Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η κυβέρνηση Σαμαρά αναγνωρίζει το ψευδοκράτος Έρογλου

ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
                   www.dikki.org  Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289

24-9-2013
Η κυβέρνηση Σαμαρά αναγνωρίζει το ψευδοκράτος Έρογλου!
Η χειρότερη εξέλιξη σε βάρος της Κύπρου και του Ελληνισμού από τον Αττίλα 2 άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή μετά τη χθεσινή συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ Ε.Βενιζέλου με τον Τούρκο ομόλογό του Α.Νταβούτογλου χθες στη Νέα Υόρκη. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Ε.Βενιζέλος ανακοίνωσε τη διεξαγωγή επίσημης συνάντησής του με τον εκπρόσωπο του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους Ν. Έρογλου. Εάν αυτό δεν αποτελεί έμμεση πλην σαφή διπλωματική αναγνώριση του ψευδοκράτους τότε τι αποτελεί;
Στο βαρύ αυτό ολίσθημά της που συνιστά εθελούσια εγκατάλειψη των ύστατων γραμμών άμυνας απέναντι στην τουρκική στρατιωτική εισβολή και κατοχή και στα σχέδια των Η.Π.Α. για το νησί, η κυβέρνηση ανέφερε δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου ότι έχει τη συναίνεση και την παρότρυνση του προέδρου της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη, του ανθρώπου ο οποίος διέγραψε εν μια νυκτί την κυπριακή Οικονομία υπογράφοντας το γνωστό Μνημόνιο με τους Γερμανούς την Άνοιξη.
Ταυτόχρονα, εκτός από την έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους, με τη διαδικασία που ανακοινώθηκε εχθές το κυπριακό πρόβλημα αποδιεθνοποιείται, ξεφεύγει από την βάση του ΟΗΕ και εγκλωβίζεται σε τετραμερές θέμα των εγγυητριών δυνάμεων (Ελλάδα – Τουρκία – Αγγλία) και της Κύπρου. Επιστρέφει δηλαδή εκεί όπου το είχαν θέσει οι κυβερνήσεις αρχικά Παπάγου και στην συνέχεια Καραμανλή στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 και στις διαδικασίες που κατέληξαν στις άθλιες συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου. Στις συμφωνίες για τις οποίες αργότερα ντράπηκαν όσοι από μέρους της ελληνικής πλευράς υπέγραψαν. Χρειάστηκαν εξήντα χρόνια για να βρεθούν εκπρόσωποι της Ελλάδας που επανακάμπτουν στην εποχή του Παπάγου και του Πιουριφόι, αυτή τη φορά όχι για να «αποτρέψουν τον κομμουνιστικό κίνδυνο», αλλά για να ενισχύσουν τα σχέδια των Η.Π.Α- Τουρκίας για την νοτιοανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή. Η αποδόμηση όμως της κυπριακής δημοκρατίας θα είναι η απαρχή της αποδόμησης ολόκληρης της ζώνης Κύπρος – Αιγαίο – Θράκη.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/