Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τοποθέτηση ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων στη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου


Τοποθέτηση ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων στη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2012

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ έχει ήδη εξαπολύσει νέο κύμα επίθεσης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών. Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση πασχίζουν πάση θυσία να θωρακίσουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων καθώς η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει. Γίνονται όλο και πιο επιθετικοί απέναντι στα λαϊκά στρώματα που στενάζουν. Παίρνει μέτρα καταστολής ακόμα και απέναντι στους συνταξιούχους και τους ανάπηρους, παραγγέλνει κανόνια νερού και άλλο εξοπλισμό για να τα χρησιμοποιήσει ενάντια στους εργάτες που αγωνίζονται.

Ήδη τα επιτελεία της αστικής τάξης προετοιμάζουν το έδαφος μέσω των ΜΜΕ για σκληρά μέτρα. Καλλιεργούν στο λαό την αναμονή, λέγοντάς του ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία, ότι θα αλλάξει η κατάσταση θα έρθει ανάπτυξη κλπ. Λένε ψέματα. Σκληρά αντεργατικά μέτρα θα συνεχίσουν να παίρνονται. Η κρίση δεν έχει φτάσει ακόμη στον πάτο, συνεχίζει να βαθαίνει αγκαλιάζει και άλλους κλάδους που ως τώρα δεν είχε ακουμπήσει.

Τα μέτρα όμως δεν έχουν να κάνουν μόνο με την καπιταλιστική κρίση ή με το οξυμένο πρόβλημα του χρέους. Τα περισσότερα από αυτά είναι ήδη προαποφασισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια της “στρατηγικής της Λισσαβόνας” και της “στρατηγικής 2020”. Τα περισσότερα από αυτά πλήττουν βάναυσα τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Χαρακτηριστική είναι η αύξηση του ελαχίστου  ορίου ενσήμων για συνταξιοδότηση από 4500 σε 6000 και η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε ετήσια βάση, ο ημερήσιος εργάσιμος χρόνος των 13 ωρών και των 78 ωρών εβδομαδιαίως, μέτρα όλα αποφασισμένα στην ΕΕ που στη χώρα μας είχαν ως τώρα καθυστερήσει να μπουν σε εφαρμογή καθώς τα φρενάρισε το λαϊκό κίνημα.

Η κατάσταση στην υγεία έχει γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη εξαιτίας των περικοπών από την κυβέρνηση, τα ασφαλιστικά ταμεία βουλιάζουν, συντάξεις και μισθοί πρόκειται να μειωθούν ξανά.

Παράλληλα η κυβέρνηση επενδύει ξανά στον κοινωνικό αυτοματισμό, συκοφαντώντας το ένα ή το άλλο τμήμα της εργατικής τάξης, τους αυτοαπασχολούμενους προσπαθώντας να στρέψει τον ένα ενάντια στον άλλο.

Στην περιοχή μας στα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού οι συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι ενώ η σαιζόν πάει πια προς το κλείσιμο. Σε πολλές περιπτώσεις τους χρωστούν δεδουλευμένα και από την περσινή περίοδο. Η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς δίνει και παίρνει. Με τον πέλεκυ της απόλυσης, της εξαθλίωσης, πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων πάνε να τους μετατρέψουν σε σκλάβους του 21 αιώνα. Είναι βέβαιο πως αν δεν αγωνιστούν, αν δεν οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, αν δε συνδέσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στον τόπο δουλειάς με τα γενικότερα μεγάλα προβλήματα της εργατικής τάξης, αν με λίγα λόγια δεν πολιτικοποιήσουν τον αγώνα τους, η κατάσταση θα χειροτερεύσει ακόμη περισσότερο.

Η ήδη νομοθετημένη περικοπή του επιδόματος ανεργίας οδηγεί στην κυριολεξία τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στην απόγνωση καθώς έρχεται να προστεθεί στην απλήρωτη δουλειά, στις μειώσεις των μισθών με τη βούλα μάλιστα της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Σωματείου, στα απανωτά χαράτσια, τις ανατιμήσεις σε ρεύμα, νερό, δημοτικά τέλη.

Πολλοί δημοσιολογούντες βγαίνουν τάχα από τα ρούχα τους το τελευταίο διάστημα, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, για την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας. Αποκρύπτουν όμως ότι και αυτό το μέτρο το υπαγορεύει η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ντόπιας πλουτοκρατίας με την οποία όλοι αυτοί, συμπεριλαμβανομένων και των κυβερνητικών - εργοδοτικών συνδικαλιστών συμφωνούν!

Καλούν τους εργάτες να φτιάξουν μέτωπο μαζί με τα αφεντικά τους! Δεν έχουν καμιά δουλειά οι εργάτες να συμπαρατάσσονται με τα αφεντικά τους, αντίθετα πρέπει να τους αντιπαλέψουν γιατί αυτοί επιβάλλουν την εξαθλίωση των εργατών για να σώσουν και να μεγαλώσουν τα κέρδη τους. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της πλειοψηφίας της Διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο και στο Σωματείο για τις αυταπάτες που καλλιεργούν στους ξενοδοχοϋπαλλήλους καλώντας τους να συμμαχήσουν με τους εκμεταλευτές τους.

Δε μένει στους εργαζόμενους άλλος δρόμος πέρα από το δρόμο του αγώνα. Τώρα αμέσως πρέπει οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία να φέρουν τα πάνω κάτω για το επίδομα ανεργίας με επιτροπές αγώνα, με καταλήψεις, μαζικές κινητοποιήσεις, στον ΟΑΕΔ, στην περιφέρεια. Η ΔΑΣ προτείνει την κλιμάκωση του αγώνα, τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 19ης Σεπτέμβρη με οργάνωση από τα κάτω μέσα στα ξενοδοχεία για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να γίνει δικιά τους υπόθεση. Πρέπει να σημάνει συναγερμός, τόπο τον τόπο δουλειάς, συνάδελφο το συνάδελφο πρέπει να παλέψουμε για την κλιμάκωση με Γενική Απεργία την περίοδο που θα ψηφίζονται στη βουλή τα καινούρια μέτρα.

Στην περιοχή μας να οργανώσουμε Γενική Συνέλευση στις 25 Σεπτέμβρη και ώρα 4.00μμ στο κέντρο Ροδίνι, όπου θα συζητήσουμε την οργάνωση της πάλης για όλα τα μεγάλα ζητήματα του κλάδου, της εργατικής τάξης συνολικά αλλά και την καλύτερη προετοιμασία της γενικής απεργίας.

Για τη ΔΑΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων

Μιχάλης Τσουρούτης
Τσαμπίκα Παττελάκη
Τσαμπίκος Χατζηκωνσταντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/