Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ν.Σ. Ν. ΔΩΔ/ΣΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ 38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Όπως σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζονται και στη Ρόδο οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή με κεντρικό σύνθημα «Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται… εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία».Στο νησί της Ρόδου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, με το κεντρικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο πάρκο του Αϊ Γιάννη.
Το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, απ’ άκρη σ’ άκρη, σ όλη τη χώρα είναι για ακόμα μια χρονιά το αντάμωμα της ελπίδας και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Αυτά που ζούμε σήμερα δεν αξίζουν σε κανέναν. Γι’ αυτό το φεστιβάλ γίνεται η συνάντηση:

        Των νέων εργατών και εργατριών, των νέων από τις σχολές κατάρτισης που βιώνουν στο πετσί τους τη στυγνή εκμετάλλευση, τους μισθούς των 400 και 200 ευρώ, τα σκλαβοπάζαρα της μερικής απασχόλησης. Των νέων ξενοδοχοϋπάλληλων που μένουν 2 και 3 μήνες απλήρωτοι για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, που με το τέλος της σαιζόν θα βρεθούν πάλι στην ανεργία χωρίς καν ένα πενιχρό επίδομα.
        Των χιλιάδων ανέργων που τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους, τους στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, τους τσακίζουν τα όνειρα, τους πετάνε στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
        Των μαθητών και σπουδαστών που οι οικογένειές τους ματώνουν για να μορφωθούν. Που αναγκάζονται να δουλέψουν για να βγάλουν πέρα τις σπουδές τους. Που ονειρεύονται να έχουν δουλειά και τους δίνουν ανεργία.
        Των νέων ζευγαριών που σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες παλεύουν να φτιάξουν οικογένεια, να ανοίξουν το δικό τους σπίτι.

Είναι η συνάντηση όλων εκείνων που «δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό», που «βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο». Θα ενώσουν τη φωνή τους οι χιλιάδες νέοι και νέες που οι ανάγκες τους, τα όνειρά τους, οι ελπίδες τους δε χωράνε στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της χρεοκοπίας του λαού.
Οι εκμεταλλευτές μας, τα κόμματά τους, η λυκοσυμμαχία της ΕΕ θέλουν και τους νέους ανοργάνωτους, σκλάβους, απομονωμένους. Να αναζητούν λύσεις στους λαβύρινθους των ψευδαισθήσεων. Στις εναλλαγές κυβερνήσεων όπου στα πλαίσια του καπιταλισμού αποτελούν όργανα της εξουσίας του.  Έτσι, τα χέρια τους θα είναι ελεύθερα, να εντείνουν την εκμετάλλευση, να κλέβουν τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες, να φέρνουν νέα μνημόνια και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.
Μέσα από το Φεστιβάλ, η ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους αυτούς τους νέους να σταθούν με ψηλά το κεφάλι! Δεν είναι η μοίρα μας να ζούμε έτσι, ούτε να ελπίζουμε στα ψίχουλα. Να  δώσουν το χέρι  στον διπλανό τους, το συνάδελφο, το συμμαθητή και να οργανώσουν την πάλη τους .
Η λύση ξεκινάει με οργανωμένη δράση, αλληλεγγύη και αγώνα παντού. Στο ξενοδοχείο, το γραφείο, το σχολείο, τη σχολή, τη γειτονιά. Που σημαίνει πλατιά συζήτηση και μαζική  συμμετοχή. Συλλογικότητα, επιλογή στόχων και αιτημάτων. Συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις. Μέσα από τα σωματεία, τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, τα συντονιστικά. Να παλέψουμε  για ό,τι δικαιούμαστε  και έχουμε  ανάγκη. Ενάντια σε αφεντικά, μνημόνια και ΕΕ.
Η εργατική τάξη είναι πανίσχυρη, όταν είναι οργανωμένη και αποφασισμένη στην πάλη για τη δική της εξουσία και τη λαϊκή  οικονομία. Σ’ αυτό τον αγώνα κάθε νέος έχει δύναμη, μπορούν να βρουν διέξοδο τα όνειρα και οι ανάγκες του.
Η εργατική – λαϊκή εξουσία μπορεί να δώσει λύση σε όλα τα  προβλήματα: να εξαλείψει την ανεργία, να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά, να προσφέρει δωρεάν μόρφωση και περίθαλψη σε όλους, να απαλλάξει τις οικογένειες απ’ το βραχνά των στεγαστικών δανείων, με κατοικία για όλους, να δώσει στο λαό το δικαίωμα να απολαύσει τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την αναψυχή, τις διακοπές.
Η λαϊκή ευημερία θα επιτευχθεί με την κατάργηση της ιδιοκτησίας των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό παλεύουμε οι επιχειρήσεις, ο ορυκτός πλούτος, ο πλούτος που βγαίνει από τη θάλασσα, τη γη να γίνει λαϊκή περιουσία.
Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας είναι μεγάλες.
Στο σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα όμως  καταστρέφονται ή αξιοποιούνται με κριτήριο την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν για την ικανοποίηση των λαϊκών, των δικών μας αναγκών.

Καλούμε τη νεολαία να έρθει στο Φεστιβάλ, να γνωρίσει τις θέσεις του ΚΚΕ από πρώτο χέρι. Όχι από αυτά που λένε όσοι τις πολεμάνε. Οι εκμεταλλευτές και όσοι θέλουν να υποτάξουν το λαό και τη νεολαία στο σύστημά τους, διαστρεβλώνουν και πολεμάνε με λύσσα το ΚΚΕ, γιατί μένει αταλάντευτο στον αγώνα για τη λευτεριά από τα καπιταλιστικά δεσμά .

               Η εργατική – λαϊκή εξουσία μπορεί να καταργήσει τα μνημόνια, να διαγράψει το χρέος, με αποδέσμευση από την ΕΕ. Γι’ αυτό χρειάζεται ανατροπή  των μονοπωλίων και  του πολιτικού τους συστήματος. Μόνο έτσι θα είναι κυρίαρχος, ανεξάρτητος ο λαός, έτσι θα ζήσει πραγματικά ευτυχισμένα.

Η κεντρική εκδήλωση στη Ρόδο την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη στο πάρκο του Αϊ Γιάννη θα ξεκινήσει στις 7μμ και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
19:00 τουρνουά σκάκι, με τη συμμετοχή του σκακιστικού συλλόγου Ρόδου
20: 30  Αντιπολεμικά τραγούδια από την Ίρις Μαυράκη
20: 45 Χαιρετισμός από το Ν.Σ. Νότιας Δωδεκανήσου της ΚΝΕ.
21:00 Ομιλία από την Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.
21:20  Προβολή βίντεο για τον απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών.
21: 45 Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα ‘’Oμάδα Πύραυλος’’.
22: 10 Συναυλία με το συγκρότημα ‘’ Μουσικές Σκιές’’.
22:45 Λαϊκό γλέντι με τη Ντένια Κουρούση.
Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/