Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

39ο Φεστιβαλ ΚΝΕ Οδηγητή

Το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ έχει και φέτος ξεκινήσει την πορεία του με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, με δεκάδες πολύμορφες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που μεταφέρουν το ελπιδοφόρο μήνυμα των καιρών μας, «Άλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη». Γι’ αυτό το σκοπό δρα η ΚΝΕ. Για ν’ αλλάξει ο κόσμος και να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Με σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση στη δουλειά στη ζωή στον αθλητισμό, στον πολιτισμό.
Το φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι το μόνο πολιτικό πολιτιστικό γεγονός που έχει αντέξει τόσο στο χρόνο. Είναι μοναδικό γιατί δημιουργείται με το μεράκι, την όρεξη και την ανιδιοτέλεια των μελών, των φίλων και οπαδών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μακριά από σπόνσορες και χορηγούς. Είναι το φεστιβάλ από νέους των λαϊκών οικογενειών για νέους των λαϊκών οικογενειών.
Ο στίχος του Μπρεχτ που επέλεξε η οργάνωσή μας για σύνθημα του φετινού φεστιβαλ «άλλαξε τον κόσμο το ‘χει ανάγκη» σήμερα είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Σήμερα που ο καπιταλισμός δείχνει ολη την αγριότητα και τη σαπίλα του. από τη μια με την επίθεση που έχουν εξαπολύσει στα δικαιώματά μας στη μόρφωση, τη δουλειά και συνολικά στη ζωή μας. Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο παράδειγμα με το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που ουσιαστικά μετατρέπει το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο, σταματώντας την όποια γενική μόρφωση στο Γυμνάσιο. Από την άλλη με την απροκάλυπτη επίθεση που προετοιμάζουν ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ και οι σύμμαχοί τους στη γειτονική Συρία, αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ακριβώς η βαραβαρότητα αυτού του συστήματος που για τα κέρδη των μονοπωλίων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου δεν διστάζουν να αιματοκυλίσουν άλλον ένα λαό.
Το φεστιβάλ μας θέλουμε να είναι το αντάμωμα των νέων ξενοδοχοϋπαλλήλων της περιοχής που βιώνουν στο πετσί τους την εκμετάλλευση για να πλουτίζουν οι μεγαλοξενοδόχοι, των νέων της ανεργίας και της κακοπληρωμένης δουλειάς, των νέων της μαθητείας και της κατάρτισης, που από μικρούς τους μπολιάζουν τα μυαλά ότι δίκιο είναι το δίκιο του αφεντικού, των νέων των σχολικών θρανίων του υποσιτισμού και των τεράστιων ταξικών φραγμών και των νέων φοιτητών που παράλληλα με τη μάχη των σπουδών δίνουν καθημερινά και τη μάχη της δουλειάς για να ανταπεξέλθουν στις ακριβοπληρωμένες σπουδές. Όλους αυτούς καλούμε να έρθουν, να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, να ακούσουν την πρόταση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από πρώτο χέρι και να πάρουν την απόφαση να παλέψουν για την ίδια τους την ζωή. Εμείς από την μεριά μας στο πλευρό του Κόμματος μας, θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας για την συγκρότηση της πιο μεγάλης πλατιάς λαϊκής συμμαχίας που τα βάλει με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Σε αυτή την συμμαχία έχει θέσει κάθε νέος και νέα που θέλει να παλέψει ενάντια στα πιεστικά προβλήματα που ζούμε καθημερινά στα σπίτια μας , στις δουλειές μας , στα σχολεία και τις σχολές.
Σήμερα η μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση είναι η επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, η οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, ο Σοσιαλισμός.
Αυτό το μήνυμα φέρνει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και αυτό το μήνυμα και η δράση μας προφανώς ενοχλεί γνωστούς και άγνωστους κύκλους , οι οποίοι και σε αυτή και στην προηγούμενη πολύ πετυχημένη μας εκδήλωση , κατέβασαν όσα προπαγανδιστικά πανό  και αφίσες είχαμε αναρτήσει προκειμένου να μην μεταφερθεί το μήνυμά μας. Τέτοιου είδους προσπάθειες δεν μας φοβίζουν, το αντίθετο μάλιστα, μας πεισμώνουν και μας κάνουν να συνεχίζουμε πιο δυναμικά.
Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβαλ και στη Ρόδο είναι εμπλουτισμένο με δραστηριότητες και για μικρότερες ηλικίες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα νέα ζευγάρια να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, να έρθουν σε επαφή με την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος.Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνει:
Κεντρική πολιτική ομιλία από το μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ σ/φο Κώστα Παπαδάκη.
Χαιρετισμό θα απευθύνει από το Ν.Σ. Ρόδου της ΚΝΕ σ/σα Μαρία Γκιτάκου
Παιδική θεατρική παράσταση «Ο τριμάτης» από την Ομάδα Γυναικών Ρόδου, μέλος της ΟΓΕ
Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα
Παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι.
Στο χώρο του φεστιβαλ θα λειτουργούν παιδότοπος, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής
Θεματικά στέκια για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας στο νησί, για την παιδεία και το νέο σχολείο και για τον αθλητισμό.
Θα υπάρχει έκθεση αφίσας και ιστορικού υλικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/