Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Με μεγάλη επτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η ημέρα γνωριμίας με τα μαχητικά αθλήματα, που διοργάνωσε η Ν. Ο. της ΚΝΕ στη Ρόδο

Φωτογραφίες και δελτίο τύπου από την χθεσινή εκδήλωση της Νομαρχιακής οργάνωσης Ρόδου της ΚΝΕ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επτυχία πραγματοποιήθηκε  χθες η ημέρα γνωριμίας με τα μαχητικά αθλήματα,  που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΚΝΕ στη Ρόδο.  Με ιδιαίτερη τη συμμετοχή νεολαίας, εκατοντάδες κόσμου παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος την επίδειξη που είχαν ετοιμάσει οι σχολές που συμμετείχαν. Ιδιαίτερα ενθουσίασε η συμμετοχή μικρών ηλικιακά αθλητών (ο νεότερος αθλητής ήταν μόλις 4,5 χρονών), που όπως είχαν αναφέρει και εκπαιδευτές στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα τοπικά μέσα την προηγούμενη εβδομάδα «δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να δείξουν όσα μαθαίνουν, αφού συνήθως το κόστος συμμετοχής σε αγώνες είναι μεγάλο».
Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ Κουντούρη Θεανώ, με ομιλία εκ μέρους του Ν.Σ.
Ακολούθησε η επίδειξη:
Α.Σ. ΤΖΟΥΝΤΟ «ΖΥΓΟΣ» ΡΟΔΟΥ ,  με τεχνικές τζούντο.
Α.Σ. WU SHU KWAN KUNG FU- KICK BOXING «Ο ΜΑΧΗΤΗΣ», ο οποίος παρουσίασε φόρμες, σπάθα- σαμπρέ και τεχνικές αυτοάμυνας.
Α.Σ. ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΡΟΔΟΥ «ΔΩΡΙΕΑΣ»:Πακράτιο και αρχές αυτοάμυνας στο δρόμο καθώς και επίδειξη από αθλητές με ειδικές ανάγκες.
Α.Σ. ΤΙΚΕΝΖΟ COMBAT GYM, με παρουσίαση τεχνικών αυτοάμυνας, τεχνικών πάλης υποταγής και στόχους kick boxing . Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη σχολή ταξίδεψε από την Κάρπαθο για να συμμετάσχει στην εκδήλωση.
Α.Σ. HAPKIDO  ΡΟΔΟΥ, παρουσίασε τεχνικές της κορεάτικης τέχνης  του  Hapkido, τεχνικές αυτοάμυνας στο δρόμο καθώς και τεχνικές αυτοάμυνας για μικρές ηλικίες.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απονομή αναμνηστικών στους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και στις σχολές που συμμετείχαν.

 ΟΜΙΛΙΑ ΝΣ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ
 Σας καλωσορίζουμε στην σημερινή εκδήλωση. Θέλουμε αρχικά να ευχαριστήσουμε τους συλλόγους, τους εκπαιδευτές και τους αθλητές, που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία, με τη συμμετοχή και παρουσία τους εδώ.
 Η εκδήλωσή μας γίνεται σε μία περόδο που τα σύνεφα του πολέμου μαζεύονται στην περιοχή μας. Αυτές τις μέρες ετοιμάζεται ένα νέο έγκλημα σε βάρος του συριακού λαού. Με πρόσχημα την χρήση χημικών όπλων, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε ετοιμάζουν νέα επίθεση με στόχο να βάλουν χέρι στον φυσικό πλούτο της περιοχής και τους δρόμους του πετρελαίου. Αυτοί που όχι μόνο δεν νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά όποτε τους βολεύει τα τσαλαπατούν,για άλλη μια φορά τα  χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα για να σφαγιάσουν το λαό της Συρίας, βάζοντας στο χέρι τον πλούτο   της περιοχής. Την ίδια δικαιολογία χρησιμοποίησαν λίγα χρόνια πριν για να κάνουν το ίδιο και να αιματοκυλίσουν το λαό του Ιρακ. Ο λαός της χώρας μας δεν έχει τίποτα να κερδίσει από αυτή την εξέλιξη. Αντίθετα πρέπει να αντισταθεί στην εμπλοκή της χώρας μας έμμεση ή άμεση που εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα , τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού μας και την άμυνα. Μαζί με το λαό λέμε όχι στον πόλεμο. Η νεολαία ειδικά στην περιοχή μας που είναι από τις πρώτες που κινδυνεύουν από αυτές τις εξελίξεις, δεν πρέπει να γινει θύμα αυτού του άδικου πολέμου, για τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ! Απαιτούμε:
·         Καμία εμπλοκή, καμία  συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Να μη διατεθούν υποδομές της χώρας μας ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
·         Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
·         Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τους συμμάχους τους, σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση εναντίον της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.
·         Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

