Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ενόψει της επικείμενης χωροθέτησης χώρου υποδοχής και συγκέντρωσης λαθρομεταναστών.

Στο Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου την Κυριακή 23-9-2012 και ώρα 11:30 π.μ. συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου και παρευρέθηκαν και οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων, προκειμένου να ληφθεί απόφαση ενόψει της επικείμενης χωροθέτησης χώρου υποδοχής και συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στο νησί της Ρόδου.

 Προς :  1. Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
                             Αθήνα
             2. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
                            Ερμούπολη
             3. Δήμο Ρόδου
                           Ρόδος

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
       
     Στο Γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου του Δήμου Ρόδου, παρευρεθήκαμε σήμερα 23-09-2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ. οι παρακάτω υπογεγραμμένοι, διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, όπως αναφέρουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,  να χωροθετήσει χώρο υποδοχής και συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στα στρατόπεδα της περιοχής μας και ιδιαίτερα στο παλιό στρατόπεδο του Κάτω Καλαμώνα και της Παστίδας. Είναι πολλοί οι λόγοι της αντίρρησής μας αλλά οι σημαντικότεροι είναι οι παρακάτω:
1.     Το Παραδείσι και η γύρω περιοχή έχει ήδη υποβαθμιστεί με διάφορες οχλούσες δραστηριότητες, όπως η ύπαρξη του αεροδρομίου, του ραντάρ, των κεραιών, της ΔΕΗ και του δυτικού οδικού δικτύου.
2.     Το στρατόπεδο του Κάτω Καλαμώνα εφάπτεται με τον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί προς το πιο τουριστικό σημείο της Ρόδου που είναι η κοιλάδα των Πεταλούδων και συνάμα εδρεύουν αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή αυτή και το στρατόπεδο της Παστίδας εφάπτεται της Επαρχιακής Οδού Αεροδρομίου – Τσαΐρι και μία ανάλογη δραστηριότητα θα αποτελούσε άσχημο θέαμα για τους διερχόμενους. 
3.     Στο χώρο του Κάτω Καλαμώνα είναι εγκατεστημένοι και δραστηριοποιούνται ήδη φορείς και σύλλογοι των γειτονικών Κοινοτήτων, όπως το 3ο Σύστημα Προσκόπων, η Κοινότητα Ανιχνευτών,  ο Σκοπευτικός Σύλλογος Ρόδου, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και διενεργούνται κάθε χρόνο διάφορες εκδηλώσεις, όπως σχολές προσκοπισμού, εορτασμοί Καθαράς Δευτέρας και Πρωτομαγιάς, Πανελλήνιοι, Πανευρωπαϊκοί και Παγκόσμιοι αγώνες σκοποβολής κ.ά. 
4.     Η περιοχή του Κάτω Καλαμώνα διεκδικείται εδώ και χρόνια από την τοπική κοινωνία για ανάπτυξη της περιοχής και δεν είναι λίγες οι μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από το Δήμο για αυτόν το σκοπό και οι αιτήσεις για την παραχώρησή της στο Δήμο.
5.     Οι εγκεκριμένες χρήσεις γης που υπάρχουν στη Ενότητα Πεταλούδων, δεν προβλέπουν στις περιοχές αυτές δημιουργία οικισμού μήτε δημιουργία χώρου συγκέντρωσης μήτε δημιουργία στρατοπέδου.
6.     Σε όλο το νησί της Ρόδου δεν υπάρχει κατάλληλη κτιριακή, ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική υποδομή που να υποδεχτεί 800 λαθρομετανάστες με τα όσα προβλήματα μπορεί να κουβαλάνε.
7.     Το νησί της Ρόδου είναι το 5ο σε παγκόσμια κατάταξη τουριστικός προορισμός και η ύπαρξη ενός τέτοιου χώρου σε οποιαδήποτε περιοχή και να είναι, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και θα είναι πλήγμα για την οικονομία του νησιού.

       Για όλους τους παραπάνω λόγους, είμαστε ομόφωνα αντίθετοι στη δημιουργία χώρου υποδοχής λαθρομεταναστών όχι μόνο στην περιοχή του Κάτω Καλαμώνα αλλά και σε οποιαδήποτε περιοχή της Ρόδου και σας γνωστοποιούμε (ως προειδοποίηση) ότι σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση αντίθετη από αυτήν της τοπικής κοινωνίας που εκφράζουμε οι υπογράφοντες, οι ίδιοι οι κάτοικοι της κοινωνίας θα ξεσηκωθούν και θα βρεθούν στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους για τη βελτίωση της περιοχής των και όχι την καταστροφή που ετοιμάζει το Υπουργείο.
 Ως εδώ και μη παρέκει. Φθάνει πια ο εμπαιγμός και η περεταίρω υποβάθμιση της περιοχής. Φθάνει πια να αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς.

Οι Υπογράφοντες το Ψήφισμα:
  
1.     Χριστοδούλου Μιχαήλ   ……..
Χωρικός αντιδήμαρχος Δημ. Ενότητας Πεταλούδων Ρόδου
2.     Αφεντούλης Ιωάννης  ……….
Δημ. Συμβ. Γεωγραφικής  Ενότ. Πεταλούδων  Ρόδου
3.     Παναή Ευαγγελία    …………
          Δημ. Συμβ. Γεωγραφικής  Ενότ. Πεταλούδων  Ρόδου
4.     Κουκιάς Μάριος  ……………
Δημ. Συμβ. Γεωγραφικής  Ενότ. Πεταλούδων  Ρόδου
5.     Κεφαλάκης Νικόλαος  ……..
Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Κρεμαστής
6.     Χατζηκαντής Μιχαήλ  ……..
            Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Παραδεισίου
7.     Μοσχής Σταύρος      ……….
            Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Παστίδας
8.     Ζερβός Μόσχος  ……………
            Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Μαριτσών
9.     Πηδιάκης Μιχαήλ …………
            Πρόεδρος Τοπ. Κοινότητας Δαματριάς
10.                        Νικολάου Στέργος  ………..
            Πρόεδρος Τοπ. Κοινότητας Θεολόγου
11.                        Χασταλής Νικόλαος ………
Σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Παραδεισίου
12.                        Μοσκιού Ανδρέας  ………..
Σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Παραδεισίου
13.                        Χατζησάββας Εμμανουήλ….
Σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Παραδεισίου
14.                        Χατζηβάσιλας Δημήτριος …
Σύμβουλος Δημ. Κοινότητας Παραδεισίου

   Το παραπάνω ψήφισμα παραδόθηκε στα χέρια του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκου και του Δημάρχου κ. Ευσταθίου Κουσουρνά, στις 24-9-2012, πριν την έναρξη του Συμβουλίου για το θέμα του χώρου υποδοχής και συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών.
   Επίσης, σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Πεταλούδων θα υπάρχει λίστα για όσους δημότες θέλουν να συνυπογράψουν το ψήφισμα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/