Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΚΚΕ: Το κεφάλαιο ακονίζει τα μαχαίρια για πολυεπίπεδες επενδυτικές δραστηριότητες στην περιοχή μας,

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔ/ΣΟΥ

Σχόλιο για την Ημερίδα του ΤΑΙΠΕΔ

Η αναγγελία της ημερίδας με εισηγητή τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για την «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας», τα δημοσιεύματα του τύπου για σχέδιο του Φούχτελ για την Ρόδο, η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου με θέμα τη αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια καλά σχεδιασμένη προσπάθεια διαμόρφωσης θετικής άποψης στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα από τους  εργαζόμενους για το ξεπούλημα των αεροδρομίων, του λιμανιού, της μαρίνας, κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, της δημόσιας περιουσίας της Ρόδου προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.
Μάλιστα εμφανίζεται η λεγόμενη πρόταση Φούχτελ ως «δώρο». Δεν θα θέλαμε να παραφράσουμε το «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες». Είναι ήδη γνωστές οι επαφές των επιχειρηματικών ομίλων και μεταξύ αυτών και των γερμανικών, με την ΚΕΔΕ, γενικότερα με τους Δήμους και με την Περιφερειακή αρχή του Νότιου Αιγαίου, για την αξιοποίηση δήθεν  της τεχνογνωσίας τους.
Το κεφάλαιο ακονίζει τα μαχαίρια για πολυεπίπεδες επενδυτικές δραστηριότητες στην περιοχή μας, οι οποίες θα επιφέρουν νέα ανώτερα κέρδη στην βάση των ισοπεδωμένων εργατικών δικαιωμάτων όπου η περιβόητη «υγιής» επιχειρηματικότητα θα ανθεί.
Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να μην πιστέψουν τίποτα απ’όσα λένε σχετικά με την δήθεν ωφελιμότητα που θα προκύψει για τους ίδιους με την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είναι ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη μαζική αντίδραση από το σύνολο των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχομεσαίας αγροτιάς από τους νέους και τις γυναίκες, στην κατεύθυνση της εξόδου από την Ε.Ε., της λαϊκής εξουσίας, της σχεδιασμένης οικονομίας,   με κοινωνικοποιημένους τους πλουτοπαραγωγικούς τομείς της οικονομία. Αυτό είναι το δικό τους όφελος.
Ρόδος 15 Ιούλη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/