Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Καταδίκη του πολυνομοσχεδίου από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που προωθεί την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων εκφράζει ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάκης Πότσος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ρόδου.
 «Οι απολύσεις θα φέρουν πιο εύκολα την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών (ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες security, εταιρείες φύλαξης και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, της καθαριότητας, κλπ.), ώστε με την παράδοσή τους στο μεγάλο κεφάλαιο να ενισχυθεί η κερδοφορία του, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών νοικοκυριών. Προετοιμάζουν το έδαφος για νέες απολύσεις αφού μετά τις ιδιωτικοποιήσεις θα θεωρήσουν ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.
Κανενός πλέον δημοτικού υπαλλήλου, εργαζόμενου στο δημόσιο η θέση εργασίας δεν είναι σίγουρη. Με πρόσχημα την κινητικότητα και το ξεπέρασμα της κρίσης θα απολύσουν 40.000 δημοτικούς υπαλλήλους μέχρι το 2016, όπως προβλέπει το μεσοπρόθεσμο το οποίο ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και συναίνεσαν οι δημοτικές αρχές.
Όσοι εργάζονται στη Δημοτική αστυνομία δεν έχουν καμία δουλειά να μεταφερθούν στην ΕΛ.ΑΣ. Πρέπει να παραμείνουν στην Τοπική Διοίκηση, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους άλλους δημοτικούς υπαλλήλους, καθήκοντα που θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο την εφαρμογή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών και ειδικών ομάδων, την - όσο το δυνατό - πιο ανθρώπινη λειτουργία των πόλεων και να μη χρησιμοποιούνται από τις δημοτικές αρχές σε καμία περίπτωση ως όργανα αυταρχισμού και καταστολής.
Με το πολυνομοσχέδιο οδηγούνται σε απόλυση 2.000 εκπαιδευτικοί από 52 ειδικότητες που καταργούνται στα Τεχνικά Λύκεια. Είναι το πρώτο βήμα σε μια σειρά παραπέρα απολύσεις, οι οποίες βαφτίζονται ως μετατάξεις, στα πλαίσια της συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης.   
Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε την πολιτική τους, τους νόμους τους και την εξουσία τους. Απαντάμε ενιαία στις αποφάσεις της συγκυβέρνησης – ΕΕ, ανεξάρτητα από υπηρεσία και εργασιακή σύμβαση.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:
  • Να μη περάσει το πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.
  • Κατάργηση κάθε πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
  • Καμία απόλυση εργαζομένου σε κανένα Δήμο. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Νέες προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για να στελεχωθούν όλες οι κοινωνικές δομές, τα σχολεία με καθαρίστριες και λοιπό προσωπικό.
  • Καμία μετακίνηση εργαζομένων της δημοτικής αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.
  • Αλλαγή του ρόλου της δημοτικής αστυνομίας, ως υπηρεσίας του δήμου, με αποκλειστικά καθήκοντα την εφαρμογή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών και ειδικών ομάδων, την - όσο το δυνατό - πιο ανθρώπινη λειτουργία των πόλεων και των χωριών.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας των δήμων. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.
  • Άμεση χρηματοδότηση των δήμων για την κάλυψη του συνόλου των λειτουργικών αναγκών υπηρεσιών και δομών. Επιστροφή του συνόλου των θεσμοθετημένων πόρων στην Τοπική Διοίκηση που αυθαίρετα παρακρατούν όλες οι δικομματικές και τρικομματικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.
  • Καμία απόλυση εκπαιδευτικού ή άλλου δημόσιου υπάλληλου.
Ο λαός συνολικά χρειάζεται να αντιπαλέψει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και να μην πέσει στην παγίδα του ψεύτικου και επικίνδυνου διαχωρισμού σε "δημόσιους-ιδιωτικούς", "εργαζόμενους-άνεργους". Σα μια γροθιά να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης -ΕΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».

Ρόδος 9 Ιούλη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/