Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Πρόσκληση της Λαϊκής Συσπείρωσης για εκδήλωση συζήτηση

Πρόσκληση της Λαϊκής Συσπείρωσης για εκδήλωση συζήτηση που θα γίνει την Παρασκευή το απόγευμα στις 7.30 μμ στο Ακταίον. Θα μιλήσουν, η Λίλα Καφαντάρη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου και ο Τάκης Πότσος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ρόδου
Πρόσκληση σε συζήτηση
Αγαπητέ συνδημότη,
Κράτος-Περιφέρεια-Δήμος. Επί 2,5 χρόνια,  είτε σαν εργαζόμενος, είτε σαν άνεργος, μικροεπαγγελματίας, ή συνταξιούχος, ένοιωσες στο πετσί σου, ότι αυτοί οι τρεις μηχανισμοί του αστικού κράτους έχουν την ίδια ταυτότητα και την ίδια στόχευση απέναντί σου:
·         Να πληρώσεις εσύ για υγεία, παιδεία, πρόνοια, παιδικούς σταθμούς, υπηρεσίες.
·         Να πληρώσεις ασήκωτα τέλη, φόρους,  πρόστιμα και χαράτσια .
·         Να πληρώσεις εσύ την καπιταλιστική κρίση.
Κράτος και Τοπική Διοίκηση σου επιτίθενται ενιαία  για να σωθεί η τάξη που είναι ορκισμένοι να σώσουν: η αστική τάξη. Να σωθούν τα μονοπώλια, οι δανειστές τράπεζες, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Στο βωμό της ανάπτυξης που ευαγγελίζονταν και τότε και τώρα, θυσίασαν κάθε εργατικό-λαϊκό δικαίωμα. Ξεπούλησαν την περιουσία του Ροδιακού λαού.
Τα επιχειρήματα των παρατάξεων των κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξαν τον Καλλικράτη, όπως «Αναγέννηση» και «Αναζωογόνηση» της Αυτοδιοίκησης,  συμμετοχική δημοκρατία μέσω της «διαβούλευσης», αποκέντρωση και βελτίωση της παροχής υπηρεσιών σε κάθε γειτονιά και χωριό, ήταν τελικά το τυρί στη φάκα για να επιταχυνθεί η νέα αντιλαϊκή επίθεση με εργαλείο το πρόγραμμα Καλλικράτης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια,  με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα αξιοποίησε την παρουσία της  για να υπερασπιστεί, ν’αποκαλύψει ν’αποτρέψει τα αντιλαϊκά τους σχέδια και κυρίως να ενεργοποιήσει το λαϊκό παράγοντα. Να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τις τύχες στα χέρια τους. Τη λύση και τη διέξοδο την έχει ο ίδιος ο λαός όταν συνενωθούν εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νεολαία, σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης, να διεκδικήσουν ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, σε ρήξη με την πολιτική του Κράτους  του Δήμου και της Περιφέρειας.
Έχουμε χρέος και ευθύνη να διεκδικήσουμε. Να σταματήσουμε το κατήφορο στη φτώχια και την εξαθλίωση που μας επιφυλάσσουν.
Να ανοίξουμε το δρόμο που αντιστοιχεί στα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών,γιατί σήμερα στον 21ο αιώνα έχει δημιουργηθεί τεράστιος πλούτος που δημιούργησε ο ανθρώπινος κόπος και νους και δεν μας ανήκει. Ανήκει στα μονοπώλια.
Ν’ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟ.
Σε αυτή τη συζήτηση σε καλούμε: Πρόσκληση σε συζήτηση με θέμα: «2,5 χρόνια εφαρμογής του «Καλλικράτη», οι συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα και άμεσα μέτρα διεκδίκησης.»
Θα μιλήσουν:
Η Λίλα Καφαντάρη επικεφαλής της ΛΣ Νοτίου Αιγαίου και ο Τάκης Πότσος επικεφαλής της ΛΣ του Δήμου Ρόδου
Παρασκευή 5 Ιουλίου 7.30 μμ, Ακταίον                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/