Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό"


Η Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" καλεί καθέναν και καθεμιά που δεν ανέχεται τη φασιστική βία και τις διακρίσεις με βάση τη σεξουαλική προτίμηση των ανθρώπων, να συμμετάσχει στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβίας που οργανώνουν συλλογικότητες της LGBT κοινότητας την Παρασκευή 14/9 στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Οι πρόσφατες βίαιες επιθέσεις νεοναζί εναντίον ομοφυλόφιλων, κάποιες από αυτές με τη βούλα της Χρυσής Αυγής, φανερώνουν πως οι φασίστες δεν αποτελούν μια "έκφραση αγανάκτησης της κοινωνίας" απέναντι σε μετανάστες χωρίς χαρτιά ή παράτυπους μικροπωλητές με στόχο την "αποκατάσταση της νομιμότητας" όπως ισχυρίζονται. Επιτίθενται σε  κάθε άνθρωπο που ξεφεύγει από τη "φυλετική ορθοδοξία" που πρεσβεύουν, κάθε διαφωνούντα με τα άρια πρότυπά τους, κάθε "κατηγορία" που η ύπαρξή της αποτελεί γι' αυτούς παρεκτροπή από τα δικά τους ρατσιστικά και σεξιστικά στερεότυπα. Σήμερα είναι οι μετανάστες και οι ομοφυλόφιλοι, αύριο οι "φίλοι των μεταναστών" και οι ρομα, μεθαύριο οι τοξικοεξαρτημένοι, οι άστεγοι, οι άποροι, οι αριστεροί και οι απεργοί, οι γυναίκες που αρνούνται το ρόλο της "καλής ελληνίδας μητέρας και νοικοκυράς", οι καλλιτέχνες που υπηρετούν "αλλότριες αξίες". Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό... Συμπεριλαμβάνει τελικά όλη την κοινωνία που δεν ανέχεται την χούντα που επιχειρούν να επιβάλλουν, στρέφοντας την οργή μερίδας απελπισμένων ανθρώπων οπουδήποτε αλλού εκτός από τους πραγματικούς υπαίτιους της εξαθλίωσής μας: Τη μνημονιακή κυβέρνηση, τους τοκογλύφους και την τρόϊκα που απειλούν να συνθλίψουν τις ζωές όλων μας.
Ήρθε η ώρα τα θύματα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης να ενωθούμε σε ένα μαζικό αντιφασιστικό μέτωπο απέναντι στα τάγματα εφόδου των νοσταλγών του Χίτλερ: Ντόπιοι, μετανάστες, LGBT άτομα, άνδρες και γυναίκες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να σβήσουν οι ναζί. Δεν θα αφήσουμε την τραγική ιστορία της δεκαετίας του '30 να επαναληφθεί στην Ελλάδα του 2012.  Όλοι-ες στη συγκέντρωση καταδίκης της ομοφοβίας την Παρασκευή το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η φασιστική ρατσιστική και ομοφοβική τρομοκρατία δεν θα περάσει!


Ακολουθεί το κάλεσμα των LGBT οργανώσεων:


Δελτίο Τύπου για τη διαμαρτυρία ενάντια στην ομοφοβία

Σύνταγμα, Ομόνοια, Ζάππειο : τρία κεντρικά σημεία της Αθήνας, τρία περιστατικά ομοφοβικής βίας σε διάστημα μόλις δυο εβδομάδων , με συμπολίτες / συμπολίτισσες μας- άτομα της LGBTQ (Lesbian, Gay, Bi, Trans, Queer) κοινότητας να γίνονται θύματα σωματικής και λεκτικής κακοποίησης.

Όλα αυτά συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν με την καθημερινή πολιτική νομιμοποίηση της βίας και την απουσία της πολιτείας, παράγοντες που συντελούν τα μέγιστα στην καλλιέργεια της κοινωνικής ανοχής σε τέτοιου είδους φαινόμενα.
Σε αντιστάθμισμα όλων αυτών, αλλά και της περιρέουσας αδράνειας που χαρακτηρίζει πλέον την πόλη μας και τους κατοίκους της, οργανώσεις, συλλογικότητες και φορείς σχεδιάζουν μια σειρά δράσεων καταγγελίας των πρόσφατων περιστατικών βίας, με στόχο την ευαισθητοποιήση του κοινού, στο γενικότερο πλαίσιο κινητοποιήσεων για την καταπολέμηση της ομοφοβίας / τρανσφοβίας.

Πιο συγκεκριμένα, καλούμε φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες σε μια από κοινού διαμαρτυρία ενάντια στην ομοφοβική – τρανσφοβική βία, στις 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν το βράδυ της ίδιας ημέρας με performances στη πλατεία Κεραμεικού στις 21.00 καθώς και το πρωί του Σαββάτου 15/9 στις 12.00 με ένα freeze action σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Σε κατεύθυνση αντίθετη του αναχρονιστικού αέρα που φαίνεται να πνέει στις κοινωνίες μας, δε μένουμε αμέτοχοι / αμέτοχες σε όσα συμβαίνουν δίπλα μας και βάζουμε το χρώμα μας στην κοινωνία που οραματιζόμαστε.

Υπογράφουν οι :

OΛΚΕ
Colour Youth- Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
Σύνθεση 10%
Ροζ Καφενείο
GayWorld.gr
ΣΥΔ- Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/