Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στη Ρόδο

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ στη Ρόδο, που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Αη Γιάννη το Σάββατο βράδυ 14 Σεπτέμβρη. Αποκορύφωμα μιας διαδρομής που ανέδειξε την ανάγκη για αθλητισμό της νεολαίας και των παιδιών με την επιτυχημένη εκδήλωση για τις πολεμικές τέχνες, την ανάγκη για πολιτισμό με συζητήσεις με εκατοντάδες νέους και νέες και προβολές ταινιών. Στο φετινό Φεστιβάλ , τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αλλά και να πάρουν μέρος στο θεατρικό «Ο τριμάτης» που οργάνωσε η ομάδα γυναικών Ρόδου της ΟΓΕ, ενώ η ομάδα της Ρόδου ABADA CAPOEIRA συνεπήρε τους θεατές όλων των ηλικιών με το χορό και το τραγούδι τους. Στη συνέχεια η Ιρις Μαυράκη με το αντιπολεμικό τραγούδι, έστειλε ένα μουσικό μήνυμα αντίστασης και περηφάνειας στη νεολαία, περνώντας από γενιά σε γενιά την πίστη, ότι οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο.
Ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα μας απέδειξε για άλλη μια φορά, πόσες δυνατότητες διαθέτουν τα νέα παιδιά για μουσική και τραγούδι που με μοναδικό χορηγό το μεράκι τους μας ταξίδεψαν με τα τραγούδια τους.
Την εκδήλωση χαιρέτισε η σ/σα Μαρία Γκιτάκου, μέλος του Τ.Γ. Ρόδου της ΚΝΕ, μεταφέροντας το μήνυμα του Φεστιβάλ «Άλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη». Ο σ/φος και μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ  Κώστας Παπαδάκης μίλησε στους επισκέπτες της εκδήλωσης, αναφερόμενος στις εξελίξεις και στη πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ.  Απηύθηνε κάλεσμα στον Ροδιακό λαό για συμπόρευση και συστράτευση με το ΚΚΕ, για την οργάνωση της πάλης, για την προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας. Η αντιπαράθεση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εγκλωβίσει το λαό στα γνωστά κάλπικα διλήμματα: Ποιος «χαλίφης» είναι καλύτερος και ικανότερος διαπραγματευτής; Ποια η καλύτερη συνταγή διαχείρισης του μεγάλου κρατικού χρέους; Ποιο μείγμα διαχείρισης θα οδηγήσει πιο γρήγορα στην καπιταλιστική ανάπτυξη; Τόνισε ότι μονόδρομος για το λαό είναι να βαδίσει αποφασιστικά απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, την εξουσία των μονοπωλίων, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Απαιτείται γι' αυτό ριζική ανασύνταξη του κινήματος, οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας που θα έχει περιεχόμενο και στόχους δράσης, θα αναπτύσσει μέτωπα πάλης, θα αλλάζει συσχετισμούς, θα κατευθύνεται η πάλη της στην αλλαγή τάξης στην εξουσία, ο λαός να είναι αφέντης του πλούτου που παράγει, με τη δική του λαϊκή εξουσία.
Με  λαϊκό παραδοσιακό γλέντι έκλεισε το Φεστιβάλ, με νησιώτικα, κρητικά τραγούδια και χορούς μέχρι αργά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/