Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών η ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1/09/2013


Από το Γραφείο Τύπου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου για την ανάληψη πολεμικής δράσης στη Συρία

«Η ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας από ομάδα κρατών με πρωταγωνίστριες τις ΗΠΑ, αποτελεί καταφανή παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και δημιουργεί συνθήκες νέας αποσταθεροποίησης στην Ανατολική Μεσόγειο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Χωρίς να ζητήσει την έγκριση του Κοινοβουλίου όπως (έστω και προσχηματικά) έπραξαν οι πρωταγωνιστούσες χώρες, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου βιάστηκε να ευθυγραμμιστεί με ξένα στρατηγικά και γεωπολιτικά συμφέροντα, όπως αυτά των ΗΠΑ και της Τουρκίας, στηρίζοντας ανεπιφύλακτα τις πολεμικές τους πρωτοβουλίες εναντίον της Συρίας.

Η χώρα μας σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εμπλακεί ή να στηρίξει ένα περιφερειακό  πόλεμο που σχεδιάζουν άλλοι παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να συγκαλέσει άμεσα και να ενημερώσει σχετικά το Κοινοβούλιο για να δοθεί η ευκαιρία στους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού να αναζητήσουν από κοινού μια πολιτικής λύση με βάση τη Συμφωνία της Γενεύης στο πρόβλημα της Συρίας, ώστε να αποφευχθούν οι πολεμικές επιχειρήσεις.

Η Ελλάδα οφείλει να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών και για  αναζήτηση μιας δημοκρατικής διεξόδου, με παράλληλη εμπεριστατωμένη και ανεξάρτητη έρευνα για την κατοχή και χρήση χημικών όπλων από τους εμπλεκομένους στη σύρραξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/