Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για δημοσίευση


Η ΕΟΖ έχει ψηφιστεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου!
Ο περιφερειάρχης Ν Αιγαίου κος Μαχαιρίδης προσπαθώντας να παραπλανήσει τους νησιώτες της περιφέρειας αφαίρεσε από το Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου την παράγραφο που αναφέρεται στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) θέλοντας να κάμψει τις αντιδράσεις που ήδη ήταν έντονες και συμπλήρωσε κρατώντας την ουσία των ΕΟΖ χωρίς το όνομα. Δηλαδή, την εφαρμογή ειδικών πολιτκών, ειδικών μέτρων και ειδικών κινήτρων για το Ν Αιγαίο και την Περιφέρεια με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μεγαλοεπιχειρηματιών που θα δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Τι σημαίνει αυτό; Παραχωρείται φορολογική ασυλία τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές. Παραχωρείται δημόσια ή ιδιωτική γη με αναγκαστική απαλλοτρίωση. Διευκολύνονται οι αδειοδοτήσεις και γενικά είναι σε κατάσταση επιχειρηματικής ασυδοσίας με νόμιμο τρόπο. Μισθούς Βουλγαρίας, Κίνας κλπ χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι αρνητικές επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο τους  ελάχιστους εργαζόμενους που θα προσληφθούν στις ΕΟΖ αλλά το σύνολο των εργαζομένων της περιοχής. Κάτι ανάλογο που είχε γίνει και με τους μετανάστες τους οποίους χρησιμοποίησαν οι κυβερνήσεις για να ρίξουν τα μεροκάματα στην Ελλάδα. Οι υποστηρικτές αυτών των σχεδίων προβάλλουν ως θετικό αντάλλαγμα ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ποντάροντας φυσικά στην ανεργία για την οποία είναι συνυπεύθυνοι. Οι νέες θέσεις θα είναι ελάχιστες ενώ το ξεζούμισμα των εργαζομένων τεράστιο.
Όσο για το Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι βασισμένο ακριβώς στη “Στρατηγική Ευρώπη 2020”, που αντικατέστησε τη στρατηγική της Λισσαβόνας και έχει στόχο να γίνουν ανταγωνιστικότεροι οι ευρωπαϊκοί επιχειρηματικοί όμιλοι. Δηλαδή:
ñ  Πρώτον, να προχωρήσουν ταχύτατα οι αντεργατικές, αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που προβλεπει το συγκεκριμένο τερατούργημα.
ñ  Δεύτερον, να ολοκληρώσουν την απελευθέρωση τομέων της παραγωγής.
ñ  Τρίτον, να αξιοποιήσουν για τα μονοπώλια τους περίπου 120 δις ευρώ πόρων για τη χρηματοδότηση επενδύσεων που θα προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για επενδυσεις ύψους 4,5 δις ευρώ στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και των ευρυζωνικών δικτύων.
ñ  Τέταρτον, να δώσουν προτεραιότητα στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των συνταξιοδοτικών συστημάτων προαναγγέλοντας νέες ανατροπές στα ασφαλιστικά. Επίσης, η τόνωση της ανάπτυξης που λέει η “Στρατηγική Ευρώπη 2020” περνάει μέσα από στήριξη των τραπεζών άρα των ομίλων με ζεστό χρήμα και δάνεια. Επιπλέον αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά με πρόσχημα την αύξηση της απασχόλησης των νέων, παράλληλα συστήνεται να στηθεί ένα δίκτυο διαχείρισης της ακραίας φτώχειας που οι ίδιοι δημιουργούν και θα αυξάνεται συνεχώς.
Η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Λίλα Καφαντάρη, αφού ανέπτυξε τα παραπάνω, συνέχισε λέγοντας ότι: “ανάπτυξη για εμάς είναι:
ñ  Ζωή με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. 5ήμερο, 35ωρο.
ñ  Καθολικό δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια και δωρέαν μόρφωση, υγεία και πρόνοια.
ñ  Η επιστήμη και η έρευνα να αξιοποιούνται για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
ñ  Ανάπτυξη των νησιών βάση τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Στήριξη του λαϊκού τουρισμού. Οριστική λύση του προβλήματος του “Νεωρίου”  στο πλαίσιο ενος Δημόσιου Φορέα  Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, με κεντρικό σχεδιασμό και εφαρμογή κλαδικών πολιτικών (π.χ. Θαλάσσιες μεταφορές, κατασκευές, ακτοπλοΐας και Πολεμικού Ναυτικού).
ñ  Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, άθληση και πολιτισμό.
Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι, ιδιοκτήτης του πλούτου να γίνει ο ίδιος ο λαός. Αυτός τον παράγει και αυτός πρέπει να τον καρπωθεί.
Οι εκλεγμένοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” καλούν τους νησιώτες της Περιφέρειας σε οργανωμένο αγώνα μέσα από συνδικάτα, φορείς και συλλόγους  για να βάλουν φρένο στην αντιλαϊκη πολιτική που υλοποιεί σήμερα η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και η ΕΕ όπως και κάθε άλλο μίγμα αντιλαϊκής πολιτικής που επικαλούνται διάφοροι επίδοξοι κυβερνώντες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/