Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Mare Blue Cosmopolitan αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις


Δελτίο Τύπου

Οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Mare Blue Cosmopolitan οργάνωσαν την πάλη τους, εξέλεξαν επιτροπή αγώνα και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις για τα δεδουλεύμενα τους και άλλα ζητήματα στο χώρο δουλειάς τους. Αψηφώντας απειλές, τρομοκρατία και τη συστηματική προσπάθεια της εργοδοσίας αλλά και της ίδιας της ηγεσίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου να υπονομεύσει τον αγώνα τους, οργάνωσαν 48ωρη απεργία με επιτυχία. Στο χώρο βρέθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια  της κινητοποίησης συνδικαλιστές της Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ.

Μέσα σε λίγες μέρες οι εργαζόμενοι ανάγκασαν την εργοδοσία να τους εξοφλήσει τα δεδουλευμένα Ιούλη και Αυγούστου που τους χρωστούσε. Το επέβαλλε η αποφασιστική τους στάση. Επόμενό τους βήμα η κλιμάκωση και για τα υπόλοιπα αιτήματά τους.

Γνωρίζουν όμως, ότι ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ, ότι δεν αφορά μόνο τους ίδιους και τον τόπο δουλειάς τους αλλά όλη την εργατική τάξη και τα προβλήματά της. Γι αυτό άλλωστε έκαναν παρέμβαση και στον ΟΑΕΔ απαιτώντας να μην καταργηθεί το επίδομα ανεργίας αλλά και κάλεσαν όλους τους συναδέλφους τους από τα άλλα ξενοδοχεία να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Να τελικά ποιο εργατικό κίνημα έχουν ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι για να αντισταθούν και να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και μεγαλοξενοδόχων να μετατρέψουν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους σε σκλάβους του 21ου αιώνα για να θωρακίσουν και να αυγατύνουν τα κέρδη τους. Να ποια κατεύθυνση στο εργατικό κίνημα είναι αυτή που τελικά φέρνει αποτελέσματα.

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του νησιού πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων που οργανώνουν την πάλη τους.

Συνεχίζουμε για να έχει μαζική συμμετοχή η απεργία, την Τετάρτη στις 19 Σεπτέμβρη αλλά και η γενική απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη ενάντια στην καινούρια αντεργατική επίθεση. Για τους εργαζόμενους άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Γραμματεία Επιτισισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ

15 Σεπτέμβρη 2012

Σας ζητώ συγγνώμη γιατί εξ’ αιτίας της κακής σύνδεσης που είχα αυτές τις μέρες δεν μπόρεσα να αναρτήσω εγκαίρως την ανακοίνωση σας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/