Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΡΟΔΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σήμερα 2100 συνάδελφοι μας ζουν κάτω από την αβεβαιότητα της διαθεσιμότητας μετά από τις καταργήσεις ειδικοτήτων της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, 17.000 μαθητές που παρακολουθούσαν σε αυτές τις ειδικότητες δίνονται βορά στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ομίλους. Στερούν από τα εργαστήρια τους συναδέλφους ΔΕ με πολύτιμη εργασιακή εμπειρία στις τεχνικές ειδικότητες.
Την ίδια τύχη επιφυλάσσουν άμεσα και σε σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνόμους και απασχολούμενους στο χώρο της υγεία.
Παράλληλα περικόπτουν τις παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ, προχωράνε σε νέα φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, καταργούν την κυριακάτικη αργία, ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία, συγχωνεύουν και υποβαθμίζουν δημόσια νοσοκομεία και μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ.
Ταυτόχρονα προχωράνε από την κυβέρνηση και οι αλλαγές στο επαγγελματικό λύκειο. Κέντρο βάρους των αλλαγών είναι η μαθητεία. Πρότυπο προς μίμηση παρουσιάζεται το γερμανικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση μοιράζεται ανάμεσα στο σχολείο και τη δουλειά, με το περιεχόμενο των σπουδών απόλυτα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της επιχείρησης, η οποία “εξασφαλίζει” φθηνή εργασία και μαθαίνει “από την κούνια” στους αυριανούς εργαζόμενους στην αποδοχή εκ μέρους τους της απλήρωτης εργασίας.
Το μέλλον που ετοιμάζουν  για τους μαθητές μας και για εμάς ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Ως δάσκαλοι θα αντισταθούμε, θα παλέψουμε για μια εκπαίδευση δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια με στόχο την κάλυψη των λαϊκών μορφωτικών αναγκών, κόντρα στην δια βίου αμάθεια και στο σχολείο της αγοράς.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας που απολύονται και σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και τους καλούμε σε δημιουργία αγωνιστικού μετώπου.


Ακολουθούν 34 υπογραφές συναδέλφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/