Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΡΟΔΟΥ


Σχετικά με την παρουσία μας στην συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρόδου για το θέμα της δημιουργίας κέντρου υποδοχής παράνομων μεταναστών στο νησί μας, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής :
1. Αν και είμασταν απρόσκλητοι εντούτοις μετά από αίτημα μας γίναμε δεκτοί από τον Δήμαρχο, παρακολουθήσαμε την συζήτηση και καταθέσαμε το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας το οποίο είχαμε προηγουμένως δημοσιεύσει στα τοπικά ΜΜΕ.
2. Αν και ο Δήμαρχος μας έδωσε τον λόγο για 2 λεπτά, κάποιοι μας διέκοψαν και δεν μας άφησαν να τοποθετηθούμε, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.. 
3. Όσον αφορά εάν είχαμε αρμοδιότητα και εάν προβλέπεται από το καταστατικό μας να ενδιαφερόμαστε για τέτοια θέματα υψίστης σημασίας, απαντούμε σε αυτούς που μας αμφισβήτησαν δημόσια στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου ότι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι δεν είναι για τα πανηγύρια όπως μας ήθελαν μέχρι σήμερα αλλά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν για να διατηρούν τα Ήθη, τα Έθιμα, τις Παραδόσεις, την Θρησκεία, την Πατρίδα, την Γλώσσα και την Σημαία μας και τα οποία θα εξαφανιστούν με την έλευση όλων αυτών των ανθρώπων στο νησί μας. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα επιτρέψουμε να αναρτηθεί κανένα πανό στον τόπο μας το οποίο να προσβάλλει την Δημοκρατία και την Θρησκεία μας όπως έγινε πρόσφατα στην Αθήνα. Εσείς τι κάνετε γι’αυτό;
4. Το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας δεν είχε αποδέκτες τους Βουλευτές ούτε απαιτήσαμε από κανέναν να το μεταφέρει στη Βουλή (άλλωστε η συνεδρίαση ήταν σε τοπικό επίπεδο). Το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας απευθυνόταν στον συντονιστή της προσπάθειας που ήταν ο Δήμαρχος Ροδίων. Για το ήθος και το ύφος του Ψηφίσματος μας δεν θα απολογηθούμε σε κανέναν παρά μόνο στα μέλη των Συλλόγων μας. Ας μας διαψεύσουν με πράξεις και όχι με λόγια ότι δεν έχουμε δίκιο σε ότι τους γράψαμε.
5. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν και ειδικά σε πολιτικούς να μας υποδείξουν ποιοι θα είναι μέλη της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου. Εάν θέλει ενημέρωση ο οποιοσδήποτε πολιτικός για το ποιόν των μελών μας μπορεί να μας ζητήσει να παραβρεθεί στην Γ.Σ. για να δει ότι τα μέλη ζουν, δραστηριοποιούνται και αγαπούν πολύ περισσότερο τον τόπο μας από τους ίδιους και δηλώνουμε ότι είναι τιμή μας που μέλη της Ένωσης είναι οι Πόντιοι Ρόδου, οι Θρακομακεδόνες Ρόδου και άλλοι.

Παστίδα 25/09/2012
Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

Σιαλούπ Ιωσήφ, Εγγλέζος Παναγιώτης, Ισκά Μαρία, Ντίνας Παναγιώτης, Τζαμπάζης Αντώνιος
Καμάρι Πολ. Συλ. Παστίδας Ρόδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/