Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013

Το αίμα που στάζει δεν είναι τίποτα άλλο πάρα το αίμα των εργαζομένων που δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας μέσα στους τουριστικούς παραδείσους.

Οι μεγαλοξενοδόχοι της περιοχής μας τρίβουν τα χέρια τους  για τα 17 εκατομμύρια τουριστών που θα έρθουν φέτος  στην Ελλάδα , μεγάλο μέρος  των οποίων θα έρθει  στη Ρόδο. Προσδοκούν έσοδα 11 δισεκατομμύρια ευρώ! Όλο το προηγούμενο διάστημα συγκυβέρνηση-αστικό κράτος, Δήμοι και Περιφέρειες  έκαναν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα τους  για θωράκιση των κερδών, προκειμένου να βγουν με τις λιγότερες  απώλειες  από την καπιταλιστική κρίση. Αυτό συμβαίνει είτε μέσα από πακτωλό χρηματοδοτήσεων για την προβολή τους  στο εξωτερικό, είτε μέσα από φοροαπαλλαγές, από επιδοτούμενα προγράμματα για τη δήθεν καταπολέμηση της  ανεργίας, από επιδοτήσεις  των εργοδοτι
κών εισφορών στο ΙΚΑ  στέλνοντας  στο καναβάτσο  κάθε δικαίωμα και κατάκτηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων.  Την ίδια στιγμή προσπαθούν να μας  πείσουν ότι ζουν ακριβώς  τις  ίδιες αγωνίες με την εργατική λαϊκή οικογένεια, ότι «ματώνουν πάνω από τα ταμεία τους  τρέμοντας  για το τι τους  ξημερώνει η μετά σεζόν περίοδος», σύμφωνα με την ομιλία  του προέδρου της ΕΞΡ Αντώνη Καμπουράκη στη Γενική Συνέλευση των Ξενοδόχων.
Εκεί δηλαδή που μας  χρωστάγανε μας  πήραν και το βόδι!
Το αίμα που στάζει δεν είναι τίποτα άλλο πάρα το αίμα των εργαζομένων που δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας μέσα στους τουριστικούς παραδείσους. Των νέων του κλάδου που δουλεύουν με μισθούς  χαρτζιλίκι ανασφάλιστοι με ατομικές συμβάσεις εργασίας χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα. Των μαθητών των τουριστικών σχολών που συμμετέχουν κανονικά στην παραγωγή και αμείβονται με 300 ευρώ. Των εργαζομένων που λιποθυμάνε από την υπερεκμετάλλευση και την εντατικοποίηση της  εργασίας, όπως  έγινε αυτές τις μέρες σε ξενοδοχείο στην περιοχή. Με τη βίαιη ανατροπή κάθε εργατικού λαϊκού δικαιώματος που προωθείται από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, στέλνουν στον πάτο την τιμή της  εργατικής  δύναμης, προσφέροντας πάμφθηνους  εργάτες στη μηχανή των κερδών των αφεντικών.
Η μόνη απάντηση είναι η οργανωμένη πάλη, η λαϊκή συμμαχία, η λαϊκή αντεπίθεση
Απέναντι στην ενότητα και στην κοινή συστράτευση των φορέων του τουρισμού που καλεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για τις «δύσκολες» τάχα μέρες, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι  αλλά και η εργατική τάξη στην περιοχή μας συνολικά πρέπει μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία , τους ανέργους τους αγρότες που το δικαίωμα τους για αξιοπρεπή  ζωή  συνθλίβεται κατά από τη σιδερένια φτέρνα των μεγαλοξενοδόχων και των τουριστικών μονοπωλίων να αντιτάξουν την δική τους συμμαχία. Να σηκώσουν τη σημαία των δικών τους συμφερόντων, των διευρυμένων λαϊκών αναγκών. Το κάθε ξενοδοχείο, ο κάθε χώρος  δουλειάς να είναι προπύργιο αντίστασης στην αντιλαϊκή λαίλαπα, αλλά και αφετηρία για τη λαϊκή αντεπίθεση, για να απαλλαγούμε από τα παράσιτα που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε. Η απεργιακή μάχη την Τρίτη  16 Ιούλη πρέπει και μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και σε συμπόρευση με τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τρίτη 16 Ιούλη 10.00 το πρωί στην Πλατεία Κύπρου
Γραμματεία Επισιτισμού Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/