Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργουν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Mare Blue Cosmopolitan.


Δελτίο Τύπου

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Mare Blue Cosmopolitan προχωρήσαμε σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη σε απεργία αφού η εργοδοσία παρά τις συνεχείς υποσχέσεις δεν έδωσε λύση στα αιτήματά μας.

Εδώ και τουλάχιστο 2 χρόνια συστηματικά καθυστερούν να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα μας τα οποία πάντα είναι λειψά, ενώ μας ασφαλίζουν με λιγότερα ένσημα από ότι δουλεύουμε.

Από νωρίς το πρωί η εργοδοσία επιστράτευσε την τρομοκρατία καλώντας και την αστυνομία, απειλώντας τους σπουδαστές που ήθελαν να απεργήσουν ότι αν δεν μπουν για δουλειά θα χάσουν τη χρονιά στις σχολές τους, τους εργαζόμενους ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Καταγγέλουμε επίσης τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου ο οποίος  αργά χθες το βράδυ τηλεφώνησε σε μέλος της επιτροπής αγώνα που έχουμε εκλέξει, για να του πει ότι η απεργία μας είναι παράνομη, πράγμα ψευδές. Λυτοί και δεμένοι, εργοδοσία και εργοδοτικοί συνδικαλιστές παλεύουν να μας υποτάξουν.

Η εργοδοσία σε συνάντηση που έγινε με την επιτροπή αγώνα στην ουσία δε δεσμεύτηκε για τίποτα πέρα από την καταβολή του μισθού του Αυγούστου οπότε και οι εργαζόμενοι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε.

Εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο ξενοδοχείο έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα χαράτσια, τη φοροληστεία, τις μειώσεις στους μισθούς μας, την περικοπή του επιδόματος ανεργίας, προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όλοι οι συνάδελφοί μας. Για το λόγο αυτό κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας όπου και παραδώσαμε ψήφισμα.

Καλούμε και τους συναδέλφους μας από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία να οργανώσουν την πάλη τους για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί την επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης στα δικαιώματά μας.

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Mare Blue Cosmopolitan

Ρόδος, 12 Σεπτέμβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/