Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Doreta: Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών!!


Δελτίο Τύπου για την απεργία στο Doreta

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Doreta, ιδιοκτησίας Σουλούνια αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών που τους οφείλονται με απεργία, δηλώνοντας ότι ειναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν όσο χρειαστεί. Λυτοί και δεμένοι, μεγαλοεργοδοσία, διευθυντικά στελέχη και τραμπούκοι, έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο τρομοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενους για να σπάσουν την απεργία τους.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αντώνης Καμπουράκης, μαζί με τον κ. Παλογιαννίδη πρόεδρο του Προτούρ και τον κ. Στάμου Διευθυντή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και πρώην διευθυντή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου, βρέθηκαν στο χώρο τάχα για να δώσουν λύση. Η λύση βέβαια που τελικά πρότειναν ήταν να σκύψουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι και να μπουν για δουλειά με αντάλλαγμα ένα ξεροκόμματο. Απείλησαν ότι αν δεν υποχωρήσουν οι εργαζόμενοι κινδυνεύει ο τουρισμός, ότι τα ξενοδοχεία θα κλείσουν.

Αυτό που πραγματικά τους φοβίζει βέβαια είναι ότι αν οι εργαζόμενοι του Doreta νικήσουν τότε μπορεί να ανοίξει για τους ξενοδόχους ο ασκός του αιόλου, φοβούνται ότι η εργατική τάξη θα δείξει το μπόι της, για αυτό τη θέλουν υποταγμένη.

Οι εργαζόμενοι όμως έδωσαν σε όλους μαζί περήφανη απάντηση. Δήλωσαν ότι συνεχίζουν μέχρι να εξοφληθούν πλήρως.

Από την πρώτη μέρα της απεργίας η εργοδοσία οξύνει την κατάσταση μεταφέροντας απεργοσπάστες, ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με το ξενοδοχείο, με την προστασία των μαντρόσκυλών τους. Μάλιστα στην κουζίνα βρέθηκαν να δουλεύουν μέχρι και ανήλικα παιδιά, τις ώρες που θα έπρεπε βρίσκονται στο σχολείο! Απαράδεκτη η στάση του διευθυντή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων που τηλεφώνησε σε σπουδαστή που κάνει την πρακτική του στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο απειλώντας τον ότι αν δε μπει για δουλειά θα τον διαγράψει από τη σχολή!

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και για την οποία την αποκλειστική ευθύνη έχει η εργοδοσία είναι ότι 5(!) εργαζόμενες λιποθύμησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τουλάχιστο μία από αυτές μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Να ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της εργοδοσίας,να ποια είναι η δημοκρατία  μέσα στους τόπους δουλειάς όταν θίγονται τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων. Έτσι θέλουν τους εργαζόμενους, απλήρωτους, με το κεφάλι σκυμμένο, πραγματικούς σύγχρονους σκλάβους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι από εδώ και μπρος θα έχουν απέναντί τους το μαύρο μέτωπο της εργοδοσίας, της κυβέρνησης. Μόνη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή στους αγώνες και η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων.

Να δώσουν αποφασιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στις 26 Σεπτεμβρη.

Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ

20 Σεπτέμβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/