Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Σύλλογος Γυναικών Ρόδου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.), στέκεται δίπλα στον αγώνα δασκάλων και γονιών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΟΔΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)
κινητό : 6909423340

Ρόδος  13/09/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο Σύλλογος Γυναικών Ρόδου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.), στέκεται δίπλα στον αγώνα δασκάλων και γονιών ενάντια στην εγκύκλιο που τινάζει στον αέρα το μέλλον των ολοήμερων σχολείων. Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές, (υπογράφει ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος) δίνεται εντολή για αύξηση των παιδιών ανά τάξη κατά 10%, με άμεσο αντίκτυπο στη δυνατότητα μάθησης αλλά και σε θέματα ασφάλειας, υγείας κλπ.
Ταυτόχρονα οι δάσκαλοι στα ολοήμερα θα τοποθετηθούν στο κανονικό πρόγραμμα για να καλύψουν τα κενά, ενώ στο ολοήμερο θα πάνε - αν θα πάνε - εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ή δάσκαλοι για συμπλήρωση ωραρίου. Το ολοήμερο σχολείο, αν υπάρξει, μετατρέπεται σε παιδοφυλακτήριο, ο μαθητής δεν θα μαθαίνει τίποτα αλλά θα κάθεται εκεί και θα τον επιβλέπουν.
Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την κατάργηση των ολοήμερων σχολείων στα δημοτικά και νηπιαγωγεία αφού προχωρούν στην κάλυψη των κενών με κάθε τρόπο και χωρίς καμιά παιδαγωγική ευαισθησία, αξιοποιώντας τη δημοσιονομική προσαρμογή με βίαιη κατάργηση των πιο βασικών και διασφαλισμένων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
Το αποτέλεσμα της εφαρμογής της εγκυκλίου θα είναι 1.165 σχολεία που λειτουργούν με το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) να μην παρέχουν ουσιαστικά υπηρεσίες ολοήμερου προγράμματος, βυθίζοντας σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες.

H Διοικούσα Επιτροπή
του Συλλόγου Γυναικών Ρόδου
μέλους της Ο.Γ.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/