Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Rodos Village του ομίλου Μήτση βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας

Δελτίο Τύπου
Εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Rodos Village του ομίλου Μήτση βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και απαιτούν να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους για το μήνα Αύγουστο, καθώς και το επίδομα αδείας και η αποζημίωση αδείας από την περσινή χρονιά. Μαζί τους βρίσκονται και πρώην εργαζόμενοι του ξενοδοχείου καθώς τους χρωστούν ακόμη  τα δεδουλευμένα για το διάστημα που δούλεψαν.
Η εργοδοσία, επιδεικνύοντας πυγμή και προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, είτε απεργούν είτε όχι, διαδίδει μέσω των στελεχών της, ότι ήδη έχει απολύσει τους εργαζόμενους που συμμετέχουν στην κινητοποίηση, δήλωσε σε μια καμαριέρα ότι απολύεται επειδή «μιλάει» για απεργία, ενώ έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό μεταφέροντας εργαζόμενους από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του ομίλου. Μάλιστα προκλητικά ξεκίνησε να πληρώνει μόνο όσους εργαζόμενους δε συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
Οι εργαζόμενοι να μη φοβηθούν, να μην κάνουν πίσω, να μη μπει κανείς για δουλειά, κανείς από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του ομίλου να μη δεχτεί να γίνει απεργοσπάστης, αντίθετα να οργανώσουν και αυτοί την πάλη τους. Την αδιαλλαξία και τον «τσαμπουκά» του Μήτση και κάθε μεγαλοξενοδόχου οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να την τσακίσουν όταν είναι οργανωμένοι και αποφασισμένοι. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά και στην περιοχή μας. Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο χώρο.
Προειδοποιούμε την εργοδοσία να μην τολμήσει να απολύσει εργαζόμενο, πράγμα που εκτός των άλλων είναι και παράνομο, αφού αυτές οι απολύσεις είναι εκδικητικές, γιατί θα βρει απέναντι ολόκληρο το ταξικό κίνημα της περιοχής.
Να ακολουθήσουν και οι άλλοι εργαζόμενοι το παράδειγμα όσων ξεσηκώνονται, τώρα, όσο είναι καιρός, όσο τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά. Ξεκινώντας από την πάλη για τα ζητήματα στο χώρο δουλειάς, οργανωμένοι με επιτροπές αγώνα, με επιχειρησιακά σωματεία να απλώσουμε τον αγώνα σε όλα  τα ζητήματα που αφορούν την τάξη μας.

Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ
26 Σεπτέμβρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/