Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛ. ΑΓΡ. ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τμήμα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Δελτίο τύπου.
Οι εξελίξεις στο  κτηματολόγιο της Ρόδου, Κώ-Λέρου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τοπογράφοι Μηχανικοί στον Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ήταν τα κύρια ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκε η πρόσφατη γενική συνέλευση του συλλόγου Διπλ. Αγρ. Τοπογράφων Μηχανικών Δωδεκανήσου.
Μετά από διεξοδική συζήτηση η συνέλευση κατέληξε στις εξής αποφάσεις:
Η προβλεπόμενη στον πρόσφατο ν. 4164/9-7-2013 ένταξη με Π.Δ.  των κτηματολογίων Ρόδου Κώ-Λέρου στην ΕΚΧΑ Α.Ε., η οποία δημιουργείται και αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του ΟΚΧΕ, ουσιαστικά οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των κτηματολογίων μας με σοβαρότατες αρνητικές συνέπειες τόσο στους εργαζόμενους, στους ιδιοκτήτες όσο και στους επαγγελματίες που ασχολούνται με τις υπηρεσίες του κτηματολογίου.
Η Γ.Σ. είναι κάθετα αντίθετη στην έκδοση του προβλεπόμενου Π.Δ. Ταυτόχρονα υιοθετεί πλήρως τα αιτήματα που περιέχονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του συλλόγου ενάντια στις απολύσεις και τον εκσυγχρονισμό του κτηματολογίου.
Η υποβάθμιση του ρόλου του Μηχανικού και ειδικότερα του Διπλ. Αγρ. Τοπογράφου Μηχανικού από την πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της σημερινής περνά τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Για την ενημέρωση τόσο των Μηχανικών όσο και των πολιτών, να διοργανωθεί επιστημονική ημερίδα τον Νοέμβριο του 2013 με θέματα, που αφορούν στα κτηματολογικά διαγράμματα, τα τοπογραφικά διαγράμματα και τις προδιαγραφές που τα διέπουν και τις σύγχρονες εξελίξεις στον κλάδο των Τοπογράφων Μηχανικών.
 Χρεώθηκε το Δ.Σ. του συλλόγου να προχωρήσει σε επαφές με αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό την διευκρίνιση ζητημάτων αρμοδιοτήτων των Διπλ. Αγρ. Τοπογράφων Μηχανικών.
Η Γ.Σ. εκτίμησε ότι τα προβλήματα, τα οποία απασχολούν τους Τοπογράφους Μηχανικούς όσον αφορά την ανεργία, την υποαπασχόληση, την εξέλιξη των τεχνικών έργων, αφορούν το σύνολο του κατασκευαστικού τομέα. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται ο συντονισμός της δράσης με τους άλλους επαγγελματικούς φορείς του κλάδου των κατασκευών. Ανέθεσε στους Λεγάκη Μάρκο και Παπακωνσταντίνου Κλεόβουλο να συνδράμουν το Δ.Σ. στον συντονισμό αυτής της δράσης.    
 Ρόδος Ιούλιος 2013
Ο πρόεδρος του Συλλόγου
Παναγιώτης Τσιράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/