Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Καταγγελία της Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ για το ξενοδοχείο paradise

Δελτίο Τύπου
Εκπρόσωποι της Γραμματείας Επισιτισμού – Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ με επικεφαλής το Μιχάλη Τσουρούτη, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων έκαναν χθες Πέμπτη 10 Ιούλη παρέμβαση για τις συνθήκες δουλειάς στο ξενοδοχείο Paradise του ομίλου Aldemar στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης για τον τουρισμό.
Η παρέμβαση έγινε με αφορμή το γεγονός ότι δύο εργαζόμενες, μία την περασμένη Κυριακή και μία τη Δευτέρα, λιποθύμησαν ενώ εργάζονταν στη λάντζα του ίδιου επισιτιστικού τμήματος.
Μάλιστα η κατάσταση μιας από τις δύο εργαζόμενες εξελίχθηκε σοβαρά καθώς διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και εισήχθη εκ νέου στο Νοσοκομείο Ρόδου όπου και νοσηλεύεται.
Είναι κοινή διαπίστωση των εργαζομένων στο ξενοδοχείο η εντατικοποίηση της δουλειάς, η έλλειψη προσωπικού που οδηγεί τις αντοχές τους στα άκρα με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία τους.
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, εκλεγμένοι συνδικαλιστές σε δευτεροβάθμια όργανα, ζήτησαν συνάντηση με το διευθυντή για τη βελτίωση των συνθηκών στο συγκεκριμένο χώρο όπου λιποθύμησαν οι εργαζόμενες καθώς είναι γεγονός ότι δεν αερίζεται και δεν κλιματίζεται σωστά. Ο διευθυντής αρνήθηκε προκλητικά και τους παρέπεμψε στον υπεύθυνο μισθοδοσίας, απαξιώνοντας το συνδικαλιστικό κίνημα και φανερώνοντας την περιφρόνηση του για τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αρνείται να δεχθεί εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Εδώ και τώρα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών στο συγκεκριμένο χώρο. Να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο προσωπικό σε όλα τα τμήματα που έχουν ανάγκη.
Βεβαίως το περιστατικό στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν είναι μεμονωμένο, είναι ο κανόνας και αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των ξενοδοχείων. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα» που κλείνουν σε όλες τις πτώσεις κυβέρνηση, αντιπολίτευση, τα αφεντικά και τα τσιράκια τους.
Πίσω από την πολυτέλεια και τη χλιδή στα μεγάλα ξενοδοχεία, κυριαρχούν η απλήρωτη και ανασφάλιστη δουλειά, η εντατικοποίηση, η εξουθένωση, η φθορά της υγείας. Κρύβεται μια από τις πιο βάρβαρες μορφές εκμετάλλευσης, αυτή των νέων ανθρώπων που τα όνειρά τους, οι σπουδές τους, τσαλακώνονται όταν με το «μανδύα» της μαθητείας και της πρακτικής άσκησης δουλεύουν σαν τα «σκυλιά» για μισό κομμάτι ψωμί, ανασφάλιστοι.
Να τι σημαίνει για τους εργαζόμενους η «ατμομηχανή της ανάπτυξης» που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία να δώσουν μαζικό «παρών» στην απεργία της Τρίτης 16 Ιούλη.
Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ
11 Ιούλη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/