Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΔΑΣ-ΟΤΑ ΡΟΔΟΥ: Για την διαθεσιμότητα πλεονάζοντος προσωπικού

Δελτίο τύπου
Για την διαθεσιμότητα πλεονάζοντος προσωπικού

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και του ίδιου του Δημάρχου, που έδωσαν στοιχεία για πλεονάζον προσωπικό στη κυβέρνηση, στις αρχές του 2011, αποδεικνύοντας στην κυβέρνηση την αξιοπιστία τους στην υλοποίηση του μνημονίου και του Καλλικράτη που ψήφισαν.
Ο «Καλλικράτης» πέτυχε, γιατί οι στόχοι του για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας εξελίσσονται ταχύτατα μέσα από τη Τοπική Διοίκηση. Ειδικότερα για το προσωπικό προχωρούν,  χωρίς να χάνουν πολύτιμο χρόνο, τόσο οι Δήμαρχοι όσο και οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες σε αντικατάστασή τους από εργαζόμενους μέσα από τα σκλαβοπάζαρα της «κοινωφελούς εργασίας» και των «κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων».
Την ίδια στιγμή ιδιωτικοποιούν τη καθαριότητα με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν προσωπικό, αναθέτουν σε ιδιώτες μέρος του Πρασίνου, υποβαθμίζουν υπηρεσίες σε  παιδικούς σταθμούς και κοινωνικά προγράμματα γιατί δεν έχουν χρηματοδότηση, στη μείωση της οποίας συμφώνησαν με την Κυβέρνηση.
Θέλουν και είναι συνειδητή επιλογή αυτή, να διαμορφώνουν μια κρατική διοίκηση πιο συγκεντρωτική, πιο επιτελική, στενότερα δεμένη με μηχανισμούς της ΕΕ, πιο επιθετική απέναντι στους εργαζόμενους, πιο αντιδραστική και αυταρχική που θα λειτουργεί αποκλειστικά για τη στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με φθηνούς, αναλώσιμους, κακοπληρωμένους, ανασφαλείς και φοβισμένους υπαλλήλους . 
Σε αυτό το πλαίσιο ιδιωτικοποιούν τομείς και υπηρεσίες, καταργούν διαδικασίες που «βαραίνουν» τους επιχειρηματίες , περιορίζουν την κρατική ευθύνη σε ένα «βασικό» - μίνιμουμ πακέτο για την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του αντικατασταθέντος από τον κ. Μητσοτάκη,  «αριστερού» υπουργού κ.Μανιτάκη, ότι το δημόσιο θα κρατήσει μόνο εκείνες τις υπηρεσίες «που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτελέσουν ιδιωτικοί φορείς».
Να γιατί κλείσανε την ΕΡΤ απολύοντας τους εργαζόμενούς. Σειρά έχουν οι ΟΤΑ, τα Σχολεία, τα Νοσοκομεία και άλλα Νομικά Πρόσωπα.
Οι εξελίξεις αυτές δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους σ’αυτές τις υπηρεσίες, αφορούν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Γι’ αυτό και η  πάλη ενάντια στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις συνολικά στις αναδιαρθρώσεις που υλοποιούνται στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα πρέπει να είναι ενιαία.
Απαιτείται κίνημα που δεν θα βάζει πλάτη πότε στη μια κυβέρνηση και πότε στην άλλη για να διαχειρίζονται την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της δικτατορίας των μονοπωλίων και των πολιτικών της εκφραστών.
Ενιαίος αγώνας για να καταργηθεί τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική.
Να δοθεί κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών στους Δήμους, στην Υγεία, τη Παιδεία, την Πρόνοια. Κάλυψη όλων των κενών στις υπηρεσίες με νέες προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Καμιά απόλυση. 

Ρόδος 28/06/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/