Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Το ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΠΑΜΕ συνεπές στην ταξική αλληλεγγύη του, στη γραμμή της ανυποχώρητης ταξικής πάλης με την εργοδοσία και το σύστημά της , ήταν εκεί και χαιρέτισε την αγωνιστική συγκέντρωση που διοργάνωσε το Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων για τις απολύσεις και την κατάργηση υπηρεσιών. Με όλες του τις δυνάμεις αγωνίζεται για την ενότητα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για τη λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους φοιτητές, τη λαϊκή συμμαχία που θα ανατρέψει όχι μόνο πολιτικές μνημονίων, αλλά και τη μήτρα που γεννά αυτές τις πολιτικές, την καπιταλιστική ιδιοκτησία, το απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα, τον καπιταλισμό.
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ρόδου δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός σ’ αυτή τη πορεία, με καμιά δύναμη που προτείνει στο λαό τη διαχείριση της εκμετάλλευσής του μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, κάτω από τη σιδερένια μπότα των μονοπωλίων. Δεν έχει καμία σχέση με τη θέση, τη στάση και το πρόγραμμα του Ε.Κ.Ρ. που παρεβρέθηκε στην απεργιακή συγκέντρωση η ηγεσία της πλειοψηφίας του, όπου και χαιρέτησε. Έχει σοβαρές ευθύνες γιατί έχει βάλει πλάτη τόσα χρόνια σαν κυβερνητική παράταξη που δρα στο συνδικαλιστικό κίνημα.
 Αυτές οι ηγεσίες ούτε ήθελαν, ούτε θέλουν τη σύγκρουση στον τόπο δουλειάς, να οργανώσουν στους κλάδους παραγωγής και υπηρεσιών τους εργαζόμενους ενάντια στους εργοδότες. Ηεπίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου θα συνεχιστεί. Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει και θα φέρει νέα εξίσου αντιλαϊκά, αντεργατικά νομοσχέδια και εντολή των μονοπωλίων ντόπιων και ξένων. Απαιτείται οργάνωση και δράση στους τόπους δουλειάς. Δεν υπάρχουν σωτήρες  που θα σώσουν την εργατική τάξη, αν η ίδια δεν ορθώσει το ανάστημά της. Αυτό το μήνυμα θέλησε να περάσει και το ΠΑΜΕ στην απεργία της 16ης Ιούλη, γι’ αυτό και μετά τη συγκέντρωση πήγε σε μια σειρά ξενοδοχεία και χώρους δουλειάς να μιλήσει και να εμψυχώσει τους εργαζόμενους να δώσουν αυτή τη μάχη.

Ρόδος 17/07/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/