Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ένας κόβει κι ο άλλος ράβει σχετικα με το επίδομα ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των δηλώσεων Λοβέρδου ότι τάχα έγινε κάποιο λάθος με το επίδομα ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων (ο ίδιος που ψήφισε την κατάργησή του) και ότι «κατόπιν ενεργειών του» το ζήτημα θα ρυθμιστεί και έρχεται η ίδια η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής, οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες δηλαδή σε Εργατικό Κέντρο και Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, να σπείρουν νέες αυταπάτες με εξαγγελίες για συναντήσεις με βουλευτές, κατάθεση υπομνημάτων, επιστολών και το γνωστό χαρτοπόλεμο που τον βαφτίζουν “αγώνα” σκυλεύοντας και την ίδια τη λέξη. Μάλιστα, αν χρειαστεί, όπως είπαν, θα γίνουν και κινητοποιήσεις τον…Οκτώβρη, όταν δηλαδή τα περισσότερα ξενοδοχεία είτε θα κλείνουν είτε θα έχουν ελάχιστη πληρότητα. Εδώ ταιριάζει γάντι η λαϊκή παροιμία: παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του!  
Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Ως και ο Σύλλογος Διευθυντών ξενοδοχείων, αλλά και οι ίδιοι οι ξενοδόχοι κάλεσαν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους σε συστράτευση με τα αφεντικά τους, για την επιμήκυνση της σαιζόν πάνω στα πτώματα του μακελεμένου λαού της Αιγύπτου. Αφού δε θα πάρουν επίδομα ανεργίας, τουλάχιστο να δουλέψουν λίγο παραπάνω λένε…Τους έπιασε ο πόνος. H αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Φτακλάκη δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει για άλλη μια φορά χείρα βοηθείας στην εργοδοσία, ζητώντας επιδοτούμενη (τζάμπα) εργασία, την περίοδο της επιμήκυνσης! Να γιατί δεν περισσεύουν χρήματα για να πάρουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι επίδομα ανεργίας.
Η ουσία είναι ότι όλοι αυτοί, αφεντικά, πολιτικό προσωπικό, εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές ανεξάρτητα από τους ανταγωνισμούς και τις διαφορές που μπορεί να έχουν μεταξύ τους σε ένα πράγμα συναντιούνται: Πως η εργατική τάξη του νησιού που συγκεντρώνεται κατά εκατοντάδες στα μεγάλα ξενοδοχεία θα παραμείνει σκυφτή, ανοργάνωτη, πως θα πειστεί να συνεχίσει να περιμένει λύσεις από τους δυνάστες της. Η κρίση και η εξέλιξή της στένεψε τα περιθώρια ελιγμών και ενσωμάτωσης και αυτό τους ανησυχεί. Τρέμουν μήπως οι εργαζόμενοι αμφισβητήσουν το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που τους φορτώνει αλλεπάλληλα δεινά. Νιώθουν την ανάσα τους, φοβούνται μήπως η αγανάκτηση και η οργή τους συναντηθεί με το ταξικό εργατικό κίνημα και τη πρότασή του για ανατροπή αυτής της αδίσταχτης εξουσίας και βάλει στόχο την δικιά τους εξουσία, την εργατική λαϊκή εξουσία. Έτσι, η προπαγανδιστική μηχανή της ντόπιας αστικής τάξης και των συμμάχων της δουλεύει εντατικά. Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει, καθένας από το δικό του «μετερίζι».
Οι εργαζόμενοι να μην τσιμπήσουν. Τώρα που η αδικία και η εκμετάλλευση είναι πια εξόφθαλμη αφού την ίδια χρονιά που τα αφεντικά πανηγυρίζουν για τα ρεκόρ σε αφίξεις και εισπράξεις πριν ακόμη κλείσει η σαιζόν, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι αναρωτιούνται μουδιασμένοι τι να πρωτοπληρώσουν και πως θα γιατρέψουν το σακατεμένο τους κορμί για να δουλέψει και του χρόνου. Τώρα είναι η ώρα να διαλυθούν οι αυταπάτες: Δε διστάζουν ακόμα και το επίδομα ανεργίας, το χιλιοδουλεμένο από τους εργαζόμενους ,να  το αρπάξουν από τα χέρια των ξενοδοχοϋπαλλήλων για να το πάρουν «επιδότηση». Τώρα να αρχίσει η οργάνωση και ο αγώνας όσο τα ξενοδοχεία είναι ακόμα ανοιχτά, τώρα που τους πονάει , αφήνοντας πίσω  παλιούς και νέους σωτήρες να επεξεργάζονται σενάρια πως θα χειραγωγήσουν τον κάθε εργαζόμενο.
Τώρα αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, προστασία των ανέργων χωρίς καμιά προϋπόθεση. Αγώνας για άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλευση, με σχεδιασμένη οικονομία κα παραγωγή και με τους εργαζόμενους αφέντες του πλούτου που παράγουν. Σε μια τέτοια κοινωνία η ανεργία θα μπει  στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Κομματική Οργάνωση Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ρόδου του ΚΚΕ.
Ρόδος 4 Σεπτέμβρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/