιμάκωση, αν οι εργατοϋπάλληλοι, οι φτωχοί αγρότες, οι μικρομεσαίοι, που στενάζουν κάτω από την μπότα των μονοπωλίων, οι άνεργοι και οι γυναίκες, με τη μαζική συμμετοχή τους, με παλλαϊκή ορμή ορθώσουν το ανάστημά τους, εναντιωθούν όχι μόνο στα μέτρα, αλλά και στο ίδιο το τέρας που τα γεννά, μέχρι να το στείλουν στο θάνατο.
Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία, ο επιτροπές αγώνα, το σωματείο συνταξιούχων, η συσπείρωση των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων ΕΒΕ, οι φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ, οι σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ, καλούν το λαό της Ρόδου σε ταξικό συναγερμό.

Όλοι την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη στις 11πμ
στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Λουκάς Κωτσαδάμ
Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Ν. Δωδ/σου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/