Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Χαιρετισμός της προέδρου της Λούκας Τ. Κατσέλη στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δελτίο Τύπου με το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού της προέδρου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" Λούκας Τ. Κατσέλη στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με ενσωματωμένες τις αναφορές στην ύπαρξη εναλλακτικού προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης  και στις προϋποθέσεις επιτυχίας του.

*Το παρόν κείμενο αντικαθιστά το προηγούμενο σχετικό στις 10/07/2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα,  12/07/2013
Χαιρετισμός της προέδρου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκας Τ. Κατσέλη στο 1Ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
 (Με ενσωμάτωση των ΕΚΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ αναφορών στην ύπαρξη εναλλακτικού προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης  και στις προϋποθέσεις επιτυχίας του)
Ως πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» εύχομαι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κάθε επιτυχία στο συνέδριο και στην μετεξέλιξή του σε ένα ενιαίο πολυτασικό, δημοκρατικό και ριζοσπαστικό κόμμα της αριστεράς.
Το συνέδριο αυτό αποτελεί ορόσημο όχι  μόνο για σας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα που αναζητά ελπίδα και διέξοδο Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλείται να διαδραματήσει καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης της δεξιάς, της αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής και της αυταρχικής διακυβέρνησης που ακολουθεί.
Υπάρχει εναλλακτικό πρόγραμμα?  Φυσικά και υπάρχει . Είναι το εναλλακτικό πρόγραμμα που συζητήθηκε στην Αθηναΐδα και προχθές στη Πορτογαλία στη συνάντηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος,  που κι αυτό επεξεργάζεται το εναλλακτικό κυβερνητικό του πρόγραμμα. Η εναλλακτική πρόταση με δυο λόγια συμπυκνώνεται στα εξής :
α) αναδιάρθρωση και διαγραφή Ελληνικού χρέους με ρήτρα ανάπτυξης όπως έγινε σε πολλές περιπτώσεις διεθνώς
β) μεταρρυθμίσεις που να είναι και τολμηρές αλλά όχι αυτές  που προωθούνται, οι οποίες  μόνο μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να ονομαστούν. Αντί να βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών και την οργάνωση του δημόσιου τομέα , το μόνο που κάνουμε είναι να απολύσουμε αδιάκριτα 12500 υπάλληλους σαν να ήταν πρόβατα !  Κι ούτε λέξη για την πάταξη της φοροδιαφυγής , για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης , για την εξυγίανση της τιμολόγησης προϊόντων . Όλη η ενέργεια στην αποδόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων....  Και
γ) άλλο μείγμα μέτρων που θα στηρίζει την αγοραστική δύναμη των μεσαίων και κατωτέρων στρωμάτων.  Γιατί όταν η οικονομική δραστηριότητα μειώνεται δραματικά κάνεις δεν μπορεί να πληρώσει κανένα . Τα ελλείμματα διευρύνονται και το χρέος αυξάνει.
Το πρόγραμμα έχει αποτύχει οικτρά . Και είναι αυτή η πολιτική της βίαιης λιτότητας που θα οδηγήσει στη διάλυση της Ευρωζώνης και όχι η ανατροπή της . Αυτή είναι και η απάντηση τόσο στο Νίκο Τσούκαλη, αν υπάρχει εναλλακτική, όσο  και στο Νίκο Ανδρουλάκη  που υπονόησε ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ.
Αλλά υπάρχει μια προϋπόθεση : για να υπάρξει εναλλακτική πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση που την πιστεύει και τη διεκδικεί :
Όχι υπουργοί που στην αντιπολίτευση είναι σοσιαλιστές η αριστεροί και όταν γίνονται κυβέρνηση γίνονται νεοφιλελεύθεροι και δεξιοί. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση μπροστά μας .
Κάτω από τις σημερινές συνθήκες κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να επομιστεί το βάρος αυτής της μεγάλης πρόκλησης και ευθύνης. Χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα αντίστασης και διεκδίκησης μιας ευρύτατης συμπαράταξης αριστερών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και προοδευτικών δυνάμεων που στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας θα επιτρέψει την δημιουργία μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης εθνικής ανεξαρτησίας, βιώσιμης ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης και κοινωνικής συνοχής.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» δηλώνει παρούσα σε αυτόν τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/