Φιλες και φίλοι ,Σ/φισσες και σ/φοι
 Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί για εμάς την αρχή μιας πιο συγκροτημένης προσπάθειας να αναδείξουμε ότι ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα, αλλά ανάγκη όχι μόνο των νέων αλλά όλου του λαού. Δεν θέλουμε , δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει συνείδηση ότι η φυσική αγωγή, η άσκηση, ο αθλητισμός είναι πολυτέλεια, προνόμιο  για λίγους, όπως έχει καταντήσει σήμερα.
Το έναυσμα για να ξεκινησουμε την προσπάθεια αυτή από τα μαχητικά αθλήματα, μας το έδωσε η προσπάθεια αποπομπής της ελληνορωμαϊκής πάλης από τους Ολυμπιακούς αγώνες , επειδή δεν είναι κερδοφόρα για τους επιχειρηματίες.
 Δεν πρέπει και δεν μπορεί να δεχθεί ο λαός και η νεολαία ότι κριτήριο για την ανάπτυξη και ενίσχυση ενός αθλήματος θα πρέπει να είναι το αν πουλάει ή όχι, το αν γεμίζει τα γήπεδα για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αντίθετα κριτήριο πρέπει να είναι το πώς το κάθε άθλημα βοηθάει στην θωράκιση της υγείας, στην ανάπτυξη ολόπλευρα της προσωπικότητας, πως γυμνάζει σώμα και πνεύμα.
Μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα ο αθλητισμός σημαίνει μπίζνες πάνω στις πλάτες των αθλητών , ντοπαρίσματα, τζόγος και στοιχήματα. Για να μπορέσουν να ξεπουλήσουν εγκαταστάσεις, γυμναστήρια και αθλητικά κέντρα τα αφήνουν πρώτα στο έλεος του Θεού να ρημάζουν και μετά τα δίνουν όσο- όσο σε ιδιώτες. Ειδικά στην περιοχή μας, που οι αθλητικοί χώροι όπως το Καρακόνερο, γήπεδα και πάρκα που είχαν φτιαχτεί παλιότερα σε γειτονιές της πόλης, αλλά και στα χωριά του νησιού, έχουν αφεθεί στην τύχη τους, χωρίς να υπάρχει επαρκές προσωπικό, τα εμπόδια που μπαίνουν σε ένα νέο για να αθληθεί είναι τεράστια.
Μια λαϊκή οικογένεια με πετσοκομμένο μισθό, με χίλια δύο που έχει να πληρώσει, έχει την δυνατότητα άραγε να δίνει και παραπάνω λεφτά για την άθληση των παιδιών της;  Ή μήπως οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλληλοι του νησιού, που το καλοκαίρι δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες και τον χειμώνα θα αντιμετωπίσουν ξανά τις ουρές της ανεργίας, (οι περισσότεροι χωρίς καν να παίρνουν αυτό το κουτσουρεμενο επίδομα) θα μπορέσουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό; 
 Έτσι καταφέρνουν μονάχα ένα πράγμα. Να απομακρύνουν τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους από τον αθλητισμό και την φυσική αγωγή. Να χειροτερεύουν την ποιότητα της ζωής των λαϊκών οικογενειών, να στέλνουν τους νέους στην εξέδρα, παρατηρητές της ζωής και όχι μαχητές. Θέλουν τους νέους με σκυμμένο κεφάλι, εύκολα θύματα στην εκμετάλλευση, να ψάχνουν ατομικές λύσεις και τη διέξοδο στα προβλήματά τους στη μάστιγα των ναρκωτικών.
Ακόμα και στα μαχητικά αθλήματα, έχουν προσπαθήσει να δώσουν άλλο περιεχόμενο. Έχουν προσπαθήσει να το συνδέσουν με πορτιέρηδες, με ναζιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή, με ξύλο. Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή. Οι μαχητικές τέχνες, και συνολικότερα βέβαια ο αθλητισμός, προάγει την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ευγενή άμιλλα, τον σεβασμό και την πειθαρχία. Αυτό λοιπόν θεωρούμε και εμείς ότι πρέπει να είναι το κριτήριο για να αναπτυχθεί ένα άθλημα. Όλα αυτά και όχι το κέρδος.
Καλούμε όλο το λαό και τη νεολαία, να παλέψουν για το δικαίωμά τους στην φυσική αγωγή.  Οι σύλλογοι , οι εγκαταστάσεις, τα πρωταθλήματα, τα γυμναστήρια να λειτουργούν με ευθύνη τους κράτους και να είναι ελεύθερα για τον λαό και την νεολαία , χωρίς κανένα κριτήριο και  χωρίς καμία επιβάρυνση.  
Εμείς από τη μεριά μας, η ΚΝΕ, στο πλευρό του ΚΚΕ, θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά την μάχη, για όλες τις πλευρές της ζωής  της νεολαίας και του λαού, για τη δουλειά, τη μόρφωση,  τον αθλητισμό, τον πολιτισμό. Για να γίνει η ζωή μας, ζωή με δικαιώματα. Με επόμενο σταθμό το Φεστιβάλ που θα γίνει στις 14 Σεπτέμβρη στο πάρκο του αη Γιάννη στις 7:30 , σας καλούμε να έρθετε να γνωρίσετε από πρώτο χέρι τις θέσεις, τις προτάσεις μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/